وزارت نیرو همیشه بدهکار بوده است
وعده دوباره فتاح به طلبکاران
وزارت نیرو برای چندمین بار وعده داد، بدهی خود را به پیمانکاران صنعت برق پرداخت کند. سیدپرویز فتاح وزیر نیرو روز گذشته در نشست مطبوعاتی – رادیویی و تلویزیونی در گفتوگو با خبرنگاران گفت: در صورتی که کمکهای وعده داده شده دولت از محل تبصره ۱۱ به ما پرداخت شود، بدهی پیمانکاران صنعت برق را پرداخت میکنیم.
غزاله طایفه
وزارت نیرو برای چندمین بار وعده داد، بدهی خود را به پیمانکاران صنعت برق پرداخت کند. سیدپرویز فتاح وزیر نیرو روز گذشته در نشست مطبوعاتی - رادیویی و تلویزیونی در گفتوگو با خبرنگاران گفت: در صورتی که کمکهای وعده داده شده دولت از محل تبصره ۱۱ به ما پرداخت شود، بدهی پیمانکاران صنعت برق را پرداخت میکنیم. وی با بیان این مطلب که وزارت نیرو همیشه بدهکار بوده، تصریح کرد: بدهی پیمانکاران صنعت برق فقط به حالت طبیعی برمیگردد و کاملا صاف نمیشود. وی ادامه داد: تا امروز ۸۵۰ میلیارد تومان از محل تبصره ۱۱ به وزارت نیرو پرداخت شده و در دو هفته گذشته هم پرداخت مبلغ ۱۰۰۰ میلیارد تومان هم تصویب شده که به وزارت نیرو پرداخت شود.
ما امیدواریم که تا ۲۹ اسفندماه این رقم از محل تبصره ۱۱ به وزارت نیرو پرداخت شود تا به وسیله آن بتوانیم بدهی خود را به پیمانکاران صنعت برق به نحو چشمگیری کاهش دهیم.
لازم به ذکر است که پیمانکاران صنعت برق از ۲ سال پیش رقم ۱۷۰۰ میلیارد تومان از وزارت نیرو طلب دارند و این رقم موجب از رونق افتادن کار آنها شده است.
وی یکی از مشکلات را در بخش سدسازی کمبود سیمان موردنیاز و میلگرد عنوان کرد و گفت: در بخش آب مشکل میلگرد کاملا حل شده است و در مورد سیمان هم با وعده وزیر صنایع و معادن قرار است با به تولید رسیدن چند کارخانه سیمان تا خردادماه، مشکل تامین سیمان حل شود.
وی در پاسخ به این سوال که چرا سیمان از خارج وارد نکردید، گفت: وارد کردن سیمان از خارج نیاز به ارز و ریال نقد دارد و به دلیل بدهکاری زیاد وزارت نیرو این امکان وجود نداشت. علاوهبر این کیفیت سیمان داخل کشور بهتر از خارج بوده و ارزانتر نیز هست.
فتاح درباره وضعیت تامین سوخت نیروگاهها در زمستان امسال گفت: طبق آمار مصرف گاز در نیروگاهها در تابستان امسال بالای ۱۴۰ میلیون مترمکعب در روز بود که این رقم در زمستان به ۹ میلیون مترمکعب رسید و مابقی سوخت مورد نیاز از طریق
ذخایر نیروگاهها و سوخت مایع تامین شد.
واگذاری نیروگاهها به بخش خصوصی
وی در پاسخ به این سوال که نیروگاهها چه زمانی به بخشخصوصی واگذار میشوند، گفت: واگذاری نیروگاهها به بخشخصوصی منوط به تصویب اساسنامه شرکتهای تولید نیروگاهی بود که این امر صورت گرفته است. اسامی ۱۰ نیروگاه برای واگذاری به بخشخصوصی به شورای نگهبان داده شده و آماده واگذاری هستند. در این راستا سازمان خصوصیسازی و سازمان بازرسی کل کشور هم رضایت خود را در رابطه با واگذاریها و خصوصیسازی ابراز کردند.
