صنعت سیگار منتظر یارانهها نیست
خیال سیگاریها از هدفمند کردن یارانهها راحت باشد
گروه صنعت و معدن- در حالی که از هر ۶ ایرانی، یک نفر سیگار دود میکند، مدیرعامل دخانیات میگوید: خیال سیگاریها از اجرای طرح هدفمند کردن یارانهها راحت باشد.
عکس: جعفر پورحسن
خیال سیگاریها از هدفمند کردن یارانهها راحت باشد
گروه صنعت و معدن- در حالی که از هر ۶ ایرانی، یک نفر سیگار دود میکند، مدیرعامل دخانیات میگوید: خیال سیگاریها از اجرای طرح هدفمند کردن یارانهها راحت باشد. محمود ابطحی میگوید: «مدیران صنعت دخانیات، منتظر یارانه نیستند و با اقداماتی که به منظور افزایش بهرهوری صورت دادهاند، سال گذشته ۱۶۴درصد افزایش سود داشته اند.»
مجلس هفته گذشته، با کلیات طرح هدفمند کردن یارانهها موافقت کرد. اگرچه بسیاری از سیاستگذاران و مدیران اقتصادی و صنعتی کشور، سالها منتظر تصویب و ابلاغ چنین قانونی بودند، اما نگرانیهایی نیز مبنی بر چگونگی پیادهسازی این قانون و شوک اقتصادی که با واقعی شدن حاملهای انرژی، به بخش صنعت کشور وارد میشود، وجود دارد. مدیرعامل شرکت دخانیات نیز با تاکید بر ضرورت توجه به چگونگی پیادهسازی این طرح، از دولت خواسته تا تکلیف خود را با صنایع بدون مزیت و سربار، مشخص کرده و در چگونگی تخصیص ۳۰درصد از منابع حاصل از آزادسازی یارانهها که به بخش صنعت اختصاص مییابد، توجه کافی را به صنایع دارای ارزش افزوده داشته باشد. ابطحی به خبرنگار دنیای اقتصاد میگوید: به طور قطع پیشنهادات ارائه شده از سوی دولت برای حمایت از صنایع، کافی نیست و مدیران خلاق باید جایگاه خود را در این روند، پیدا کرده و با بهرهوری مطلوب، قیمت تمام شده را کاهش و راندمان را افزایش دهند.»مدیرعامل شرکت دخانیات میگوید: «در این میان، بنگاههایی که قادر به رقابت در بازارهای جهانی نیستند، باید بدانند که کار سختی را پیش رو خواهند داشت و باید برای عبور از آن، چارهاندیشی کنند.»
وی با اشاره به شکلگیری برخی صنایعی که مزیت رقابتی ندارند و به دلایلی نظیر تحریم، در مقاطعی از سالهای بعد از انقلاب ایجاد شدهاند، تصریح میکند: «تصمیم دولت برای هدفمند کردن یارانهها، باید همه صنعتگران را به نقطهای برساند که ارزش افزوده بالاتری را در صنعت خود ایجاد کرده و تولیدات خود را قابل رقابت با نمونههای مشابه خود در بازارهای بینالمللی کنند».وی از وزارت صنایع و معادن درخواست کرد تا به صنایعی پروانه بهرهبرداری دهد که دارای مزیت بوده و در زمره صنایع نوین و هایتک، قرار میگیرند. ضمن اینکه حمایتها را به سمت صنایعی سوق دهد که خام فروشی نکرده و برای تولید بهتر، خطوط تولیدی خود را تجهیز میکنند.»ابطحی میگوید: «با تصویب این طرح، مدیران صنعتی نباید منتظر دریافت یارانه باشند، بلکه باید تحولی در صنایع خود ایجاد کنند که بدون نیاز به حمایتهای یارانهای دولت، به تولید پرداخته و مزیتهای رقابتی خود را پررنگ کنند.» وی از ستادی در وزارت صنایع و معادن خبر میدهد که برای تصمیم گیری در مورد چگونگی پیاده سازی هرچه بهتر این طرح، تشکیل شده است.»وی با بیان اینکه ۳۰درصد از منابع حاصل از آزادسازی یارانهها به تولید و صنعت اختصاص مییابد، میگوید: «مجموعههایی در وزارت صنایع و معادن در حال تدوین طرحی هستند که بر مبنای آن، صنایعی که باید از این حمایتها بهره گیرند، مشخص شوند. اما به طور قطع این یارانهها باید در اختیار صنایعی قرار گیرد که بازده مثبت داشتهاند.»ابطحی میافزاید: «اگر قرار باشد صنایعی که سالها دولت، آنها را به سختی نگه داشته است مشمول دریافت این یارانهها شوند، این امر نه به نفع اقتصاد ملی است و نه چارهای برای هدفمند کردن یارانهها. بنابراین دولت باید تکلیف خود را با این صنایع، روشن کند.»وی تصریح میکند: «دیگر قرار نیست نفت این کشور را بفروشند و به صنایع غیررقابتی اختصاص دهند.»مدیرعامل شرکت دخانیات با برشمردن مزیتهای این صنعت در طرح هدفمند کردن یارانهها میگوید:« مدیران این صنعت منتظر دریافت یارانه نیستند. این صنعت در حال ورود به عرصههای بینالمللی برای تولید سیگار بوده و امیدوار است بتواند، الگوی توسعه واحدهای تولیدی خود را به تولیدکنندگان عرصههای مختلف در کشور نشان دهد.»وی اظهار میکند: «بازده سود در مجموعه دخانیات، از بسیاری از صنایع سودآور بالاتر است. این صنعت برای اولین بار در ۷۰ سال گذشته، سود عملیاتی قابل توجهی داشته، واردات را کاهش داده و باعث تقلیل ۲۴درصدی قاچاق سیگار به کشور شده است.»وی از ارتقای درجه تولیدات سیگار کشور خبر میدهد و میگوید: «برند ملی سیگار، هماکنون جایگزین برندهای خارجی شده است.»
ارسال نظر