گروه انرژی- در حالی بحث تامین خوراک برای مجتمع‌های پتروشیمی طی سال‌های اخیر به یکی از دغدغه‌های اصلی تبدیل شده که مدیران این صنعت امسال برای استفاده از حداکثر ظرفیت نصب شده مجتمع‌های پتروشیمی، مذاکرات گسترده‌ای را برای تامین خوراک مورد نیاز آغاز کرده‌اند. در این رابطه «رمضان اولادی»،‌ مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی صنایع پتروشیمی اعلام کرد: هم‌اکنون در کل صنعت پتروشیمی نزدیک به ۲۸ درصد ظرفیت تولیدی خالی وجود دارد و مجتمع‌های پتروشیمی در مجموع به طور متوسط با ظرفیت ۷۲ درصد محصولاتشان را تولید می‌کنند؛ از این‌رو تامین خوراک کافی یکی از مهم‌ترین و جدی‌ترین اولویت‌های کاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی در سال‌جاری قرار گرفته است که با برگزاری نشست‌ها و هماهنگی‌های لازم میان معاونت‌های برنامه‌ریزی وزارت نفت و شرکت‌های ملی نفت، پتروشیمی و گاز در حال بررسی و پیگیری است.

به گزارش «شانا»، در حالی که کل ظرفیت نصب شده صنعت پتروشیمی از ۴۸ میلیون تن کنونی باید به ۱۲۶ میلیون تن در سال تا پایان چشم‌انداز ۲۰ ساله افزایش یابد؛ میزان گاز طبیعی دریافتی این صنعت نیز باید از روزانه ۳۵ میلیون تن به ۲۰۹ میلیون مترمکعب در روز تا پایان چشم‌انداز برسد؛ بنابراین تامین خوراک پتروشیمی‌ها با توجه به اهداف ترسیم شده در سند چشم‌انداز، اهمیتی بیش از پیش یافته است.

بر اساس این گزارش، صنعت پتروشیمی یکی از صنایع متنوع در زمینه استفاده از خوراک است؛ از این‌رو نیازهای آن را در پنج گروه دسته‌بندی می‌‌کنند. واحدهای اوره و آمونیاک و متانول به گاز طبیعی نیاز دارند، واحدهای الفینی به اتان و واحدهای دیگر به میعانات گازی، مایعات گازی (NGL) و نفتا.