گروه صنعت و معدن- به دنبال امضای یادداشت تفاهمی میان شرکت ملی مس ایران و شرکت فنلاندی، اتوتک، این شرکت پروژه احداث کارخانه ۲۰۰هزار تنی مس آند را به روش «پیرو متالورژی» برعهده خواهد گرفت. این در حالی است که امروزه جهت گیری و رویکرد صنعت تولید مس به سوی روش‌های هیدرومتالورژی است و نه پیرومتالورژی.

هم‌اکنون مس به دو روش هیدرومتالورژی و پیرو‌متالورژی تولید می‌شود. براساس گزارشی که در سایت رسمی شرکت ملی صنایع مس قرار گرفته است: «امروزه جهت‌گیری و رویکرد صنعت تولید مس به سوی روش‌های هیدرومتالورژی می‌باشد، چراکه سازگاری بیشتر این روش با محیط زیست و مصرف کمتر انرژی از جمله مزایای آن است».

این گزارش کارشناسی می‌افزاید: «آمار و اطلاعات گزارش شده نشان می‌دهد که با پیشرفت و توسعه فرآیندهای هیدرومتالورژی در سال‌های اخیر، روند افزایش تولید مس و سایر فلزات پایه از این روش افزایش چشمگیری داشته است. بررسی‌ها و پیش‌بینی‌های انجام شده توسط سازمان‌های معتبر بین‌المللی حاکی از استمرار روند صعودی تولید هیدرومتالورژی و کاهش تولید به روش پیرومتالورژی در سال‌های آینده می‌باشد».حال این سوال فنی وجود دارد که چرا این یادداشت تفاهم با فنلاندی‌ها با روش پیرو‌متالورژی امضا شده است. خبر امضای این تفاهم نامه را به طور رسمی، روابط عمومی ایمیدرو اعلام کرد.براساس این یادداشت تفاهم، پروژه احداث کارخانه ذوب مس سونگون به ظرفیت ۲۰۰هزار تن مس آندی و ۷۵۰هزار تن اسید در مجتمع مس سونگون، از سوی شرکت فنلاندی اتوتک (OUTO TEC) انجام خواهد شد.به گزارش ایمیدرو، این یادداشت تفاهم را احمد فریدی، قائم‌مقام مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران و لارس هله (Lars Helle) مدیر ارشد حوزه پیرومتالورژی (دپارتمان فلزات پایه) شرکت اتوتک فنلاند امضا کرده‌اند.

در همین حال فریدی در خصوص جزئیات این تفاهم‌نامه می‌گوید: شرکت ملی صنایع مس ایران به‌عنوان نخستین شرکت در خاورمیانه از فرآیند ذوب و تبدیل دوگانه فلاش (ذوب‌تشعشعی‌و‌تبدیلی) در کارخانه ذوب مس سونگون استفاده خواهد کرد که مدرن‌ترین فرآیند ذوب و تبدیل مس در زمان حاضر در جهان به‌شمار می‌رود. وی می‌افزاید: طی این فرآیند علاوه بر مدنظر قرار دادن مسائل فنی و اقتصادی می‌توان به سازگاری این فرآیند با محیط‌زیست اشاره کرد.فریدی در بخش دیگری از سخنانش بدون اشاره به روش هیدرومتالورژی در تولید مس بر این نکته تاکید می‌کند که این فرآیند بالاترین جذب گوگرد و بهترین شرایط زیست‌محیطی را در بین فرآیندهای پیرومتالورژی مس به خود اختصاص داده است.