عضو جدید کارگروه حمایت از تولید خبر داد
۳ تصمیم جدید صنعتی
گروه صنعتومعدن - استمهال بدهیهای بالغ بر دو میلیارد تومان، بخشودگی جرایم تاخیر در ارسال فهرست تامین اجتماعی و ممنوعیت خرید کالاهای دارای مشابه داخلی مورد نیاز دولت در کارگروه تصویب شد.
مصوبهای جدید برای استمهال بدهی هنگفت تولیدکنندگان
گروه صنعتومعدن - استمهال بدهیهای بالغ بر دو میلیارد تومان، بخشودگی جرایم تاخیر در ارسال فهرست تامین اجتماعی و ممنوعیت خرید کالاهای دارای مشابه داخلی مورد نیاز دولت در کارگروه تصویب شد. از آخرین باری که وزیر صنایع و معادن برای اعلام ۸ خبر خوش صنعتی که در کارگروه حمایت از تولید دولت به تصویب رسیده بود به میان خبرنگاران آمد، بیش از یکماه میگذرد. اگرچه وزارت صنایع تاکنون هیچ خبری مبنی بر مصوبات این کارگروه منتشر نکرده، اما خبرها حاکی از آن است که کارگروه در یکماه گذشته، مصوبات خوبی برای صنعتگران داشته است و منتظر ابلاغ معاون اول رییسجمهوری است.
استمهال ۳۰ هزار میلیارد ریال بدهی صنعتی
تاکنون کارگروه حمایت از تولید دولت، مصوباتی برای استمهال بدهی ۶ هزار و ۷۰۰ واحد تولیدی که بدهی آنها کمتر از دو میلیارد تومان است، داشته که بر اساس گفته رییس کل بانک مرکزی، تاکنون بدهی ۶ هزار و ۶۷۱ واحد تولیدی به میزان حدود ۳۰ هزار میلیارد ریال، استمهال شده است.
اگرچه به گفته محمود بهمنی، سیستم بانکی توانایی پاسخگویی به تمامی نیازهای صنعتگران را ندارد، اما هادی غنیمیفرد به خبرنگار دنیای اقتصاد از تصویب استمهال بدهی تعدادی از واحدهای تولیدی که بدهی آنها بالغ بر دو میلیارد تومان است، خبر میدهد.
استمهال بدهکاران دو میلیارد تومان به بالا
وی که به دستور علی اکبر محرابیان، وزیر صنایع و معادن به تازگی به عنوان نماینده بخش خصوصی در جلسات کارگروه حمایت از تولید شرکت میکند، درباره آخرین وضعیت مصوبات کارگروه میگوید: «موضوع بررسی استمهال بدهی آن دسته از واحدهای تولیدی که بدهی آنها بیش از دو میلیارد دلار است، در دستور کار قرار دارد. بر این اساس، مقرر شده تا فهرستی از تولیدکنندگان صنعتی و کشاورزی تهیه و در کارگروه مورد بحث قرار گیرد.»
غنیمیفرد میافزاید: «البته بانکها به تعهدات خود مبنیبر استمهال بدهی واحدهای تولیدی، به طور کامل عمل نکردهاند و معتقدند که بانک نیز، مقررات خاص خود را دارد و اینکه تنها دولت، مصوبهای داشته باشد، کافی نیست.»
ماموریت جدید ذیحسابان
وی تصریح میکند: «یکی از مصوبات کارگروه حمایت از تولید، ممنوع شدن خرید کالاهایی از سوی مراکز دولتی است که مشابه آنها در داخل کشور، تولید میشود. بر این اساس، ذیحسابان امکان پرداخت صورتحسابهای آن دسته از دستگاههای دولتی که به این مصوبه توجه نمیکنند را ندارند.»
فرصت ۴ ماهه برای فهرست تامین اجتماعی غنیمیفرد میگوید: «از دیگر مصوبات کارگروه حمایت از تولید، موضوع تامین اجتماعی بوده است. کارگاههای تولیدی موظفند هر دو ماه یک بار، فهرستی از وضعیت خود را به سازمان تامین اجتماعی ارائه دهند. بر این اساس، واحدهای بحرانزای تولیدی فرصت دارند که هر ۴ ماه یک بار، فهرست خود را به این سازمان ارائه دهند.»
وی میافزاید: «در گذشته، اگر این فهرست در موعد مقرر به سازمان تامین اجتماعی ارائه نمیشد، تولیدکنندگان مشمول جریمه میشدند، اما هماکنون واحدهای تولیدی باید هر ۴ ماه یک بار، فهرست خود را به سازمان ارائه دهند و جریمه نشوند.»
این درحالی است که کارگروه حمایت از تولید دولت در آخرین مصوبات خود، تدوین آییننامه اختصاص ۳ میلیارد دلار برای افزایش قدرت وامدهی بانکهای تخصصی، تشکیل شورای هماندیشی تولید با حضور صنعتگران، پرداخت مابهالتفاوت نرخ یورو، تهیه فهرست سوم استمهال بدهی، تدوین نظام اعتبارسنجی و تدوین دو آییننامه حمایت از مصرفکنندگان خودرو و صنایع دریایی را به تصویب رساند.
ارسال نظر