لایحه جلوگیری از توقف بنگاه‌ها در راه مجلس

گروه صنعت و معدن - صابر دری نژاد: به دنبال افزایش شمار واحدهای تعطیل، وزارت صنایع و معادن برای چاره جویی مشکلات صنعتگران درصدد تدوین لایحه حمایت صنعتی و جلوگیری از تعطیل شدن کارخانجات است. این لایحه در حالی مراحل پایانی خود را در این وزارتخانه سپری می‌کند که به عقیده بسیاری از کارشناسان، زنگ خطر برای درصد قابل‌توجهی از صنایع کشور، به دلیل بروز بحران جهانی (که امواج آن از آن سوی آتلانتیک به حرکت درآمد و به کشور ما رسید)، گرفتاری صنایع در دام رکود و دست و پنجه نرم کردن آنها با مشکلات ناشی از کمبود نقدینگی، از مدت‌ها پیش به صدا درآمده است.

رییس کمیته صنعت کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار «دنیای اقتصاد» از ارائه لایحه اصلاح قانون حمایت صنعتی و جلوگیری از تعطیلی کارخانه‌های کشور، طی حداکثر یک ماه آینده خبر می‌دهد و می‌گوید: این لایحه در حال حاضر مراحل پایانی تدوین خود را در وزارت صنایع و معادن سپری می‌کند و به محض آماده شدن تحویل مجلس خواهد شد.

«مهدی صادق» در ادامه، بدون اشاره به جزییات این لایحه خاطرنشان می‌کند: لایحه جلوگیری از تعطیلی کارخانه‌های کشور تقریبا مشابه همان بسته حمایت از تولید است که از سوی وزارت صنایع و معادن و وزارت بازرگانی در حال تدوین است.

وی ادامه داد: طی جلساتی که با مسوولان این وزارتخانه داشتیم، قرار بر این شد که این وزارتخانه‌ها طرح‌های خود را در این رابطه عنوان کنند، اما تا این لحظه پاسخی از این وزارتخانه‌ها نداشته‌ایم. به نظر می‌رسد که دلیل تاخیر به‌وجود آمده بحث انتخابات بوده است که با خاتمه یافتن بحث انتخابات این لایحه تا یک ماه آینده به کمیسیون صنایع مجلس ارائه خواهد شد.

رییس کمیته صنعت کمیسیون صنایع در بخش دیگری از سخنانش از بررسی مشکلات بنگاه‌های اقتصادی از جمله کارخانجات تولید فولاد، لاستیک و بسیاری از دیگر واحدهای تولیدی در مجلس خبر می‌دهد و می‌افزاید: در حال حاضر بزرگترین مشکل فولاد سازان عدم امکان فروش و انبار شدن تولیدشان است. نتیجه این عدم فروش هم کاهش اجباری تولید و افزایش قیمت تمام‌شده محصولات فولادی بوده است.

وی در رابطه با راهکارهای برون از شرایط موجود خاطرنشان می‌کند: یکی از راهکارهایی که در درجه اول مورد توافق قرار گرفت، افزایش ۱۰درصدی تعرفه واردات بود که این مورد هنوز محقق نشده است و ما بعد از تعطیلات مجلس یک بررسی مجدد روی این قضیه انجام خواهیم داد.

صادق در بخش دیگری از سخنانش به مشکلات و معضلات موجود در صنعت لاستیک‌سازی کشور اشاره می‌کند و می‌گوید: عمده مشکل لاستیک‌سازان کمبود نقدینگی است. به همین منظور اعضای کمیته صنایع به تازگی مامور شده‌اند که گزارشی از مشکلات این صنعت تهیه کنند. به همین دلیل این اعضا با ورود به کارخانه‌های تولید لاستیک، بررسی وضعیت کنونی صاحبان این صنایع را در دستور کار دارند.

به گزارش خبرنگار ما، سهم صنعت از ۳۳۷میلیارد و ۳۰۰میلیون دلار تولید ناخالص داخلی کشور در سال گذشته، حدود ۲۱‌درصد بود که با احتساب میانگین ۳۳۰ روزه فعالیت سالانه بنگاه‌های اقتصادی، صنایع کشور در سال گذشته روزانه نزدیک به ۲۱۵میلیون دلار تولید داشته‌اند.