وزیر نیرو درباره مصرف سوخت در سال ۸۶ گفت: ۷۸ درصد مصرف سوخت در نیروگاهها گاز، ۱۴ درصد مازوت و ۸ درصد گازوئیل بوده است. وی ظرفیت و بازدهی نیروگاهها در سال ۸۶ را ۲ درصد بالاتر از سال گذشته عنوان کرد و گفت: وزارت نیرو ملزم بود طبق بند ج تبصره ۱۱ بودجه سال ۸۶، ظرفیت و بازدهی نیروگاهها را بیشتر کنترل کند، بر این اساس امسال بازدهی نیروگاههای حرارتی ما به ۳۷ درصد رسید که ۲ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است که علت آن هم استفاده از واحدهای بخار سیکل ترکیبی است.
فتاح درباره درآمدهای داخلی امسال وزارت نیرو توضیح داد: امسال در بودجه برق کشور ۲۹۰۰ میلیارد تومان از فروش برق و انشعاب برق درآمد داخلی داشتهایم. متوسط فروش هر کیلو وات ساعت برق صنعتی، کشاورزی، خانگی، آموزشی و عمومی در سال ۸۶، ۱۶۳ ریال است. فروش برق ما تا آخر امسال به ۱۵۶میلیارد کیلووات ساعت میرسد که ۵/۵درصد نسبت به سال ۸۵ رشد داشته است؛ اما نسبت به رشد سالهای گذشته رقم کمتری است.
فتاح فروش اوراق مشارکت را از دیگر درآمدهای وزارت نیرو عنوان کرد و گفت: در حوزه صنعت برق وزارت نیرو ۵۰۰میلیارد تومان اوراق مشارکت فروخته است. بنابراین مجموع درآمد داخلی وزارت نیرو در حوزه صنعت برق ۴هزار میلیارد تومان و درآمد عمومی آن از ردیفهای بودجه ۵۰۰میلیارد تومان است.
وی سرمایهگذاری وزارت نیرو را در نیروگاهها، خطوط انتقال، پستها، بخش فوق توزیع و توزیع حدود ۶۳۰۰میلیارد تومان عنوان کرد که کسری بودجه آنها از طریق بند (ج) تبصره ۱۱ و حساب ذخیره ارزی جبران میشود.
وزیر نیرو درباره میزان برق مصرفی تا اسفند ماه امسال، گفت: ۶/۳۳درصد مصرف برق کل کشور در بخش خانگی، ۸/۳۱درصد بخش صنعت، ۴/۱۲درصد در بخش کشاورزی، ۵/۱۲درصد در بخش عمومی و ۱/۳درصد برای روشنایی معابر بوده است.
فتاح تعداد سدهای آبگیری شده را ۱۶ سد عنوان کرد و گفت: سدهای ملاصدرا و سیوند در فارس، شهید قنبری در آذربایجان غربی، شیان در کرمانشاه، ماملو در تهران و سنگ سیاه در کردستان آبگیری شدهاند و ۲ سد دیگر هم تا پایان سال آبگیری خواهند شد.
وی در پاسخ به این سوال که چه تعداد پروژه برای سال ۸۷ به بهرهبرداری میرسد، گفت: تا زمانی که وضعیت بودجه کاملا شفاف نشود وضعیت پروژهها مشخص نخواهد شد. بودجه ۸۷ هنوز به طور رسمی به وزارت نیرو ابلاغ نشده است و مجلس هنوز مشخص نکرده است که سهام وزارت نیرو از حساب ذخیره ارزی چقدر است. وزارت نیرو برای مشخص کردن برنامههایش تا پایان فروردین ماه زمان میخواهد تا اعتباراتش مشخص شود.
ارسال نظر