رایزنی گسترده برای عبور از تحریم
ایران ۳۲ میدان نفتی و گازی را به مناقصه میگذارد
گروه انرژی- به دنبال برگزاری مناقصات تجمیعی گسترده نفتی و گازی از سوی کشورهای همسایه نظیر عراق و قطر، ایران به این نتیجه رسیده است برای افزایش برداشت از میادین نفتی و گازی، جذب سرمایهگذاری خارجی، افزایش جایگاه خود در تامین انرژی منطقه و عبور از تحریمها، توسعه میادین نفتی و گازی خود را برای اولینبار به مناقصه بینالمللی بگذارد. در همین حال مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از مذاکرات ایران، قطر و روسیه برای توسعه مشترک میدان گازی پارس جنوبی خبر داده و میگوید: ایران به زودی مناقصههایی برای توسعه ۱۷ میدان نفتی و ۱۵ میدان گازی برگزار میکند. «احمد قلعه بانی» که برای حضور در کنفرانس انرژی به مسکو سفر کرده است، میافزاید: «البته هنوز مذاکرات ایران با قطر و روسیه قطعی نشده است. به گزارش نشریه پلاتز، وی تصریح کرد: تحریمهای سازمان ملل هیچ تاثیر منفی بر صنعت نفت ایران نخواهد داشت و صنعت نفت ایران قادر است با تکیه بر ظرفیتهای داخلی نیازهای خود را تامین کند.
وی ضمن اشاره به قطعنامه جدید شورای امنیت گفت: البته ما از این قطعنامه خوشحال نیستیم، ولی راهکارهایی برای مقابله با تحریمها داریم. صنعت نفت ایران بیش از ده سال است که با تحریم روبهرو است و ما بدون مشکل خاصی به فعالیتهای خود ادامه میدهیم.
«قلعه بانی» در پاسخ به این سوال که آیا قطعنامه جدید شورای امنیت تاثیری بر روابط ایران و روسیه خواهد گذاشت، گفت: ایران و روسیه دو کشور همسایه هستند و روابط خوبی با هم دارند. ایران و روسیه همکاریهای خوبی در زمینه پروژههای انرژی دارند و این روابط در آینده افزایش خواهد یافت.
«قلعهبانی» در مورد واردات بنزین توسط ایران نیز گفت: فکر نمیکنم میزان واردات بنزین ایران در آینده نزدیک افزایش یابد. طی دو سال گذشته میزان واردات بنزین ایران تقریبا ثابت بوده و به ۲۰ میلیون لیتر در روز رسیده است. با تکمیل پروژههای پالایشگاهی تا ۵ سال آینده ایران از واردات فرآوردههای نفتی بینیاز خواهد شد و تا ۵ سال آینده به صادرکننده بنزین و گازوئیل تبدیل خواهد شد.
به گفته وی، ظرفیت پالایشگاهی ایران هماکنون ۶/۱ میلیون بشکه در روز است و این رقم تا ۵ سال آینده به ۲/۲ میلیون بشکه افزایش خواهد یافت.
وی در خصوص اجرای پروژه نابوکو برای انتقال ذخایر گازی آسیای مرکزی و دریای خزر به اروپا گفت: اجرای این پروژه بدون ایران موفقیتآمیز نخواهد بود.
وی در ادامه تصریح کرد: جمهوری اسلامیایران قصد دارد طی پنج سال آینده استخراج نفت خود را به ۵ میلیون بشکه نفت در روز و استخراج گاز را نیز طی این مدت تا دو برابر افزایش دهد.
به گفته معاون وزیر نفت، ایران صاحب دومین ذخایر گاز جهان است و قصد داریم از لحاظ استخراج و تولید گاز نیز به مکان دوم جهان ارتقا یابیم.
وی افزایش حجم استخراج نفت را یکی از وظایف مهم ایران دانست و گفت: برای این منظور ایران نیاز به فنآوریهای جدید و سرمایهگذاریهای کلان دارد که بر اساس برآوردهای انجام شده در حدود ۲۵۰ میلیارد دلار تخمین زده میشود.
ارسال نظر