گروه انرژی - به دنبال اعلام خبری از سفیر پاکستان در ایران مبنی بر اینکه هند از پروژه خط لوله صلح خارج شده است، خبرگزاری رسمی ‌وزارت نفت در واکنشی سریع اعلام کرد: هیچ یک از مقامات رسمی‌ هند تاکنون خبر خروج هند از پروژه خط لوله صلح را تایید نکرده‌اند. این موضوع نشان می‌دهد که بحث خروج یا عدم خروج هند از خط لوله موضوع با اهمیتی است که مقامات ایران به سرعت نسبت به آن واکنش نشان داده‌اند. در پی انتشار خبر خروج هند از قرارداد خط لوله صلح، خبرگزاری شانا از مقامات رسمی‌ ایران کسب اطلاع کرد که این خبر صحت ندارد. به گزارش شانا، خروج هند از قرارداد خط لوله صلح در حالی اعلام شده که مقامات ایرانی همواره پیوستن هند به این قرارداد را امکان‌پذیر دانسته‌اند.

در بیانیه‌ همکاری‌های بین‌الدولی ایران و پاکستان که خرداد امسال به امضای روسای جمهوری دو کشور رسید، برای حضور هندوستان و خرید گاز ایران از طریق خط لوله پاکستان توافق شد.

نماینده ویژه وزیر نفت در مذاکرات خط لوله صلح نیز پیشتر با تاکید بر این که زمینه حضور هند در قرارداد خط لوله صلح فراهم است، گفته بود: یکی از دلایل عدم حضور هندوستان در پروژه خط لوله صلح، تغییر استراتژی این کشور برای تامین انرژی بلند مدت خود است؛ در همین حال این خط لوله تا کشور پاکستان کشیده خواهد شد و طرف هندی در صورت تمایل و تغییر استراتژی می‌تواند به راحتی یکی از خریداران گاز ایران از طریق خط لوله پاکستان باشد.

حجت‌الله غنیمی‌‌فرد تصریح کرده بود: در صورتی که هند نیز برای پیوستن به این قرارداد اعلام آمادگی کند، قرارداد فروش گاز به هند و قرارداد انتقال گاز ایران از مرز پاکستان به هند در دستور کار قرار می‌گیرد و قیمت گاز صادراتی ایران به هند با توجه به هزینه‌های مربوط به انتقال از مسیر پاکستان محاسبه و به قیمت گاز صادراتی ایران در مرز ایران و پاکستان افزوده خواهد شد. این گزارش می‌افزاید: هیات کارشناسی و عملیاتی ایران هفته گذشته به منظور انجام بحث و تبادل نظر در زمینه قرارداد صادرات گاز ایران به پاکستان به این کشور سفر کردند.