گروه صنعت و معدن- سهم ترکیه از اخبار صنعتی، این روزها به اوج خود رسیده و آنها را یک سر و گردن بالاتر از سایر کشورها قرار داده است. البته فرقی نمی‌کند که این سهم مربوط به تعداد مقاماتی باشد که برای شرکت در اجلاس «دی ۸» به تهران می‌آیند یا اینکه مربوط به کالاهای غیراستانداردی باشد که از سوی آنها راهی بازارهای داخلی می‌شود؛ آنها در هر دو جبهه پرتعداد عمل می‌کنند. اجلاس وزرای صنعت گروه «دی ۸» در شرایطی از صبح امروز آغاز به کار کرده است که به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت صنایع و معادن، ترک‌ها بزرگترین هیات صنعتی را برای شرکت در این اجلاس راهی تهران کرده‌اند. این در شرایطی است که براساس فهرست جدید کالاهای غیر استانداردی که سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران اسامی آنها را اعلام کرده، کشور ترکیه بیشترین سهم را نسبت به سایر کشورها دارد.

براساس اعلام سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، واردات ۱۵ قلم کالای غیر استاندارد و نامرغوب ممنوع شده است.

این چهارمین فهرست از کالاهای فاقد کیفیت و ضوابط بهداشتی است که از ثبت سفارش واردات آنها جلوگیری می‌شود. براساس فهرست جدید سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، یک‌سوم (۳۳درصد) کالاهای غیر استانداردی که نام آنها در این فهرست درج شده است، از سوی کشور ترکیه به بازار ایران عرضه شده‌اند.

به گزارش «ایسنا»، اسامی این ۱۵ قلم کالا به این شرح است: انواع سس‌های خوراکی با نام تجاری «کمپ بلز» از کشور مالزی، مسواک با نام تجاری «فورمولا» از کشور چین، مسواک با نام تجاری «دکتر اورال» از کشور چین، انواع روغن‌های صنعتی با نام تجاری «اورجی اوغلو» از کشور ترکیه، چای با نام تجاری «اسپرینگ تی» (Spring tea) از کشور چین، انواع رنگ‌های خوراکی غذایی با نام‌های تجاری (V(Vidhi) ،(Shree shantina) ،(Saujanyschem ،(Astha overseas)s از کشور هندوستان، رنگ موی گیاهی با نام تجاری «رادیکو» از کشور هندوستان، ماکارونی با نام تجاری (GAP) از کشور ترکیه، انواع محصولات آرایشی و بهداشتی با نام تجاری (Rebel) از کشور ترکیه، انواع مکمل‌های غذایی با نام تجاری (Etniki) از کشور بلغارستان، انواع حلوای کنجدی با نام تجاری (Sesler) از کشور ترکیه، انواع شیر خشک با نام تجاری (Geo) از کشور لهستان، پودر نوشیدنی فوری با نام تجاری (Kendy) از کشور بلغارستان، انواع ویفر و بیسکویت با نام تجاری (Cizemci) از کشور ترکیه و کمپوت آناناس با نام تجاری (Tider) از کشور چین.

از سوی دیگر، مدیرکل روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران نیز به تولیدکنندگان و واردکنندگان این دسته از کالاها اعلام کرد: ورود کالاهای وارداتی به کشور که مغایر با استانداردهای مورد قبول سازمان استاندارد، سازمان حفظ نباتات، وزارت بهداشت و سایر دستگاه‌های مجاز نظارتی باشد، غیرمجاز اعلام می‌شود و این کالاها از همان بدو ورود در گمرکات به کشور مبدا برگشت داده می‌شوند و چنانچه در محموله‌های بعدی تکرار شود و تطابق با معیارهای کیفی از سوی برندهای مذکور رعایت نشود، در فهرست سیاه واردات به کشور خواهند رفت و از ورود آنها جلوگیری خواهد شد.

در همین حال، «نظام‌الدین برزگری»، رییس سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی از اختصاص شش میلیارد تومان اعتبار در بودجه سال ۱۳۸۹ کل کشور برای اجرای طرح کنترل بازار خبر داده و می‌گوید: در صورت تصویب نهایی نمایندگان مجلس شورای اسلامی اعتبار فوق به اجرای طرح کنترل بازار اختصاص می‌یابد.

برزگری همچنین گفت: پیش‌نویس اصلاح قانون سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران در حال تهیه بوده که در این پیش‌نویس تغییرات زیادی در قانون فعلی سازمان به وجود آمده است.‌

وی با اشاره به این‌که قانون اصلی سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مربوط به سال ۱۳۳۹ بوده و اصلاحیه آن نیز مربوط به سال ۱۳۷۱ است، افزود: در اصلاحیه قانون سازمان به عنوان مثال توجه زیادی به بحث‌های اندازه‌شناسی و سیستم‌های مدیریت کیفیت شده است.

این مقام مسوول خاطرنشان کرد: در لایحه برنامه پنجم توسعه کل کشور نیز کلیه دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی مکلف شدند تا تمام تلاش خود را در جهت انطباق محصولات با استانداردهای اجباری، ملی، بین‌المللی، کارخانه‌ای یا تشویقی به‌کار بگیرند.

رییس سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران همچنین در واکنش به انتقاد انجمن کیفیت ایران درباره برگزاری همایش‌های مختلف تحت عنوان کیفیت و اعطای جایزه در این جشنواره‌ها بدون هیچ‌گونه ملاکی گفت: در این زمینه نیاز به قانون داریم و چون قانون نداریم، پراکنده‌کاری‌های زیادی در زمینه برگزاری همایش و اعطای جایزه تحت عنوان کیفیت رخ می‌دهد.