نماینده مردم خرمشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: متاسفانه پروژه احداث بزرگترین واحد تولید فولاد کشور در خرمشهر به شکل غیرقابل توجیهی متوقف شده است. مصطفی مطورزاده در گفت‌وگو با ایسنا، توضیح داد: سال گذشته، عملیات ساخت بزرگ‌ترین واحد تولید فولاد کشور در خرمشهر آغاز شد اما با وجود مناسب بودن روند اجرایی پروژه در ابتدا، پس از حدود یک ماه به صورت غیرقابل توجیهی عملیات اجرایی طرح متوقف شد. وی افزود: مسوولان باید هر چه سریع‌تر برای خروج از تعطیلی در اجرای پروژه تدابیر لازم را اتخاذ کنند. مطورزاده اظهار داشت: با توجه به آماده بودن سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در پروژه‌های صنعتی خرمشهر، از مسوولان می‌خواهیم چنانچه مجری طرح نمی‌خواهد یا توان اجرایی این طرح بزرگ را ندارد به سرعت سرمایه‌گذار دیگری را جایگزین آن کند. وی بیان کرد: بهره‌برداری از این واحد تولید فولاد کشور، علاوه بر توسعه صنعت فولاد در کشور سبب رشد و توسعه تجاری منطقه، ایجاد فرصت‌های شغلی فراوان و توسعه صادرات فولاد خواهد شد.

از طرف دیگر مجری طرح ذوب‌آهن اروند خرمشهر گفت: اجرایی شدن عملیات احداث این کارخانه به گشایش ارزی بانک بستگی دارد. محمد کروس نژاد در گفت‌و‌گو با «ایرنا» افزود: پس از دریافت مجوزهای لازم در آذر‌ماه سال ۸۶و اختصاص ۵۹۷هکتار زمین در اسفند ماه همین سال کارهای اولیه آغاز شد.

او اظهار کرد: کارها با مناقصه برای خرید تجهیزات لازم از شرکت‌های اروپایی با فراخوان انجام، اسناد تحویل و مدت سه ماه برای انجام و این کار مهلت داده شد.

بلافاصله پس از گرفتن زمین، کارهای اولیه از قبیل آماده سازی زمین، ۳۵هزار مترمکعب عملیات خاکی از اهواز به زمین محل احداث کارخانه، آماده‌سازی ۱۰کیلومتر جاده داخلی کارخانه را آغاز کرده‌ایم.

مجوزهای لازم برای آب و برق را نیز دریافت کرده‌ایم و از ۱۰ روز آینده کار نصب سوله‌ها را آغاز می‌کنیم.

همچنین طراحی تصفیه خانه این کارخانه شروع شده و تا شش ماه آینده به اتمام می‌رسد. مجری طرح ذوب آهن اروند خرمشهر اظهارداشت: شبکه‌های رو سطحی و زیر سطحی و همچنین خطوط راه آهن داخل این کارخانه با انجام عملیات طراحی ظرف مدت شش ماه قرارداد بسته شده است. تاکنون ۱۵میلیارد ریال جهت انجام و یا شروع کارهای اولیه هزینه شده است.

او ظرفیت کارخانه ذوب آهن خرمشهر را تولید دو میلیون تن شمش اسلب، بیلت و بولم در سال اعلام کرد و گفت: برای فاز نخست این کارخانه واحدهای احیای مستقیم فولادسازی و در فاز دوم نورد ورق، میله گرد و تیر آهن پیش بینی شده است.