گروه انرژی- «موتور خونه ما قدیمی‌است... امکان نداره...مگه می‌شه دمای اتاق‌ها بین ۱۸ تا ۲۱ درجه باشه. در ضمن خاموش و روشن کردن این دستگاه‌های غیر هوشمند و قدیمی‌غیرممکن است و...» این بخشی از حرف‌های یک مسوول تاسیسات در ساختمان دستگاه دولتی است. بر اساس بخشنامه‌ بهینه‌سازی مصرف گاز که از دو هفته آینده اجرا می‌شود، کلیه ادارات موظف به خاموش کردن سیستم‌های گرمایشی خارج از ساعات اداری هستند. این در شرایطی است که بسیاری از ساختمان‌های موجود که دستگاه‌های فعال در حوزه انرژی در آن مستقر هستند، خود به دلیل پایین بودن سطح تکنولوژی، چنین مصوبه الزام‌آوری را اجرا نمی‌کنند.

معاون مدیر عامل شرکت ملی گاز در گفت‌وگو با «فارس» گفته است: «در جهت بهینه‌سازی مصرف گاز تدابیری در دستور کار قرار گرفته است که به موجب آن با متخلفان پرمصرف برخورد می‌شود.»

مصطفی کشکولی ادامه داد: «در پی ابلاغ بخشنامه‌ بهینه‌سازی مصرف گاز در سال ۸۵ توسط معاون اول رییس جمهور، دستورالعمل برخورد با متخلفان پرمصرف در دستور قرار گرفت، اما با تاکید مجدد مجلس در این خصوص بخش‌نامه مزبور بار دیگر ابلاغ و در دستور کار قرار گرفت.»

وی ادامه داد: «بدین سبب کلیه ادارات موظف به خاموش کردن سیستم‌های گرمایشی خارج از ساعات اداری هستند، ضمن آنکه حرارت راهروها در طول ساعات اداری نباید بیش از ۱۸ درجه و اتاق‌ها بیش از ۲۲ درجه باشد.»

وی تصریح کرد: «در صورتی که مشترکان خارج از ضوابط ابلاغی عمل کنند، گاز مصرفی آنها قطع و با آنها برخورد می‌شود، البته در این خصوص پیش از قطعی گاز، اخطارهای لازم به مصرف‌کنندگان پرمصرف ابلاغ می‌شود.»

معاون مدیر عامل شرکت‌ ملی گاز در خصوص طرح افزایش جرایم مشترکان پرمصرف گاز، اظهار داشت: «این طرح به منظور پیشگیری موکد از مصرف بی‌رویه گاز در دستور کار بوده است.»

وی خاطرنشان کرد: «مقدار گاز مصرفی کشور طی آذرماه سال‌جاری در قیاس با ماه مشابه سال قبل حدود ۳۰ میلیون متر مکعب افزایش داشته است. عمده افزایش‌ گاز مصرفی کشور به دلیل عدم اعمال محدودیت در بخش صنایع و نیروگاه‌ها اتفاق افتاده است.»

کشکولی با اشاره به این موضوع که حجم گاز تخصیصی به نیروگاه‌ها حدود ۶۰ میلیون متر مکعب در روز و ۳۰ میلیون بیش از حجم مورد تعهد شرکت است، ابراز امیدواری کرد: «با اهتمام و تعاملی که با مردم داریم امیدوار هستیم زمستان سال جاری را بدون مشکل پشت سر بگذاریم.»