گزارش انرژی - لابیها و چانهزنیها بالاخره نتیجه داد
یکمیلیارد دلار سرانجام به فعالان دریایی میرسد
گروه انرژی- رییس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) در سومین همایش ملی صنایع فراساحل از اختصاص سالانه یکمیلیارد دلار به فعالان صنایع دریایی خبر داد. به گزارش خبرنگار «دنیای اقتصاد» در این همایش که با محوریت تقویت توان مهندسی برگزار شد، مجید هدایت گفت: آییننامه اجرایی قانون حمایت توسعه صنایع دریایی ایران توسط کارگروهی که دولت تشکیل داد، دو هفته پیش مصوب شد و در کمتر از ۲ماه آینده این آییننامه به بخشهای مختلف ابلاغ خواهد شد. وی با اشاره به این که این قانون دارای ۱۱ ماده است، تصریح کرد: در یکی از بندها مشخص شده که سالانه یکمیلیارد دلار به صنایع دریایی و فعالان این عرصه اختصاص یابد.
چهار پیشنهاد وزارتخانه به دولت
رییس ایدرو با بیان این که در وزارت صنایع برای حمایت از صنایع دریایی حداقل چهار پیشنهاد آماده شده که به زودی به دولت ارسال میشود، ادامه داد: نرخ مناسب برای صندوق ارزی، وجوه اداره شده برای خرید تجهیزات و صنایع دریایی که به سهم داخلی اختصاص یابد از جمله این پیشنهادات است. همچنین استفاده بهتر از حداکثر توان صنایع داخلی که از این طریق بتوان جلو بعضی از ناهنجاریها را گرفت و تعرفه گمرکی برای شناورهای بادی از جمله این موارد است. هدایت به کاهش دادن نرخ تعرفهها اشاره و اظهار کرد: مصوب شده که نرخ تعرفههای ورودی برای ساخت تجهیزات کاهش یابد که حداقل به چهار درصد رسیده است. در این مراسم همچنین معاون پژوهش و فناوری وزیر نفت نیز با بیان اینکه تا سال ۲۰۳۰ میلادی حدود ۷۰درصد از تولید نفت اوپک از طریق کشورهای حاشیه خلیجفارس تامین میشود، گفت: در صورتی که سرمایهگذاریهای لازم در صنعت نفت انجام شود ایران به بازیگر اصلی بازار نفت دنیا تبدیل خواهد شد. محمد رضا مقدم با بیان اینکه بر اساس برآوردهای صورت گرفته تا سال ۲۰۳۰ میلادی سهم نفت خام در سبد انرژی دنیا از ۳۷درصد به ۳۴درصد کاهش مییابد، خاطرنشان کرد: همچنین سهم زغال سنگ به ۲۷درصد کاهش یافته است و این در حالی است که سهم گاز طبیعی از سبد انرژی کشورهای مختلف دنیا از ۲۳درصد فعلی به ۲۷درصد افزایش مییابد.
وی همچنین با اشاره به افزایش مصرف انرژی از ۱۱میلیون تن به حدود ۱۷میلیون تن معادل نفت خام، اظهار داشت: در نهایت تا سال ۲۰۳۰ میلادی میزان مصرف انرژی دنیا ۶۰درصد افزایش خواهد یافت. وی با بیان اینکه تا سال ۲۰۳۰ میلادی میزان تولید نفت از ۸۰میلیون بشکه فعلی به ۱۱۸میلیون بشکه افزایش مییابد، گفت: تا ۲۰ سال آینده کشورهای عضو اوپک به تنهایی ۵۷میلیون بشکه نفت دنیا را به صورت روزانه تولید و تامین میکنند. همچنین سهم کشورهای غیرعضو اوپک نیز در تامین نفت خام دنیا در حدود ۴۷میلیون بشکه در روز است. بنابراین کشورهای حاشیه خلیج فارس به تنهایی ۷۰درصد از نفت مورد نیاز اوپک را تامین میکنند.
ارسال نظر