فروش اینترنتی سوخت در تهران آنلاین نبود
گروه انرژی - غزاله طایفه: پس از اجرای موفق طرح فروش اینترنتی سوخت در منطقه قزوین، به عنوان پایلوت برای اجرای آزمایشی طرح فروش اینترنتی سوخت ، شرکت پخش فرآوردههای نفتی منطقه تهران نیز به تبعیت از تصمیمات شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران تصمیم به اجرای این طرح همگام با سراسر کشور در منطقه تهران کرد. در این راستا به نظر میرسد که اجرای این طرح در کلانشهری چون تهران نیازمند ایجاد زیرساختهای بیشتری در مقایسه با سایر شهرهای کشور است.
مدیر شرکت پخش فرآوردههای نفتی منطقه تهران در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» و در پاسخ به این سوال که اجرای این طرح در تهران در چه وضعیتی قرار دارد، افزود: «تهران و شهرهای تابعه استان تهران ۱۳ ناحیه را شامل میشود که از چهار انبار تغذیه میشوند که فراهم شدن زمینه برای اجرای طرح فروش اینترنتی سوخت در این وسعت با در نظر گرفتن تعداد زیاد مصرفکنندگان نیازمند زمان و امکانات لازم است.»
مرتضی زاغی در ادامه افزود: «یکی از مشکلاتی که برای اجرای این طرح وجود دارد بحث اینترنت پرسرعت است. در این زمینه ما در حال مذاکره با شرکت مخابرات هستیم تا بتوانیم این مشکل را حل کنیم و امکان برقراری سریع و آنلاین متقاضیان با مراکز فروش به راحتی فراهم شود.»
وی ادامه داد: «هماکنون در تهران ۲۴۰ جایگاه فعال عرضه سوخت وجود دارد که از طریق این طرح میتوانند سوخت مورد نیاز خود را تامین کنند. علاوه بر این، فروش اینترنتی سوخت تنها به صنایع عمده مربوط میشود که نیازمند مقدار فراوانی از انواع سوخت هستند.»
مدیر شرکت پخش فرآوردههای نفتی منطقه تهران با بیان اینکه هنوز در تهران از طریق این طرح سوختی به فروش نرسیده است، افزود: «بنابر برنامهریزیهای انجام شده تا یک ماه آینده کلیه مشکلات برای اجرای این طرح در تهران حل خواهد شد.»
از سوی دیگر علاوه بر تهران، این طرح در ۱۶ منطقه کشور نیز در حال اجرا است.
در این رابطه مدیرعامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی ایران در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» و در پاسخ به این سوال که اجرای این طرح در مناطق مختلف در سطح کشور تا چه میزان موفقیت داشته است، اظهار داشت: «با اجرای طرح فروش اینترنتی سوخت روزانه ۴میلیون لیتر بنزین در کشور از این طریق به فروش میرسد.»
فرید عامری گفت: «در حال حاضر سیستم فروش اینترنتی سوخت در تمام مناطق کشور راهاندازی شده و در ۱۶ منطقه کشور نیز در حال اجراست.»
عامری در ادامه افزود: «برنامهریزی ما بر این است که ۲۵درصد از سوخت مصرفی کشور را از طریق این طرح به فروش برسانیم که این موضوع نیازمند ایجاد فرهنگ استفاده از اینترنت است.»
به گزارش خبرنگار ما، در حال حاضر طرح فروش اینترنتی سوخت در ۱۶ منطقه کشور شامل قم، قزوین، آذربایجان غربی، اصفهان، کرمان، آذربایجان شرقی، ساری، سبزوار، اهواز، فارس، گیلان، چالوس، زاهدان، خراسان رضوی، کرمانشاه و ایلام با هدف صرفهجویی در وقت و کاهش مسافتی که خریداران برای خرید سوخت میپیمایند، در حال اجرا است.
فروش اینترنتی سوخت به دو طریق انجام میشود که در روش اول متقاضی از طریق اینترنت و در هر جایی که باشد، به سایت شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی مراجعه و بر اساس شماره حساب تعیین شده در بانک، خرید الکترونیکی خود را انجام میدهد که در این صورت برای وی حواله خرید صادر شده و پیگیری حوالههای صادر شده نیز امکانپذیر است. روش دوم برای متقاضیانی است که از خدمات اینترنتی در منازل یا محل کار خود بهرهمند نیستند که در این صورت میتوانند با مراجعه به دفاتر پست در نقاط مختلف کشور و استفاده از دستگاههای کارت خوان یا پایانههای فروش، خرید اینترنتی خود را انجام میدهند. مدیریت برنامهریزی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی حدود یک سال پیش تصمیم گرفت تا طرح فروش اینترنتی سوخت را با هدف ارائه خدمات مطلوب به مشتریان راهاندازی کند.
بر این اساس دو کار به عنوان زیرساخت انجام شد، نخست راهاندازی سایت فروش اینترنتی (WWW.NIOPDCSELL.COM) بود، سپس بهروزرسانی سیستمهای رایانهای بخش فروش تا از این طریق زمینه لازم برای اجرای طرح آماده شود.
طرح فروش اینترنتی سوخت با نظارت شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران و مشارکت بانک ملت و اداره پست برای عرضه سوخت به مصرفکنندگان عمده اجرا میشود.
ارسال نظر