«هراتی» رفت، «پلارک» آمد
مهمترین تغییر مدیریتی در صنایع معدنی کشور
چندماه پیش «پلارک» طی مراسمی با حضور «هراتینیک» برای شرکت تهیه و تولید مواد معدنی معارفه شد
گروه صنعت و معدن- این خبر حداقل برای بخش معدن در ایران اهمیت زیادی دارد: «هراتی رفت.»
عکس: ایسنا / به ترتیب از راست به چپ: پلارک و هراتینیک
چندماه پیش «پلارک» طی مراسمی با حضور «هراتینیک» برای شرکت تهیه و تولید مواد معدنی معارفه شد
گروه صنعت و معدن- این خبر حداقل برای بخش معدن در ایران اهمیت زیادی دارد: «هراتی رفت.» وزیر صنایع و معادن با بازنشستگی رییس هیاتعامل سازمان توسعهونوسازی معادن ایران موافقت کرد و روز دوشنبه با صدور حکمی «حسن پلارک»، مدیرعامل شرکت تولید مواد معدنی را به عنوان جانشین وی معرفی کرد. با این حساب «هراتی نیک» یکی از پرسابقهترین مدیران صنایع معدنی کشور بازنشسته میشود و دیروز «پلارک» فرمان هدایت «ایمیدرو»، شرکتی را که سالانه بیش از ۸ هزار میلیارد تومان گردش مالی دارد، برعهده میگیرد. به این ترتیب «هراتی نیک» لیسانسه متالوژی جای خود را به «پلارک» لیسانسه مدیریت دولتی و فوق لیسانس مدیریت دفاعی میدهد.
این رفتوآمد معدنی تا اندازه زیادی شبیه به تغییرات مدیریتی در قل اول صنعتی «ایمیدرو» یعنی «ایدرو» بود. یعنی وقتی «قلعهبانی» از وزارت صنایع رفت و «هدایت» از وزارت دفاع آمد.
رفتن «هراتی نیک» ۶۶ ساله مربوط به امروز و دیروز نیست. مدتها است که شنیده میشود، وی خودش میخواهد برود. ظاهرا از میان دلایل متفاوت شنیدنی، تجربه او و انتخاب جانشین خبره یکی از پارامتراهای تعویق تغییر بوده است. «احمدعلی هراتی نیک» پیش از نشستن بر روی صندلی ریاست ایمیدرو به عنوان بزرگترین نهاد سیاستگذار بخش معدن و صنایع معدنی کشور، تجربه مدیریت فولاد خوزستان، فولادمبارکه، شرکت ملی فولاد و... را داشته و از مهرماه سال ۸۴ به عنوان رییس هیاتعامل ایمیدرو فعالیت کرده است. براساس این گزارش، افتتاح بزرگترین واحد تولید آلومینیوم کشور، افتتاح طرح کوره بلند شماره سه ذوبآهن، افزایش ظرفیت تولید فولاد به بیش از ۱۷ میلیون تن، بهرهبرداری از بخش احیاء فولاد هرمزگان، احداث کارخانه زغالشویی طبس، کک سازی زرند و... از جمله فعالیتهایی بوده است که برخی از آنها از زمان مدیران گذشته صورت گرفته، اما «هراتی نیک» در زمان مدیریتاش در سازمان توسعه به بهرهبرداری رسانده است. برخی میگویند که از سال ۸۴ تا پایان سال ۸۸ بیش از ۷۱۰۰ میلیارد تومان از سوی سازمان توسعه و نوسازی معادن سرمایهگذاری صورت گرفته و ۶۶ طرح معدنی نیز به بهرهبرداری رسیده است و این در نوع خودش برای یک مدیر بازنشسته «کارنامه» است. با این شرایط، از امروز مدیر جدید، اما دارای تجربه، بر صندلی اتاق «رییس هیات عامل» در طبقه یازدهم ساختمان نبش کوچه «شریف» مینشیند که پیش از انتصاب در سمت ریاست هیاتعامل ایمیدرو، رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات بوده و از دی ماه سال ۸۸ هم جانشین «سعدمحمدی» در شرکت تهیه و تولید مواد معدنی شده و به عنوان مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی فعالیت کرده است. به گزارش روابط عمومی شرکت معادن زغالسنگ کرمان، «پلارک» همچنین سمتهای اجرایی متعددی از قبیل ریاست موسسه کوثران پارس و شرکت طرح و ساخت طوس، نایب رییس موسسه امیدپارس و شرکت ساختمانی بینالمللی ماهر ریاست هیات مدیره موسسه رضوان، فرماندهی آماد و پشتیبانی و مهندسی سپاه در جنوب شرق کشور، فرماندهی آماد و پشتیبانی و مهندسی کوثر سپاه و... را عهدهدار بوده است. وی همچنین اجرای چندین طرح از قبیل ساخت سد نساء نرماشیر بم، ساخت قطعه چهار راهآهن کرمان - بم، ساخت قطعه هفت راهآهن شیراز - اصفهان و ساخت راهآهن خرمشهر - شلمچه را در کارنامه خود دارد.
