برنامه ۵ ساله تولید خاک روی اعلام میشود
این موضوع از سوی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران به تولیدکنندگان کنسانتره و نیز بخش روی اعلام شده است. فعالان این صنعت اخیرا نسبت به تامین مواد اولیه (خاک سرب و روی)، افزایش قیمت و میزان عیار تحویلی اظهار نگرانی کرده بودند.
گروه صنعت و معدن- برنامه تولید خاک سرب و روی به صورت ۵ ساله اعلام خواهد شد تا تولیدکنندگان نسبت به آینده صنعت سرب و روی اطمینان حاصل کنند.
این موضوع از سوی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران به تولیدکنندگان کنسانتره و نیز بخش روی اعلام شده است. فعالان این صنعت اخیرا نسبت به تامین مواد اولیه (خاک سرب و روی)، افزایش قیمت و میزان عیار تحویلی اظهار نگرانی کرده بودند. تولیدکنندگان شمش سرب و روی معتقدند عیار خاک فروخته شده پایین و قیمت آن بالا رفته است. اما شرکت تهیه و تولید مواد معدنی میگوید: عیار خاک بالاتر از عیار ماده معدنی چین است و فروش نیز به صورت اقساطی صورت میگیرد.
تعدادی از مصرفکنندگان خاک سرب و روی (تولیدکنندگان شمش و کنسانتره روی) گفتهاند، به سبب این مسائل متضرر شدهاند. علاوه بر این قیمت گوگرد و اسید سولفوریک نیز از سوی پتروشیمی افزایش یافته است.
اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی به ایسنا گفته است: مدل تعیین قیمت خاک روی بر اساس نرخهای LME (بورس فلزات لندن) مشخص میشود هرچند از ابتدای شهریور قیمت فروش ۲۰درصد پایینتر از مدل LME بوده است.
وی اضافه کرد: بهای محصول فروخته شده نیز به صورت اقساطی از خریداران دریافت میشود.
مدیرعامل ایمپاسکو اظهار داشت: طبق جلسهای که در چهارم اسفند با تولیدکنندگان برگزار کردیم، میزان تقاضای آنها برای سال جدید مشخص شده است و مقرر شده تا هفته آینده چگونگی تخصیص یکمیلیون و ۲۰۰هزار تن خاک روی (از معدن انگوران) نهایی شود.
وی تاکید کرد: برای اطمینان خاطر تولیدکنندگان برنامه تولید خاک روی طی ۵ سال آتی را اعلام خواهیم کرد تا آنان برنامهریزی دقیقتری داشته باشند.
سعدمحمدی یادآور شد: اکنون عیار خاک روی به ۱۴درصد رسیده که در برابر عیار ۳۰درصدی پایینتر است در صورتی که عیار فعلی بیش از دو برابر عیار خاک روی تولیدکنندگان چین است.
وی تاکید کرد: قرار نیست خاک ۱۴عیاری را به عنوان باطله دور بریزیم.
از سوی دیگر عضو انجمن صنایع سرب و روی ایران درباره مشکلات دیگر فعالان این صنعت با اشاره به افزایش قیمت گوگرد از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی عنوان کرد: این افزایش تاثیر نامطلوبی بر تولید کارخانهها داشته است و باوجود اینکه عواقب گرانی گوگرد بر روی صنعت سرب و روی بارها به مسوولان وزارت نفت و شرکت پتروشیمی اعلام شده، اما تاکنون هیچ تصمیمی به واحدهای تولیدی اعلام نشده است.
وی با اشاره به فعالیت ۵۰کارخانه تولیدی و اشتغال بیش از ۳۰هزار نفر به شکل مستقیم و غیرمستقیم در این صنعت، یکی دیگر از مشکلات آن را افزایش قیمت حملونقل عنوان کرد.
عضو هیاتمدیره انجمن سرب وروی ایران تصریح کرد: برای جلوگیری از بیکاری و ادامه روند صادراتی باید مشکلات تولیدکنندگان و صادرکنندگان این بخش به صورت دقیق مورد بررسی کارشناسی وزارت صنایع و معادن قرار گیرد؛ چراکه این صنعت به تنهایی قادر به صادرات بیش از ۶۰۰میلیون دلار بود که عملا حدود یک سوم آن محقق شد.
مدیرعامل شرکت فرآوری مواد معدنی ایران نیز عقیده دارد که به دلیل افزایش قیمت مواد اولیه، تولید روی زیانده شده و با این شرایط هیچ واحدی در سال آینده قادر به تولید این محصول نخواهد بود.
حسین نریماننژاد افزود: سال گذشته سهم قیمت اسید در قیمت تمام شده هر کیلو شمش روی ۳۵تومان بود که امسال به ۱۴۰۰تومان رسیده و قیمت خاک نیز نسبت به سال گذشته هفت برابر افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه ما حداقل انتظار داشتیم افزایش قیمت خاک و اسید معقول باشد، نه آن که ناگهان قیمت را حدود ۱۰۰برابر افزایش دهند، تاکید کرد: با ادامه وضعیت فعلی و ضرردهی تولید، سال آینده هیچ واحدی قادر به تولید روی نخواهد بود و مانند ۱۰سال قبل مجبور به واردات این محصول خواهیم شد.
او افزود: قیمت داخلی روی متاثر از قیمت جهانی آن بوده و یکسان است، بنابراین تولیدکنندگان داخلی نمیتوانند برای جبران ضرر و زیان خود، قیمت را افزایش دهند. البته این مطلب را به مسوولان منتقل کردهایم و امیدواریم در افزایش نامعقول قیمت خاک و اسید تجدیدنظر کنند.
ارسال نظر