ممانعت از صادرات سیمان مخالف برنامه چهارم است
سعید عباسنیا معاون سیمان کارون با اعلام این مطلب به ایسنا گفت: بر اساس برنامه چهارم توسعه نباید از صادرات کالایی به بهانه تنظیم بازار ممانعت به عمل آید که متاسفانه این موضوع رعایت نشده است.
قرار داشتن سیمان در سبد حمایتی دولت برخلاف برنامه چهارم توسعه کشور است.
سعید عباسنیا معاون سیمان کارون با اعلام این مطلب به ایسنا گفت: بر اساس برنامه چهارم توسعه نباید از صادرات کالایی به بهانه تنظیم بازار ممانعت به عمل آید که متاسفانه این موضوع رعایت نشده است. وی افزود: ممانعت از صادرات سیمان با اهداف برنامه مغایر است. ممکن است اجرای برخی موارد برنامه چهارم در کوتاه مدت مشکلاتی را ایجاد کند اما باید دانست اجرای این برنامه در بلندمدت با منافع ملی همخوانی دارد.
معاون بازرگانی شرکت سیمان کارون بیان کرد: به دلیل بازسازی کشور عراق، بازار وسیعی در رابطه با سیمان در این کشور ایجاد شده بود که متاسفانه ما نتوانستیم از پتانسیلهای موجود درست استفاده کنیم و امروز شاهد تامین سیمان مورد نیاز این کشور توسط کشورهای چین و برخی دیگر کشورها هستیم.
عباسنیا گفت: به دلیل کیفیت سیمان تولیدی در کارخانههای ایران، عراقیها بیشتر مایل به واردات سیمان از ایران هستند. هم اینک صادرات سیمان ممنوع است و ورود سیمان تولید داخل به کشور عراق تنها از راه قاچاق انجام میشود و سود بسیار زیاد نصیب قاچاقچیان میشود.
وی عنوان کرد: به دلیل همجواری با کشور عراق، بخشی از تقاضای سیمان در بازار آزاد خوزستان مربوط به افرادی است که قصد قاچاق سیمان را دارند.
عباسنیا یادآور شد: هم اینک قیمت هر تن سیمان در کشور عراق بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ دلار است این موضوع در حالی است که قیمت سیمان در کشور به صورت رسمی حدود ۴۰ دلار است. حدود ۶۰ تا ۷۰ دلار اختلاف قیمت سیمان در عراق و ایران انگیزه مهمی برای قاچاقچیان سیمان است.
ارسال نظر