«پلارک» که بیشتر یک مدیر عملیاتی یا عملگرا بوده است، کمتر در برابر خبرنگاران قرار گرفته است. خبرگزاری «ایسنا»، به نقل از وی نوشته است: «روش مدیریتی من همراه با تعامل و سازش با همکاران بوده و روش چکشی و خشن نیست. با همکاران هیچ مشکلی نخواهم داشت، مگر آنکه همکاران مشکلی داشته و نخواهند با من کار کنند.» این را «پلارک» درباره شیوه مدیریتی خود بیان میکند. ظاهرا در دوره مدیریت خود در تهیه و تولید، همینگونه عمل کرده است. با این وجود، سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران با شرکت تهیه و تولید بسیار متفاوت است. این سازمان در سال، پروژههای زیادی را اجرا میکند. پیمانکاران زیادی دارد. مدیران زیادی دارد. از گردش مالی بالایی برخوردار است. صنایع معدنی نقش و سهم بسیاری در رشد صنعتی کشور دارد. به دلیل گستردگی استقرار معادن در کلیه استانهای کشور، این سازمان نقش بسیاری در توسعه صنعتی استانها و آمایش کشور دارد. برقراری محدودیتهای جدید تجاری، مدیریت ویژهای برای سازمان بزرگ ایجاد میکند و...
با این حال، رییس جدید یعنی «حسن پلارک» که از دیروز صبح سکان مدیریت «سازمان» را بر عهده گرفته با مسائل مهمی رو به رواست که رییس جدید این سازمان باید همزمان با ورود به «ایمیدرو» فکری به حال این طرحها بکند. تکمیل ۸ طرح فولادی با نیاز مالی ۲ هزار میلیاردی که به طرحهای استانی فولاد معروف شدهاند، تکمیل سایر طرحهای نیمه تمام با کسری یا نیاز ۴ هزار میلیارد تومانی، تحقق وعده تاریخی طرح افزایش سقف تولید فولاد مبارکه به ۱۰ میلیون تن، اجرای طرح توازن ذوبآهن اصفهان، تحقق ۲۷هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری که به عنوان اهداف برنامه پنجم توسعه هدفگذاری شده است، یا واگذاری شرکتهای زیرمجموعه «ایمیدرو»، به ویژه فروش شرکتهای زیانده، از جمله چالشها و فرصتهای مهم در این سازمان است که رییس جدید ایمیدرو با آنها روبهرو است. احمد «هراتی نیک» که بعد از سالها از دیروز دوران بازنشستگی خود را آغاز میکند و پست مشاور بعد از خروج را هم نپذیرفت، هیچ بعید نیست که به بخش خصوصی بپیوندد. سرنوشت تکراری که برای بسیاری از مدیران معدنی رقم خورد.
ارسال نظر