مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی وضعیت اعتبارات طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای بخش صنعت و معدن در لوایح بودجه سال‌های ۱۳۸۶ و ۱۳۸۷ را مقایسه و بررسی کرد. به گزارش دفتر اطلاع رسانی مرکز پژوهش‌ها، دفتر مطالعات زیربنایی این مرکز با مقایسه اعتبارات مربوط به طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای بخش صنعت و معدن در قالب لوایح بودجه سال ۸۶ و سال ۸۷، خاطرنشان ساخت که بیشترین افزایش اعتبار در مقایسه با بودجه مصوب سال ۱۳۸۶ در بخش صنعت و معدن با ۳۰۰‌درصد رشد به «برنامه کمک به ساخت موتور هواپیما» اختصاص دارد به گونه‌ای که اعتبار اختصاص یافته به آن از ۱۰‌میلیارد ریال در سال ۱۳۸۶ به ۴۰‌میلیارد ریال در بودجه ۱۳۸۷ افزایش یافته است.

پس از آن، اعتبار برنامه تامین تجهیزات و تعمیر ساختمان‌های اداری در رتبه دوم قرار دارد که از ۳‌میلیارد ریال در لایحه بودجه ۱۳۸۶ با ۱۸۳‌درصد رشد به ۵/۸‌میلیارد ریال در سال ۱۳۸۷ افزایش یافته است.

«اعطای کمک‌های فنی و اعتباری به طرح‌های صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی» نیز نسبت به سال‌جاری برابر با ۵/۶۵‌درصد افزایش نشان می‌دهد.همچنین بودجه «کمک به برنامه ساخت هواپیمای ایران ۱۴۰» نیز از ۸۰‌میلیارد ریال در سال ۱۳۸۶ به ۱۲۰‌میلیارد ریال افزایش یافته است که ۵۰‌درصد رشد دارد. بر اساس اعلام دفتر مطالعات زیربنایی مرکز پژوهش‌ها اعتبار برنامه زیرساخت‌های صنعتی و معدنی نیز با ۴۶‌درصد رشد از ۶۵۴‌میلیارد ریال در بودجه سال ۱۳۸۶ به ۹۵۶‌میلیارد ریال در بودجه سال ۱۳۸۷ افزایش یافته است.

ورق سرد، بیشترین کاهش از سوی دیگر بیشترین کاهش بودجه نیز در بخش طرح‌های صنعتی و معدنی لایحه بودجه سال ۱۳۸۷ به برنامه کمک به مطالعه و تولید ورق سرد چهارمحال اختصاص دارد که با ۵/۴۹‌درصد کاهش از ۲۰‌میلیارد ریال در سال ۸۶ به ۱۰‌میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال در سال ۱۳۸۷ تنزل یافته است.