رییس جمهور در کارگروه طرح تحول تصویب کرد
وام بدون بهره و کمک بلاعوض برای صنعتگران
گروه صنعت و معدن- صابر دری نژاد: همزمان با آغاز شمارش معکوس برای اجرای طرح هدفمندسازی یارانهها، کارگروه طرح تحول اقتصادی، بسته سیاستی – حمایتی صنعت را با حضور رییس جمهور تصویب کرد تا بلکه از ضرر و زیان صنعتگران بعد از هدفمند شدن یارانهها جلوگیری کند یا حداقل آن را به پایینترین سطح ممکن برساند.
اوضاع همه رشتههای صنعتی بعد از اجرای طرح هدفمند کردن یارانهها تحلیل شد
گروه صنعت و معدن- صابر دری نژاد: همزمان با آغاز شمارش معکوس برای اجرای طرح هدفمندسازی یارانهها، کارگروه طرح تحول اقتصادی، بسته سیاستی - حمایتی صنعت را با حضور رییس جمهور تصویب کرد تا بلکه از ضرر و زیان صنعتگران بعد از هدفمند شدن یارانهها جلوگیری کند یا حداقل آن را به پایینترین سطح ممکن برساند. براساس این بسته سیاستی، با آغاز طرح هدفمند کردن یارانهها، دولت به صنعتگران وام بدون بهره میدهد، کمک بلاعوض میکند، برای برخی صنایع انرژی بر همچون سیمان، فولاد و آلومینیوم تبعیض قائل میشود و ضرر و زیان بنگاههای تولیدی را تحت شرایط و ضوابط خاصی جبران میکند.
در همین حال، وزارت صنایع و معادن مکلف شده است که از همین امسال نسبت به اجرای پروژههای پیشبینی شده اقدام کند و دولت هم متعهد شده که منابع مالی لازم برای انجام این پروژهها را تامین کند.
بسته حمایتی صنعت که از سوی وزارت صنایع و معادن تهیه، و در کارگروههای تخصصی طرح تحول اقتصادی نهایی شده است، اوضاع و احوال تمام صنایع را بعد از اجرای طرح هدفمندسازی یارانهها مورد تحلیل قرار داده است.
۱۶پروژه برای گذر به سلامت
سخنگوی طرح تحول اقتصادی، در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» با اشاره به اینکه این بسته شامل ۱۶پروژه برای حمایت از صنعتگران است، خاطرنشان میکند: «این پروژهها در دو بخش بهبود فرآیند تولید و تغییر تکنولوژی تولید اجرا میشوند.»
به این ترتیب وزارت صنایع و معادن با اجرای این پروژهها در دو ریل جداگانه، صنعتگران را آماده میکند تا از گذرگاه «طرح هدفمندسازی یارانهها» به سلامت عبور کنند.
«محمدرضا فرزین» در ادامه به جزییات این بسته اشاره میکند و میگوید: «همزمان با آغاز طرح هدفمندسازی یارانهها، دولت سیاست اعطای وامهای بدون بهره، ارائه کمکهای بلاعوض و جبران زیان واحدهای متضرر را در دستور کار قرار میدهد.»
به گفته فرزین که معاون اقتصادی وزیر اقتصاد هم هست، بخش عمدهای از این تسهیلات فقط برای تغییر تکنولوژی تولید و بهروز کردن ماشینآلات، در اختیار صنعتگران قرار میگیرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تحت تاثیر قرار گرفتن صنایع بعد از اجرای طرح هدفمندسازی یارانهها خاطرنشان میکند: «وقتی قیمت حاملهای انرژی را اصلاح میکنیم، باید سریعا شرایطی ایجاد کنیم که اولا قیمت تمام شده صنایع افزایش پیدا نکند، ثانیا صنعتگران تکنولوژی تولید خود را تغییر دهند. اگر این دو اتفاق رخ دهد، هم ساختار صنعت اصلاح میشود و هم
مصرف کنندگان جنس گران نمیخرند.»
پرش با قیمت تبعیضی
سخنگوی طرح تحول اقتصادی دولت با بیان اینکه روشهای حمایت از تمام صنایع از سوی وزارت صنایع و معادن بررسی شده است، میگوید: «این در حالی است دولت روی برخی صنایع انرژی بر متمرکز شده است؛ به گونهای که در مورد صنایعی همچون سیمان، فولاد و آلومینیوم قیمت برق و گاز را به صورت تبعیضی محاسبه خواهد کرد. اعمال قیمتهای ترجیحی و تبعیضی هم به این خاطر است که صنایعی همچون سیمان، فولاد و آلومینیوم، در بخشهای مختلف صنعت کاربرد دارند و بر روی قیمت تمام شده همه آنها اثرگذار هستند.»
جلسه کارگروه به روایت دولت
در همین حال پایگاه اطلاع رسانی دولت هم گزارش میدهد که در بسته سیاستی جدید صنعت، مهمترین کالاهای صنعتی کشور از جمله فولاد، سیمان، پتروشیمی، آلومینیوم و نساجی مورد توجه قرار گرفته و روشهای حمایتی جدیدی برای هر کدام از آنها پیشبینی شده است.
به گزارش این پایگاه، در جلسه کارگروه طرح تحول مقرر شده، وزارت صنایع و معادن هر چه سریعتر اقدامات پیشبینی شده در بسته سیاستی صنعت را با مشارکت صنعتگران و تشکلهای صنعتی اجرا کند. اجرای این پروژهها به گونهای است که کاملا آثار افزایش قیمت تمام شده کالاها را به خاطر بالا رفتن قیمت انرژی جبران میکند و در بازار نیز برای کنترل آنها اطمینان خاطر به وجود میآورد.
ارسال نظر