گزارش صنعتی
بانکها نقشهای برای توسعه صنعتی ندارند
گروه صنعت و معدن- محبوبه فکوری: جاده توسعه و رونق بخش تولید اگرچه ناهمواریهای بسیاری دارد، اما همواره کمبود نقدینگی و عدم همراهی بانکها یکی از دستاندازهای بزرگ آن محسوب میشود. البته شاید در یک نگاه بتوان به سیستم بانکی حق داد، چراکه سالها افزایش سرمایه برای بخش صنعت را به خود ندیده است و سعی داشته، با منابع محدودی که در اختیار دارد، بخش تولید کشور را که هر روز در حال گسترش است، تامین مالی نماید. روی دیگر سکه، مطالبات ۴۰ هزار میلیارد تومانی بانکها است که معوق شده و اگرچه رییس کل بانک مرکزی، بارها و بارها اولتیماتومهای بسیاری را در این زمینه اعلام کرده، هنوز راه به جایی نبرده و گویا مجلس نیز قصد تصویب افزایش سرمایه بانکها را ندارد.
بانکها در توسعه صنعتی، نقشه راه ندارند
معاون وزیر صنایع و معادن در این رابطه میگوید: « اگرچه سال گذشته، نزدیک به ۷ هزار پروانه بهرهبرداری برای بخش صنعت و معدن صادر شده، اما بانکها هیچگونه افزایش سرمایهای نداشتهاند. بنابراین به نظر میرسد، سیستم بانکی در راستای توسعه صنعتی، با سند و نقشه راه حرکت نکرده است.» محمدمسعود سمیعینژاد میافزاید: «اگر سالانه به طور متوسط ۴ هزار واحد صنعتی با صدور پروانه بهرهبرداری وارد چرخه تولید و صنعت کشور شده باشند، اما ۷ سال است که بانکها، افزایش سرمایه در راستای توسعه صنعتی، به خود ندیدهاند.»وی به خبرنگار دنیای اقتصاد میگوید: «بانکها در سنوات گذشته، باید حجم معدود سرمایه خود را بین تمام واحدهای صنعتی تقسیم کنند. در این حالت، یا به واحدهای صنعتی نقدینگی کمتری میرسد که شاید پاسخگوی بخش اندکی از مشکلاتشان هم نباشد، یا تعداد زیادی واحد صنعتی، از این تسهیلات، بینصیب میمانند.»سمیعینژاد معتقد است که باید نقشه راه توسعه صنعتی را در اختیار بانکها قرار دهیم تا آنها با این سند و استراتژی، در راستای توسعه صنعتی حرکت کنند.معاون وزیر صنایع و معادن ادامه میدهد: « با این کار میتوان بزرگترین سد راه بخش تولید را که همان سرمایه در گردش برای واحدهای تولیدی است، از میان برداشت.»
آمارها واقعی است، شک نکنید
وی با اشاره به صحت آمار و اطلاعاتی مرتبط با صدور پروانه بهرهبرداری واحدهای تولیدی میگوید: «اطمینان میدهم که آمارهای اعلام شده برای صدور پروانه بهرهبرداری واقعی است. این درحالی است که پروانه بهرهبرداری نظیر اسکناس عمل میکند و تنها زمانیکه واحد تولیدی راهاندازی شد، پروانه بهرهبرداری از سوی وزارت صنایع صادر میشود.»
ناظران امان نمی دهند
سمیعینژاد میافزاید: «اگر هرگونه تخلفی در صدور پروانه بهرهبرداری صورت گیرد، سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات، وزارت صنایع را مورد مواخذه قرار میدهد. در واقع عملکرد دستگاههای نظارتی به گونهای است که نمیتوان خارج از ضوابط، پروانه بهرهبرداری صادر کرد.»
رونق در تولید سیمان
معاون وزیر صنایع و معادن همچنین گذری هم به آمارهای تولید سیمان و فولاد در ماههای گذشته میزند و میگوید: «تولید سیمان در کشور، امیدبخش ساخت و ساز است. این درحالی است که مطابق آمارها، بالغ بر ۳۸ میلیون تن سیمان در سال جاری در کشور فروخته شده که رقمی بینظیر است. این درحالی است که ۸۵ درصد این رقم، در بخش ساخت و ساز و مردمی وارد شده که به طور قطع، خود را در ۴ ماه آتی نشان خواهد داد. ۱۵ درصد مابقی نیز در بخش عمرانی مصرف شده است.»
صف خرید ذوب آهن
وی اظهار میکند:« تولید فولاد در کشور نیز رونق خوبی به خود گرفته، موید این حرف نیز تشکیل صف برای تحویل محصولات ذوب آهن اصفهان است. به این معنا که اگر امروز تقاضایی برای خرید فولاد به این مجموعه ارائه دهد، اواخر اسفندماه جاری یا اوایل سال آینده، باید تحویل کالا را شاهد باشد.»سمیعینژاد به عدم فروش بیش از ۳۰۰ هزار تن میلگرد تولیدی ذوب آهن در پایان سال گذشته اشاره میکند و میافزاید: «پیش فروش محصولات تولیدی ذوب آهن برای سال آتی، نوید بخش رونق در بخش ساختمان است. اعتقاد ما این است که ساختمان، صنعتی زیربنایی است که سایر صنایع تولیدی کشور را به دنبال خواهد کشید.»
ارسال نظر