آخرین پیام به شرکتهای خارجی
منتظر نمیمانیم
گروه انرژی - غزاله طایفه: وزیر نفت در نشستی با خبرنگاران در حاشیه نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی از جذب حداقل ۲۰۰ میلیارد دلار منابع سرمایه داخلی و خارجی در برنامه پنجم توسعه خبر داد و اظهار داشت: توسعه میادین مشترک نفت و گاز به خصوص میدان مشترک پارس جنوبی اولویت اول ما در برنامه پنجم توسعه است. به همین منظور قصد داریم تا پایان سالجاری کلیه قراردادهای فازهای باقیمانده پارس جنوبی را تعیین تکلیف کنیم. وی در ادامه افزود: برای توسعه و شتاب بخشی به روند تولید نفت و گاز از میادین مشترک، توافقهایی با سندیکای بانکهای داخلی و خارجی انجام شده که قرار است
۷۵ میلیارد دلار از این منابع از طریق بانکها و ۵۰ میلیارد دلار دیگر نیز از محل منابع داخلی شرکت ملی نفت تامین شود.
به گفته «میرکاظمی» کاهش خطرپذیری سرمایهگذاری، بازگشت سریع منابع سرمایهای، توجیه فنی و اقتصادی بالای منابع نفت و گاز ایران، ضمانتنامههای شرکت نفت به سرمایهگذاران داخلی و خارجی و بازار تدوین شده برای فروش محصولات از مهمترین مزیتهای سرمایهگذاری مجموعههای داخلی و خارجی در طرحهای صنعت نفت ایران است.
مذاکره با وزارت صنایع
وزیر نفت در ادامه مذاکره با وزارت صنایع، برای واگذاری طرح توسعه فازهای ۱۳ و ۱۴ پارس جنوبی را تایید کرد و گفت: هماکنون مذاکراتی با وزارت صنایع برای واگذاری بخشی از فازهای ۱۳ و ۱۴ پارس جنوبی انجام شده است، اما هنوز به جمعبندی نهایی دست نیافتهایم.
معطل خارجیها نمیمانیم
«میرکاظمی» در ادامه با تایید مذاکره با قرارگاه خاتم الانبیا برای توسعه سه فاز پارس جنوبی، درباره آخرین وضعیت مذاکرات با ترکیه برای توسعه فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی گفت: پیش از این در چندین مرحله مهلت ترکیه برای سرمایهگذاری در سه فاز پارس جنوبی تمدید شده بود، اما اخیرا به کلیه طرفهای خارجی خود اعلام کردهایم که برای حضور در پارس جنوبی نظر نهایی خود را اعلام کنند.
وی افزود: هماکنون منابع مالی و سرمایهای طرح توسعه فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی تامین شده و با نهایی شدن پیمانکاران عملیات اجرایی شدن این سه فاز به طور رسمی اجرا میشود.
با «کرسنت» مذاکره نمیکنیم
«میرکاظمی» همچنین درباره آخرین وضعیت قرارداد فروش گاز به شرکت کرسنت امارات توضیح داد: باید برای فروش گاز به کشور امارات همه مسائل پیگیری شود و اگر شارجه آمادگی داشته باشد امکان تحویل گاز به آنها از سوی ایران وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه برای فروش گاز با کرسنت مذاکره نمیکنیم، بیان داشت: سابقه نشان داده است در قراردادهای صادرات گاز مذاکره و توافق دولتها با یکدیگر بیشتر نتیجه داده است.
آمادگی برای صادرات گاز به سوئیس
وزیر نفت در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت صادرات گاز به سوئیس گفت: برای صادرات گاز طبیعی به این کشور مشکلی نداریم اما یکی از مهمترین دلایل تاخیر در اجرایی شدن این قرارداد گازی وجود بحرانهای مالی و رکود در اقتصاد جهانی بوده که مصرف گاز کشورهای اروپایی را کاهش داده است.
«میرکاظمی» با تاکید بر اینکه سوئیس باید برای انتقال گاز ایران به اروپا با ترکیه به طور مستقیم مذاکره کند، یادآور شد: هماکنون نشانههایی از موفقیت سوئیس برای اخذ مجوز از ترکیه وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی شبکه انتقال گاز ایران آمادگی کامل برای تحویل گاز به سوئیس در مرز ترکیه را دارد، اظهار داشت: اما باید به این نکته اشاره کرد که سیاست فعلی ایران فروش مستقیم گاز طبیعی به مصرفکنندگان نهایی بوده و سوئیس هم از این قاعده مستثنا نخواهد بود.
وزیر نفت همچنین در مورد مذاکرات خط لوله صلح نیز گفت: ایران مشکلی برای فروش گاز به هند و پاکستان ندارد و با ساخت خط لوله هفتم سراسری تا مرز پاکستان در مدت یک سال آینده امکان تحویل گاز به این کشور وجود دارد.
فهرست فروش نفت
وزیر نفت در ادامه درباره عدم تمدید قراردادهای فروش نفت به برخی کشورها توضیح داد: تاکنون هیچ یک از مشتریان خارجی از فهرست فروش نفت خام ایران خارج نشدهاند؛ اما یکی از مهمترین دلایل کاهش صادرات و مصرف نفت در کشورهای بزرگ صادرکننده وجود رکود اقتصادی و تورم جهانی است.
نگرانی از فروش محمولهای گاز
وی در ادامه با اشاره به نشست اخیر مجمع کشورهای صادرکننده گاز اعلام کرد: یکی از نگرانیهای اصلی کشورهای عضو مجمع، فروش گاز به صورت محمولهای است؛ به طوری که هماکنون قیمت فروش گاز به طور تک محموله به ۵۰ درصد قیمت گاز به صورت قرارداد بلندمدت رسیده است. وزیر نفت ادامه داد: بنابراین بهتر است به جای اینکه در رقابت در تولید بیشتر با سایر کشورهای تولید کننده قرار بگیریم و با قیمت کم صادر کنیم، شرایط را برای افزایش قیمت مهیا کنیم.
وضعیت سهامدار خارجی پالایشگاه ستاره خلیج فارس
وزیر نفت در ادامه درباره آخرین وضعیت پالایشگاه ستاره «خلیج فارس» با اشاره به اینکه این پروژه به طور کامل(۱۰۰درصد) در اختیار صنعت نفت است و سهامداران مختلفی دارد، توضیح داد: یکی از سهامداران آن خارجی است که باید در آینده نزدیک تکلیف آن تعیین شود؛ یعنی یا آورده خود را بیاورد یا از این مجموعه حذف شود.
تغییر در ترکیب کارگروه
وی در پایان با اشاره به تغییر ترکیب کارگروه نمایندگان ویژه رییسجمهور در امور نفت و حضور معاون اول به عنوان رییس جدید این کارگروه گفت: قصد داریم با تشکیل این کارگروه به سرعت مصوبات جدیدی را تعیین تکلیف کنیم.
وزیر نفت در ادامه در مورد واردات بنزین با اشاره به کاهش سهمیههای بنزین در سه ماه سال گذشته، تصریح کرد: این کاهش سهمیهها در نهایت منجر به کاهش مصرف بنزین در ایران و افزایش حجم سطح ذخیرهسازی این فرآورده استراتژیک نفتی شده است. به گفته وی، با افزایش سطح ذخیرهسازی بنزین در ایران واردات بنزین به کشور به حداقل کاهش مییابد.
ارسال نظر