در پی کمیاب شدن پودرهای شوینده بخصوص نوع ماشینی آن از سوی مراجع مربوطه اعلام شد که به زودی ۴۰‌هزار تن پودر شوینده به بازار تزریق می‌شود. به گزارش ایسنا، مصطفی مقدسی، دبیر شورای تولیدکنندگان پودر و نایب رییس انجمن صنایع شوینده، از برنامه این شورا برای توزیع پودر‌های شوینده از طریق میادین، خرده‌فروشی‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای خبر داد. او افزود: در طول دی ماه سال‌جاری ۴۰‌هزار تن پودر‌های شوینده پر مصرف در بازار تزریق می‌شود که ۳۰‌درصد آن ماشینی است. وی با بیان اینکه قیمت پودر‌های شوینده تثبیت شده است، تاکید کرد که با توجه به یارانه‌ای بودن تولید پودر‌های شوینده، قیمت بسته ۵۰۰گرمی‌ پودر دستی ۲۱۵تومان و قیمت بسته ۵۰۰ گرمی‌ پودر ماشینی نیز ۳۳۰تومان تعیین شده و کسی حق گران‌فروشی ندارد.

وی با اشاره به مذاکراتی که بین وزارت بازرگانی و تولیدکنندگان پودر انجام شده است، اظهار امیدواری کرد که با عرضه فوق‌العاده پودر‌های پر مصرف بار تقاضای چند روز اخیر را پوشش دهد.

مقدسی در پاسخ به این سوال که علت اصلی وقفه به وجود آمده در تولید و توزیع پودر چه بوده است، عنوان کرد: عوامل مختلفی در افت تولید ۲۰‌درصدی در تولید پودر‌های شوینده نقش داشتند که عمده‌ترین آن وضعیت آب و هوایی، یارانه‌ها و کمبود نقدینگی شرکت‌های تولیدکننده بوده است.

به گفته او تاثیر عوامل مذکور در افت ۲۰‌درصدی تولید به دلیل فضای روانی در بازار بیشتر بود و ما شاهد ۸۰‌درصد نبود پودر‌های شوینده در بازار بودیم.

دبیر شورای تولیدکنندگان پودر همچنین با اشاره به برآورد دست‌اندرکاران این صنعت درباره میزان یارانه تولید پودر در سال‌جاری اظهار کرد: محاسبه این صنعت نشان می‌دهد که در سال‌جاری این میزان بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیارد تومان است که نسبت به سال گذشته که در حدود ۳/۱۵۳میلیارد تومان بوده، افزایش نشان می‌دهد و علت اصلی آن افزایش قیمت مواد اولیه تولید عنوان می‌شود. وی گفت: مبلغی حدود ۱۱۵‌میلیارد تومان از یارانه سال‌جاری پرداخت شده و با ۱۵۰‌میلیارد تومان کسری مواجه است که پرداخت قطعی آن پس از محاسبه از سوی سازمان حمایت و ارائه اسناد گمرکی و فاکتور‌های خرید مواد اولیه از سوی تولیدکنندگان انجام می‌گیرد.

در همین زمینه معاون وزیر بازرگانی تاکید کرد که هیچ مشکلی در تامین پودرهای شوینده ایجاد نشده و تنها به علت مشکلات حمل و نقلی در اثر تغییرات آب و هوایی وقفه کوتاهی به وجود آمده که رفع می‌شود.

کیومرث جلیلیان، رییس سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، درباره دلایل کمیاب شدن پودر ماشین لباسشویی در بازار گفت: مشکلی در میزان تولید پودرهای شوینده وجود ندارد و تنها وقفه‌ کوتاهی در عرضه آن ایجاد شده که بحث سرما و بسته شدن جاده‌ها نیز آن را تشدید کرده است. وی عنوان کرد: فروشگاه‌های زنجیره‌ای به میزان زیادی پودر شوینده عرضه می‌کنند و مصرف‌کنندگان می‌توانند با مراجعه به این فروشگاه‌ها نیاز خود را تامین کنند.

جلیلیان همچنین با اشاره به انجام بازرسی از سطح بازار از سوی بازرسان سازمان حمایت عنوان کرد:‌ نتایج این بازرسی‌ها از سطح شهر نشان می‌دهد که اتفاق خاصی رخ نداده و بسیاری از فروشگاه‌ها نیز پودر شوینده را عرضه می‌کنند.

