گروه صنعت‌ومعدن - زمینه‌های همکاری ایران و ترکیه برای ایجاد شهرک صنعتی مشترک در مرز اغدیر این کشور مورد بررسی مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و استاندار اغدیر ترکیه قرار گرفت. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت صنایع‌ومعادن، خدامراد احمدی، مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در این جلسه با اشاره به اینکه با برگزاری این جلسه روابط بین دو کشور در حوزه صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی گسترش خواهد یافت، افزود: به موضوع ایجاد شهرک صنعتی مشترک مرزی به‌صورت ویژه می‌پردازیم.

وی همچنین تصریح کرد: تاسیس شهرک مرزی بین ایران و ترکیه مورد توجه سران دو کشور است و امیدواریم به زودی این امر محقق شود. از همین رو باید همه جوانب را برای ایجاد روابط اقتصادی در این زمینه و استفاده از ظرفیت‌های دو کشور در نظر گرفت.

وی خاطرنشان کرد: دست‌اندرکاران این امر، مباحث مربوط به مسائل مرزی، تاسیسات زیربنایی، اصلاح قوانین گمرکی، بیمه‌ای و بانکی را به سرعت پیگیری می‌کنند؛ چراکه در هر دو کشور کارگروهی متشکل از وزارتخانه‌های مرتبط تشکیل شده است تا مسائل را پیگیری و برای حل مشکلات، نهایت تلاش خود را می‌کنند تا این مهم را در کوتاهترین زمان محقق کنند.

احمدی در ادامه در خصوص محل اجرای شهرک صنعتی مشترک دو کشور افزود: براساس مطالعات انجام شده در مورد مکان‌‌یابی به‌نظر می‌رسد بدلیل هم مرز بودن ۴ استان این کشور با استان آذربایجان غربی شرایط ایران برای انتخاب محل اجرای طرح سهل‌تر از ترکیه است، اما در عین حال باید همه نیازهای صنعتگران و زیرساخت‌های لازم در این زمینه سنجیده شود تا بتوانیم شهرک صنعتی مرزی بر اساس مطالعات و بررسی‌های امکان‌سنجی و اقتصادی تاسیس کنیم.

وی تاکید کرد: مرز ماکو، یکی از اولویت‌های ما برای راه‌اندازی شهرک مرزی خواهد بود.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در ادامه به ارائه آمار در خصوص وضعیت شهرک‌ها و نواحی صنعتی ایران پرداخت و اظهار کرد: حدود ۴۷ هزار طرح تمام شده در ۸۲۵ شهرک و ناحیه صنعتی در کشور وجود دارد که حدود ۳۰ درصد اشتغال صنعتی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی را در بر می‌گیرد.

احمدی با بیان اینکه در شهرک‌ها و نواحی صنعتی مشوق‌های مناسبی برای تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران خارجی در نظر گرفته‌ شده است خاطرنشان کرد: در شهرک صنعتی سرمایه‌گذاری خارجی تبریز، حدود ۳۷ شرکت ترکیه‌ای سرمایه‌گذاری کرده‌اند و در بازدیدی که از این شهرک داشتم تمامی سرمایه‌گذاران و صنعتگران از نحوه حمایت‌های سازمان راضی بودند.

همچنین در این نشست، «سامی صفت کارحیصارلی»، استاندار اغدیر در این نشست نیز خواستار گسترش روابط دو کشور شد و گفت: استان اغدیر از لحاظ اقلیمی موقعیت بسیار مناسبی برای تاسیس شهرک صنعتی مرزی است.

وی به پروژه‌های در دست احداث در این استان مانند فرودگاه اغدیر و خط راه‌آهن نخجوان - کارس اشاره کرد و از این پروژه‌ها به عنوان زیرساخت‌های اساسی شهرک صنعتی مشترک نام برد.