امضای سومین قرارداد از ۱۷ بلوک اکتشاف و توسعه نفت و گاز ایران
به گزارش شانا، مهندس محمود محدث، مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران هدف از امضای این قرارداد را توسعه فعالیتهای اکتشافی و توسعهای، شناسایی و ارزیابی سریعتر منابع هیدروکربوری در بلوک مغان ۲ و جلب مشارکت و همکاری شرکتهای معتبر نفتی جهان در بخشهای بالادستی و پس از انجام مناقصههای بینالمللی عنوان کرد.
سومین قرارداد از ۱۷ بلوک اکتشاف و توسعه نفت و گاز ایران روز گذشته میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت «INA» کروواسی امضا شد.
به گزارش شانا، مهندس محمود محدث، مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران هدف از امضای این قرارداد را توسعه فعالیتهای اکتشافی و توسعهای، شناسایی و ارزیابی سریعتر منابع هیدروکربوری در بلوک مغان ۲ و جلب مشارکت و همکاری شرکتهای معتبر نفتی جهان در بخشهای بالادستی و پس از انجام مناقصههای بینالمللی عنوان کرد. محدث وسعت این بلوک را سه هزار و ۲۳۰ کیلومتر اعلام و تصریح کرد: این بلوک در استان اردبیل واقع شده است.
وی یادآوری کرد: بلوک «دانان» دومین قرارداد از ۱۷ بلوک اکتشاف و توسعه نفت و گاز ایران، اواخر اسفند ماه سال گذشته، میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت آسیایی «پترو ویتنام» امضا شد. بلوک دانان در غرب کشور و در قسمت جنوبی دهلران واقع شده و احتمال کشف نفت در حوزههای رسوبی ایران زیاد است.
بر پایه این گزارش، امضای قرارداد بلوک «دیر» به عنوان اولین قرارداد از ۱۷بلوک اکتشاف و توسعهای نفت و گاز ایران نیز دی ماه سال گذشته میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت ایتالیایی «ادیسون بینالملل» امضا شد.
شرکت «ادیسون بینالملل» ایتالیا، پیمانکار طرح متعهد شد ۷۵۰۰کیلومتر از اطلاعات لرزه نگاری دوبعدی را مطالعه و یک حلقه چاه اکتشافی را حفر کند و در صورت نشانههای مثبت از وجود هیدروکربور در بلوک «دیر» عملیات تکمیلی لرزهنگاری سه بعدی و حفر چاه دوم اکتشافی دوم نیز پیشبینی شده است.
وسعت بلوک «دیر» بیش از ۸۵۰۰کیلومتر مربع و در این قرارداد پیمانکار متعهد شده است حداکثر استفاده از توان داخلی کشور را برای اجرای موثر طرح به عمل آورد.
بلوکهای «ایلام، دانان، فسا، بندرعباس، قوچان، کلات، کویر، راز، مراوه تپه، مغان ۱ و ۲ و نفت شهر» در خشکی و بلوکهای «الوند، دیر، لاله، فردوسی و تابان»، ۱۷ بلوک اکتشافی است که مناقصه آن پیشتر برگزار شده است. این بلوکها در استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی، سمنان، اردبیل و بخشی از استان آذربایجان شرقی، استان گلستان، همچنین بخشی از استانهای ایلام و کرمانشاه، فارس و هرمزگان واقع شدهاند.
به منظور افزایش انگیزه پیمانکاران خارجی برای حضور در مناقصه ۱۷ بلوک یاد شده، تدابیری اندیشیده شده است که از جمله آنها کاهش نرخ تنزیر از ۳۰ به ۲۰درصد در فرمول تجاری شدن میدانهای کشف شده، افزایش میزان نفت تولیدی میدانها از ۱۵ به ۲۰ سال، محول شدن سقف تعهد سرمایهگذاری پیمانکار در بخش توسعه به پس از زمان برگزاری مناقصه عملیات توسعه، همچنین کاهش مبلغ ضمانت نامه از ۳۰۰هزار دلار به حدود ۱۵۰هزار یورو (حدود ۲۰۰هزار دلار) به منظور کاهش خطرپذیری پیمانکار برای حضور در مناقصههای اکتشاف و توسعه بلوکهای نفتی کشور است.
ارسال نظر