ایلنا - رییس سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران گفت: در دو سال گذشته تعداد ۱۱۵۶۹ نمونه از مصنوعات طلا و نقره مورد آزمون قرار گرفت که در این بین ۵/۱۸‌درصد نمونه‌ها دارای اشکال بحرانی بوده و مردود اعلام شد. نظام‌الدین برزگری با بیان اینکه در راستای این نمونه‌برداری کم فروشان و متخلفان به محاکم قضایی معرفی شدند، تصریح کرد: با کدگذاری روی مصنوعات طلا پس از کنترل در مراحل تولید و نمونه‌برداری از مراکز عرضه، مصنوعات طلا و جواهر غیراستاندارد شناسایی می‌شود.

وی با بیان این مطلب، کنترل عیار طلا و نقره را یک وظیفه حاکمیتی دانست و افزود: امیدواریم با همکاری انجمن تولیدکنندگان طلا و جواهر، فرآیند کدگذاری روی مصنوعات طلا و جواهر با سرعت انجام گیرد تا از طریق کد مشخص، بتوان مرکز تولید طلای غیراستاندارد را ردیابی کرد.

به گفته رییس سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران فروشندگان مصنوعات طلا و نقره موظف هستند از مراکز تولیدی خرید کنند که محصولات آنها دارای علامت استاندارد و کد شناسایی باشد، مردم نیز هنگام خرید دقت کنند مصنوعی را خریداری کنند که دارای این دو علامت باشد.

وی ادامه داد: کد شناسایی شامل یک حرف لاتین همراه با یک عدد است که این کد در هر استان متفاوت است؛ به عنوان مثال کد شناسایی مصنوعات طلا و نقره در تهران با حرف «T» یا در اصفهان با حرف «E» مشخص می‌شود.

وی افزود: مزیت این کد آن است که طلای فروخته شده در هر جای کشور اگر مشکل داشته باشد با این کد می‌توان تولید‌کننده آن را شناسایی کرد. رییس سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران ابراز امیدواری کرد: با همکاری انجمن تولیدکنندگان طلا و جواهر، فرآیند کدگذاری روی مصنوعات طلا و جواهر با سرعت انجام گیرد تا از طریق کد مشخص، بتوان مرکز تولید طلای غیراستاندارد را ردیابی کرد.