گروه صنعت و معدن - معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنایع و معادن می‌گوید: در طرح هدفمند کردن یارانه‌ها صنایع به سه دسته انرژی‌بر، با مصرف انرژی متوسط و صنایع کم انرژی تقسیم شده‌اند و در بسته حمایتی از صنعت ۱۶ بسته حمایتی برای کمک به واحدهای تولیدی برای بهینه‌سازی مصرف انرژی تدوین شده است. به گزارش ایسنا، «محمد مسعود سمیعی‌نژاد» گفت:‌ طبق برنامه‌های جدید وزارت صنایع و معادن، برای بهینه‌سازی مصرف انرژی واحدهای تولیدی، در جوازهای تاسیس صادره استانداردهای مصرف انرژی درج شده و در صورت عدم رعایت این استانداردها، پروانه بهره‌برداری به واحدهای جدید ارائه نخواهد شد.

معاون وزیر صنایع و معادن در نشست راهکارهای اصلاح الگوی مصرف برق با بیان اینکه تسهیل بازسازی و تکمیل فرآیند تولید، گسترش مولدهای برق مقیاس کوچک در بخش صنایع، جایگزینی خطوط تولید و تدوین و اجرای استاندارد مصرف انرژی فرآیندها از جمله‌ این موارد است، تصریح کرد: در این بسته‌ها آموزش مدیریت انرژی در واحدهای تولیدی نیز در نظر گرفته شده و بودجه‌ای به واحدها برای این موضوع اختصاص خواهد یافت. وی ادامه داد: مشارکت در بازار برق، حمایت از محصولات بهینه، جایگزینی وسایل پر مصرف به‌ویژه یخچال فریزر و کولر، تدوین استانداردهای مصرف انرژی محصولات و محدودسازی تولید محصولات کم‌بازده، از دیگر بسته‌های حمایتی از واحدهای تولیدی در هدفمندسازی یارانه‌های انرژی است. سمیعی‌نژاد گفت: در دولت هشتم شورای امنیت ملی در زمان پیک مصرف برق اولویت خاموشی را به صنایع داده بود، اما خوشبختانه در دولت نهم و با حمایت هیات دولت و وزیران صنایع و معادن و نیرو، فرهنگ اولویت خاموشی تقریبا تغییر یافته و به سمت خانگی رفت؛ به گونه‌ای که کمترین خاموشی به صنایع وارد شد.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه از اوایل خرداد تا پایان شهریور مصرف انرژی در واحدهای تولیدی به وسیله کارگروه‌های اصلی و استانی هماهنگی مصرف برق صنایع بین وزارت صنایع و معادن و وزارت نیرو مدیریت می‌شود، خاطرنشان کرد: در این میان راهکارهای مختلفی همچون انتقال تعطیلات واحدهای تولیدی از جمعه به دیگر روزهای هفته، جابه‌جایی شیفت‌های تولید در طول روز و جابه‌جایی تعمیرات در شیفت‌ها اندیشیده شده است که در این زمینه هر استان با توجه به پیک مصرف برق، برنامه‌ریزی تعطیلات را برای واحدهای تولیدی انجام می‌دهد.

به گفته وی، در دو سال اخیر با مدیریت مصرف برق در واحدهای تولیدی و ارائه مشوق‌ها و بهینه‌سازی فرآیند مصرف انرژی کمترین ضربه از این ناحیه به بخش صنعت وارد شده و ۸ میلیارد تومان نیز پاداش مصرف بهینه برق به صنایع پرداخت شده است.