از سوی وزارت صنایع صورت میگیرد
ساماندهی تولیدات غیررقابتی
گروه صنعت و معدن- توسعه خوشههای صنعتی، حمایت از بنگاههای کوچک، تولید در مقیاس رقابتی، توسعه برندها و سرمایهگذاریهای توجیهپذیر از جمله راهکارهایی است که وزارت صنایع و معادن، برای ساماندهی تولیدات غیررقابتی در نظر گرفته است.
صنایع منتخب هر هفته پایش میشوند
گروه صنعت و معدن- توسعه خوشههای صنعتی، حمایت از بنگاههای کوچک، تولید در مقیاس رقابتی، توسعه برندها و سرمایهگذاریهای توجیهپذیر از جمله راهکارهایی است که وزارت صنایع و معادن، برای ساماندهی تولیدات غیررقابتی در نظر گرفته است.
سبد حمایتی وزارت صنایع برای پشتیبانی از بخش صنعت و تولید کشور، اگرچه در ماههای گذشته راهکارهای متعددی از عارضهیابی صنعتی گرفته تا استمهال بدهی و پرداخت خطوط اعتباری جدید را پیش روی صنعتگران قرار داده،
اما به نظر میرسد پایش واحدهای تولیدی در حین و بعد از به کار بستن این راهکارها، نکته مهمی باشد. بر این اساس،
جلسات تولید به صورت هفتگی در این وزارتخانه تشکیل میشود تا پایش را برای تولیداتی که ارزش افزوده بالایی دارند، صورت دهد.
نماینده دولت در واحدهای صنعتی
در واقع، این وزارتخانه شعار «پیشگیری بهتر از درمان» را سرلوحه قرار داده و به نوعی، با انجام پایشهای مرتب از صنایع رقابتی کشور قصد دارد که در صورت بروز هرگونه مشکلی، آن را به سرعت رفع و رجوع نماید.
مشاور معاون وزیر صنایع و معادن در این رابطه میگوید:
«پایش هفتگی صنایع دارای ارزش افزوده بالا توسط کارشناسان و مدیران وزارت صنایع و معادن، قدرت مانور بیشتری را برای این وزارتخانه در حل مشکلات بخش صنعت و معدن فراهم میآورد؛ چراکه پیشگیری از عارضههای صنعتی، به طور قطع هزینه کمتری را به اقتصاد تحمیل میکند.»
محمدحسین ملاعلیا در گفتوگو با خبرنگار دنیای اقتصاد میافزاید: « حتی در برخی موارد، دولت برای آن دسته از واحدهای صنعتی که مدیریت موثری از سوی بخشخصوصی ندارند، نمایندهای ویژه تعیین میکند تا با حضور در کارخانه و واحد تولیدی، مشکلات را رصد کرده و برای آنها، چارهاندیشی کند.»
وی تصریح میکند: «در این راستا، هیات حمایت از صنایع که طبق قانون در سال ۴۳ تصویب شده، در مواردی که ممکن است مدیر یک واحد تولیدی و صنعتی، توان مدیریتی نداشته باشد، میتواند از طرق گوناگون مدیر جدیدی را جایگزین نماید. در این صورت نماینده دولت، مدیریت را به عهده گرفته و بعد از ایجاد شرایط مطلوب، واحد را مجددا به بخشخصوصی و سهامداران واگذار میکند.»
تصاحبی در کار نیست
وی تصریح میکند: «بر اساس این قانون، دولت کارخانه را تصاحب نمیکند و تنها مدیریت آنرا به عهده میگیرد. این هیات متشکل از نماینده وزارت کار، صنایع کارشناس مشترک از وزارت کار و وزارت صنایع، یک نماینده از اتاق بازرگانی و یک نماینده از معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری است که برای خدمت به صنایع، تشکیل شده است.»
ساماندهی تولیدات غیررقابتی
مشاور معاون وزیر صنایع و معادن میافزاید: «توسعه خوشههای صنعتی، حمایت از بنگاههای کوچک، تولید در مقیاس رقابتی توسعه برندها و سرمایهگذاریهای توجیهپذیر از جمله راهکارهای ساماندهی تولیدات غیررقابتی است.»
راهاندازی کمیته عارضهیابی، به زودی
به گفته ملاعلیا، در کنار این اقدامات، وزارت صنایع برنامهای نیز برای ساماندهی تولیدات غیررقابتی، تدارک دیده است. بر این اساس، کمیته عارضهیابی صنعت نیز در وزارت صنایع به زودی راهاندازی خواهد شد. وی اظهار میکند: «در کنار کلینیک صنعتی، تیم عارضهیابی مشکلات صنعتی را رصد کرده و برای آنها به صورت صحیح و اصولی، راهکار ارائه میدهد. این درحالی است که بیشتر واحدهای تولیدی، تصور میکنند که مشکلاتشان تنها با تزریق نقدینگی حل میشود، در صورتیکه اصلاح ساختار نیروی انسانی یا تعویض ماشینآلات و سیستمهای فنی و تکنولوژیکی، میتواند آنها را به تولیدات رقابتی برساند.» ملاعلیا خاطرنشان میکند: «در کنار این کمیته، بانک صنعت و معدن نیز، سیستم مشاورهای راهاندازی کرده که بیشتر بر اجرای طرحهای بازسازی و نوسازی و نه ایجاد بنگاههای جدید، تکیه دارد.» این مقام مسوول در وزارت صنایع و معادن میگوید: «این وزارتخانه از استانها درخواست کرده که واحدهای تولیدی مشکلدار خود را رصد کرده و فهرست آنها را برای وزارت صنایع و معادن ارسال نمایند.»
ارسال نظر