گروه انرژی- مدیر عامل شرکت ملی پتروشیمی در زمینه طرح‌های توسعه برنامه پنجم با اشاره به نیاز کلی صنعت پتروشیمی به ۴۱ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری، در خصوص نحوه تامین سرمایه طرح‌ها اظهار داشت: ۷۲/۳ میلیارد دلار برای ۱۶ طرح موردنیاز است که از طریق بودجه ارزی، بانک‌های خارجی، حساب ذخیره ارزی و فاینانس تامین می‌شود. به گزارش خبرنگار ما، «عبدالحسین بیات» افزود: سرمایه‌گذاری ارزی مورد نیاز ۸ طرح توسط بانک صادرات و شرکت سپهر انرژی به میزان ۵ میلیارد دلار تعهد شد و ۵/۳۲ میلیارد طی سال‌های ۸۹ تا ۹۴ باید تامین شود. «بیات» در جمع خبرنگاران گفت: مجموعه نیاز ۵/۲ میلیارد دلار هم باید از منابع دیگر تامین شود که شامل بانک‌های توسعه صادرات، بانک ملی، بانک صادرات و استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های خارجی از جمله شرکت‌های روسی و دیگر منابع داخلی می‌شود. «بیات» در ادامه از ایجاد مرکز سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی با هدف یکپارچگی در جذب سرمایه خبر داد.

وی با تاکید بر اینکه این مرکز می‌تواند زیرساخت‌های لازم برای جذب سرمایه‌گذاری داخلی را ایجاد کند، اظهار کرد:‌ هدف ما بیشتر جذب سرمایه‌گذار است تا سرمایه. وی افزود:‌ این مرکز می‌تواند زمینه را برای روان‌سازی جذب سرمایه‌ داخلی ایجاد کرده و به سرمایه‌گذار برای انجام عملیات لازم و تسهیل امور کمک کند. وی چالش‌های پیش روی صنعت پتروشیمی را تامین خوراک به دلیل عدم تضمین تامین و قیمت‌گذاری در طرح‌های جدید و مشارکتی، الزام اخذ مجوز صادرات، تغییرات قیمت‌های جهانی، مشکلات مربوط به مناقصات و قراردادها، عدم پذیرش اعتبار اسناد بانک‌های ایرانی از طرف سازندگان خارجی، عدم حضور به موقع نمایندگان سازندگان و صاحبان لیسانس و مشکل تامین منابع دانست. «بیات» افزود: سازندگان داخلی توان تامین تجهیزات مورد نیاز را دارند، اما عدم حضور به موقع نمایندگان سازندگان و صاحبان لیسانس محصولات برای آنها ایجاد مشکل می‌کند.

وی در عین حال تشکیل صندوق توسعه پتروشیمی، پذیرفتن دارایی طرح‌ها و محصولات آنها به عنوان رهن بانک‌ها، تضمین فاینانس از طرف سازمان‌های دولتی جهت تامین منابع مالی طرح‌ها و گشایش اعتبارات اسناد طرح‌هایی که مجوز احداث دارند را از جمله راهکارهای مقابله با چالش‌های این صنعت دانست.