معاون وزیر بازرگانی در پاسخ به این سوال که آیا یارانه تولیدکنندگان پودر شوینده حذف شده است، گفت: حذف یارانه صحت ندارد و میزان یارانه پودرهای شوینده در سال آینده قطعی می‌شود و میزان یارانه تولیدکنندگان پس از ارائه‌ مدارک محاسبه می‌شود.

وی با بیان اینکه وضعیت صنعت پودرهای شوینده مطلوب است، خاطرنشان کرد: ‌میزان یارانه‌ تولیدکنندگان بستگی به هزینه‌هایی دارد که صرف کرده‌اند.

در همین زمینه محمد صادق مفتح، معاون وزیر بازرگانی، اظهار داشت: قصد داریم با همکاری شرکت‌های تولیدی پودر شوینده را به شکل گسترده‌تر در بازار برای کنترل قیمت توزیع کنیم.

وی ادامه داد: این طرح همانند بحث روغن نباتی صورت خواهد گرفت و جای نگرانی نیست.

این گزارش حاکی است: در هفته گذشته طی جلسه‌ای قرار شد که مبلغ حدود ۳۰میلیارد تومان یارانه برای کارخانه‌های تولیدی پودر شوینده اختصاص یابد.

در حال حاضر کمبود جدی در حوزه پودر ماشین لباسشویی است. این امر نیز به دلیل تغییر مصرف پودر از دستی به ماشینی است.

قرار است، توزیع پودر شوینده در میادین میوه‌ و تره‌بار صورت گیرد. یک منبع آگاه در وزارت بازرگانی گفت: مشکل جدی در خصوص پودر نحوه سهمیه توزیع پودر است. در حال حاضر ۳۰درصد سهمیه توزیع پودر اختصاص به پودر ماشینی یافته، در حالی که بیش از ۷۰درصد نیاز جامعه به پودر ماشینی است. وی ادامه داد: هم‌اکنون پودر دستی به اندازه کافی در بازار وجود دارد. همچنین علی نقیب، رییس هیات مدیره انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی با تاکید بر اینکه در حال حاضر هیچ کمبودی در تولید پودر در کشور وجود ندارد،‌ گفت: مقدار تولید کارخانه‌های تولیدکننده پودر شوینده ۴۰۰هزار تن است که دو برابر نیاز مصرف است.

رییس هیات مدیره انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی با بیان اینکه طی روزهای گذشته وزارت صنایع برای پرداخت یک چهارم یارانه‌ تولید پودر کارخانه‌ها اعلام آمادگی کرده است، تاکید کرد:‌ این رقم ۲۵میلیارد تومان است که یک چهارم یارانه در نظر گرفته شده برای کارخانه‌های تولید پودر به شمار می‌رود. وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر هیچ کمبودی در تولید پودر در کشور وجود ندارد، ‌گفت: مقدار تولید کارخانه‌های تولیدکننده پودر شوینده ۴۰۰هزار تن است که دو برابر نیاز مصرف است. نقیب کمبود نقدینگی، افزایش بهای مواد اولیه تولید پودر در بازارهای جهانی و سر رسید شدن بدهی به بانک‌ها را از جمله مشکلات جدی کارخانه‌های تولیدی پودر بیان کرد و افزود: در حال حاضر تولید پودر شوینده فراتر از نیاز بازار داخلی است و حتی برخی از کارخانه‌ها با مشکل تولید بیشتر پودر مواجه‌اند.

رییس هیات مدیره انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی خواستار بازنگری در سهمیه تولید و توزیع پودر در بازار توسط وزارت بازرگانی و صنایع شد و تصریح کرد: چنانچه کمبودی در بازار وجود دارد، با تغییر سهمیه‌های توزیع، کارخانه‌ها توان افزایش عرضه و تنظیم بازار این محصول را دارند.

وی در بخش دیگر از این گفت‌وگو با بی‌اطلاعی از تداوم قرار داشتن پودر شوینده در سبد حمایتی دولت، گفت: حدود ۱۰ ‌سال است که به دنبال آزادسازی پودر هستیم و برای این خواسته خود نیز مستندات و دلایل کافی را داریم. وی سرانه یارانه دولت برای پودر را ۲هزار تومان برای هر نفر بیان کرد و افزود: ۸هزار تومان برای یک خانواده ۴ نفره در سال هزینه گزافی نیست و دولت می‌تواند با حذف این یارانه کمک شایانی به صنعت پودر کند.