گروه صنعت‌ومعدن - در حالی که به نظر می‌رسد تغییرات مدیریتی در وزارت صنایع‌ومعادن طی روزهای آینده از سطح «قلعه بانی» فراتر رفته و شمار دیگری از مدیران ارشد این وزارت‌خانه نیز تغییر خواهند کرد، برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی بر این باورند که وزیر صنایع باید به منظور افزایش کارآیی دستگاه صنعتی کشور از اختیارات قانونی خود استفاده کرده و مدیرانی را برگزیند که بتوانند زمینه توسعه فعالیت‌های صنعتی را فراهم سازند. این گروه از نمایندگان براین باورند، وزیری که از فیلتر رای اعتماد مجلس می‌گذرد باید بتواند به منظور تحقق وعده‌ها و برنامه‌های خود، مدیرانی را برگزیند که درک راهبردی از برنامه‌های مسوول وزارت‌خانه داشته باشند. از این رو تحمیل و سفارش بیرونی نباید برنامه‌های آتی را تحت‌تاثیر قرار دهد.

کارشناسان براین عقیده‌اند که صرف اینکه یک مدیر در بنگاهی بر حسب اتفاقاتی که در مجموعه صنعت رخ داده و وی کارنامه نسبتا مطلوبی از خود بر جای گذاشته،‌ نمی‌تواند دلیلی برای سلب اختیارات مجریان به منظور اجرای برنامه‌هایشان شود.

رییس کمیسیون صنایع‌ومعادن مجلس، رییس جدید سازمان گسترش و نوسازی را مدیری توانمند توصیف و تاکید کرد: باید به دور از حاشیه‌ها با او و تیمش همکاری شود.

سید حسین‌هاشمی، رییس کمیسیون صنایع‌ومعادن مجلس هشتم در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به انتصاب رییس جدید سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران اظهار داشت: هدایت مدیری توانمند و با سابقه در صنعت کشور است و باید او را کمک کنیم برنامه‌های خود را پیش برد. وی با اشاره به وظایف مهم سازمان گسترش و نوسازی افزود: وظایف این سازمان در جهت گسترش صنعت است و این سازمان با مدیریت جدید خود به سوی صنایع نوین حرکت می‌کند.

رییس کمیسیون صنایع‌ومعادن مجلس با بیان اینکه نباید تغییر مدیریت در سازمان ایدرو به حاشیه کشیده شود، تصمیم در جهت تغییر مدیریت در حوزه وزارت صنایع را از اختیارات وزیر دانست.

هاشمی تاکید کرد: بحث‌ها و حواشی تغییر مدیریت سازمان گسترش و نوسازی پایان یافته و باید هدایت و تیم کاری وی را در پیشبرد اهداف «ایدرو» یاری داد و مجلس در این زمینه حتما کمک خواهد کرد.

از سوی دیگر، یک عضو کمیسیون صنایع‌ومعادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر بخواهیم افراد مورد نظر خود را به وزیر تحمیل کنیم، بی‌شک نباید انتظار سوال و ارزیابی عملکرد وزیر را در آینده داشته باشیم گفت: وزیر صنایع باید این اجازه را داشته باشد که نیروهای هماهنگ با خود را که بتوانند با او تعامل کنند و برنامه‌هایش را به پیش ببرند، انتخاب کند؛ چرا که در آینده، وزیر پاسخگوی عملکرد آنان خواهد بود.

شریف حسینی درباره تغییر و تحولات صورت گرفته در مدیریت سازمان گسترش و نوسازی صنایع (ایدرو) گفت: هر مدیر یا وزیری که جوابگوی عملکرد خود در چند سال آینده است، باید این اجازه را داشته باشد که نیروهای هماهنگ را با توجه به برنامه توسعه صنعت کشور انتخاب کند. وی تاکید کرد: باید فضایی را در اختیار وزیر قرار دهیم تا نیروهای خود را انتخاب کند و برنامه‌های خود را ارائه دهد تا همگام، همدل و همراه حرکت رو به پیشرفت صنعت را داشته باشند، چرا که در آینده همین مجلس و نمایندگان از وزیر صنایع سوال خواهند کرد که شما زمانی که وزارت را تحویل گرفتید، کجا بودید؟ چه مشکلاتی و امکاناتی داشتید و الان به کجا رسیدید؟ یعنی باید عملکرد او یک عملکرد مثبت باشد.

وی در پاسخ به این که آیا وزیر برای این تغییر با نمایندگان مجلس مشورتی داشته است؟ گفت: در کل مشورت خوب است، اما وقتی سلایق و نظرات زیاد شد و اختلافات در زمینه‌ انتخاب بالا گرفت، خروجی کار مثبت نخواهد بود.

این نماینده مجلس افزود: هماهنگی کاملی بین وزیر صنایع و کمیسیون صنایع در مجلس وجود دارد، اما به گونه‌ای نیست که وزیر برای انتخاب معاونان خود نظر کمیسیون را جویا شود. نمایندگان عضو کمیسیون صنایع نیز این حق را به وزیر می‌دهند که نیروهایش را انتخاب کند، چراکه اولین سوال‌کنندگان به عملکرد وزیر صنایع، کمیسیون صنایع خواهد بود.

حسینی، مهم‌ترین رویکرد رییس جدید ایدرو در این سمت را مساله صنعت خودرو در کشور عنوان کرد و افزود: یکی از مهم‌ترین چالش‌های کشور مساله خودرو است. خودروسازان کشور باید توان رقابتی خود را بالا ببرند، چرا که با تعرفه‌های موجود و کاهش واردات، فضا را به گونه‌ای تعریف کرده‌ایم که مشتری در ایران محکوم به خرید است. باید سعی کنیم فضا را رقابتی کنیم؛ یعنی باید در ایران خودرو، سایپا و سایر خودروسازان، توان رقابت با سایر محصولات خارجی ایجاد شود.

عضو کمیسیون صنایع در پایان در مورد عملکرد وزیر صنایع گفت: ارزیابی این کمیسیون از عملکرد ۲۰ ماهه محرابیان با حداکثر آرا ارزیابی مثبتی بود که نتیجه آن تکرار رای اعتماد مجلس بود. وی در همین مدت در حال آماده کردن راه‌های اصلی خروج صنعت از این وضعیت است و در این زمینه جلسات مشترکی برای سند چشم‌انداز توسعه صنعتی کشور با کمیسیون دارد؛ با این حال باید در آینده و بعد از انتخاب نیروها عملکرد وزیر صنایع ارزیابی شود.