ضرب‌الاجل به گیرندگان وام معدنی

گروه صنعت و معدن- صابر دری‌نژاد: معدنکارانی که کمتر از ۵ سال از اعتبار پروانه بهره‌برداری آنها باقی مانده، از این پس می‌توانند با همکاری سازمان صنایع و معادن استان مربوطه، از تسهیلات بانکی و بیمه فعالیت‌های معدنی برخوردار شوند. پیش از این، امکان دریافت تسهیلات برای معدنکارانی که کمتر از ۵ سال از اعتبار پروانه بهره‌برداری آنها باقی مانده بود وجود نداشت. مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت‌های معدنی با بیان اینکه از نیمه دوم امسال این امکان برای معدنکارانی که با سازمان صنایع و معادن استان مربوطه به تفاهم برسند فراهم خواهد شد، می‌افزاید: «اگر سازمان صنایع و معادن مربوطه طی یک نامه یک برگی، به صندوق بیمه اعلام کند که این پروانه قابل تمدید است، به استناد همین نامه نسبت به تدوین گزارش‌های مربوط به معدن اقدام خواهد شد.»

این اظهارات در شرایطی از سوی «علیرضا‌پیراسته‌فر» عنوان می‌شود که چندی پیش نیز معاون معدنی وزیر صنایع، خطاب به روسای سازمان صنایع و معادن استان‌ها گفت: اگر معدنکاری دو سال از زمان پروانه بهره‌برداری‌اش باقی مانده باشد، پرونده وی را به دو سال دیگر موکول نکنید، بلکه در همان زمان اقدام به تمدید سه ساله پروانه و تکمیل پرونده دریافت تسهیلات کنید.با این اوصاف به نظر می‌رسد، با تکمیل یکی دیگر از حلقه‌های اداری دریافت تسهیلات معدنی، معدنکارانی که کمتر از ۵ سال از پروانه بهره‌برداری‌شان باقیمانده، یک قدم دیگر به دریافت تسهیلات معدنی نزدیک شده‌اند.

۷۰ میلیارد روی دومتر میز

مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه گذاری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه در حال حاضر امور مربوط به گزارش‌های تعدادی از معدنکاران برای معرفی به بانک صنعت و معدن به اتمام رسیده، اما این معدنکاران هنوز برای دریافت این گزارش‌ها و معرفی نامه‌ها مراجعه نکرده‌اند، خاطرنشان می‌کند: «ارزش این پرونده‌ها که در حال حاضر تمام امور مربوط به تدوین آنها به پایان رسیده و آماده معرفی به بانک هستند بیش از ۷۰میلیارد تومان است.»

ضرب‌الاجل ۲۰ روزه

پیراسته فر ادامه می‌دهد: پس از تکمیل این گزارش‌‌ها، با متقاضیان نامه‌نگاری کردیم تا برای دریافت گزارش خود و معرفی‌نامه دریافت تسهیلات از بانک مراجعه کنند. در برخی از موارد تا سه مرتبه هم نامه ارسال شد؛ اما متقاضیان بازهم مراجعه نکرده‌اند. بنابراین در صورتی که این متقاضیان ظرف حداکثر ۲۰ روز مراجعه نکنند فرد دیگری جایگزین آنها خواهد شد.

وام و بیمه فقط برای خصوصی‌ها

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر صندوق بیمه می‌تواند برای تمامی‌فعالان بخش‌خصوصی بیمه‌نامه صادر کند و آنها را برای دریافت تسهیلات به بانک‌های عامل معرفی کند، می‌گوید: تقریبا برای تمامی‌معادن کوچک و متوسط بیمه‌نامه صادر می‌شود؛ البته در مورد معادن بزرگ نیز تنها به این خاطر بیمه‌نامه صادر نمی‌شود که اغلب آنها کماکان دولتی هستند و به محض آنکه به بخش‌خصوصی واگذار شوند، برای معادن بزرگ هم بیمه‌نامه صادر می‌شود و برای دریافت تسهیلات به بانک‌ها معرفی می‌شوند.

وام از ۲۰میلیون تا ۸میلیارد

وی با اشاره به اینکه صندوق بیمه سرمایه‌گذاری محدودیتی در پرداخت تسهیلات ندارد، می‌افزاید: « هیچ گونه کف یا سقفی برای بیمه کردن و معرفی به بانک وجود ندارد؛ به گونه‌ای که از ابتدای فعالیت صندوق، تجربه پرداخت تسهیلات از ۲۰میلیون تومان تا ۵/۸میلیارد تومان وجود داشته است.»

او با اشاره به شروط پرداخت تسهیلات معدنی خاطرنشان می‌کند: « نبود چک برگشتی، پرداخت به موقع حقوق و مالیات‌های دولتی، ارائه طرح توجیه فنی و اقتصادی مصوب سازمان توسعه و نوسازی معادن و ارائه پروانه بهره برداری، از جمله شرایط لازم برای دریافت تسهیلات معدنی از سوی بانک و صندوق بیمه است.»پیراسته‌فر ادامه می‌دهد: تا به حال پرونده بیش از ۲۰۳۰ معدن در کشور برای دریافت تسهیلات در اختیار صندوق بیمه قرار گرفته و یک بانک اطلاعاتی از معادن کشور تهیه شده است. از میان این ۲هزار و ۳۰ پرونده، برای بیش از ۵۵۴ مورد بیمه نامه صادر شده و بانک‌های عامل برای دریافت تسهیلات معرفی شده‌اند.

وعده یک‌هفته‌ای

مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت‌های معدنی پیش‌بینی می‌کند که از حدود ۴ ماه آینده و با تکمیل این بانک اطلاعاتی، مدت زمان تکمیل گزارش‌‌های مربوط به صدور بیمه‌نامه و معرفی به بانک به یک چهارم زمان کنونی می‌رسد.

پیراسته‌فر می‌گوید: هم اکنون نزدیک به یک ماه زمان لازم است تا بررسی‌های کارشناسی برای صدور بیمه نامه و معرفی متقاضیان به بانک تکمیل شود، اما با تدوین این بانک اطلاعاتی ظرف حداکثر ۴ماه آینده، این مدت زمان به یک هفته تقلیل می‌یابد.وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برنامه‌های صندوق بیمه برای نیمه دوم سال‌جاری خاطرنشان می‌کند: براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته از نیمه دوم امسال، زمان پرداخت خسارت‌ها از دو ماه به حداکثر دو هفته خواهد رسید.