احتمال افت دوباره فشار گاز

به منظور از سرگیری انتقال گاز ترکمنستان به ایران، مکاتباتی با طرف ترکمنی انجام شده که هنوز پاسخی نگرفته‌ایم.

سید رضا کسایی‌زاده، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران- با بیان این مطلب اظهار کرد: یک هیات ایرانی شامل نمایندگان وزارت نفت و وزارت امور خارجه دو هفته پیش مذاکراتی با هیات ترکمنستان راجع به مسائل مختلف فنی و همچنین بحث قیمتی که در نشست‌های پیشین هم مطرح بوده، انجام دادند. به گزارش ایسنا، وی افزود: در این زمینه سال گذشته نیز موضوع افزایش قیمت مطرح و در الحاقیه نهایی مقرر شد تا گاز وارداتی ایران از ترکمنستان از ابتدای سال ۲۰۰۸، از هشت به ۱۴‌میلیارد متر مکعب در سال افزایش یابد و تا سه سال دیگر بحث افزایش قیمت وجود نداشته باشد.

نگرانی از افت فشار در روزهای سرد این هفته

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با ابراز نگرانی از کاهش بیشتر دمای هوا در هفته پیش رو و افزایش مصرف گاز خاطرنشان کرد: تصور می‌شود اگر شهروندان کل کشور در مصرف گاز صرفه جویی نکنند، با افت فشار گاز به ویژه در نقاط انتهایی و سرشاخه‌ها مواجه شویم، زیرا در حال حاضر با حداکثر ظرفیت به تولید گاز پرداخته‌ایم.

معاون وزیر نفت با اشاره به وضعیت ایده‌آل توزیع گاز در سراسر کشور تشریح کرد: با قطع واردات گاز از ترکمنستان، برنامه‌ریزی‌های لازم برای جایگزینی گاز با موفقیت انجام شد که با وارد مدار تولید شدن پالایشگاه ایلام و افزایش تولید پالایشگاه‌های گازی کنگان، خانگیران و مجتمع گازی پارس جنوبی افزایش تولید به روزانه ۱۵‌میلیون متر مکعب رسید.

به گفته او با توجه به این‌که زمان انتقال گاز از پالایشگاه‌های عسلویه به شمال کشور حدود ۴۸ ساعت است، در این خصوص برخی مسیرهای انتقال گاز با هدف هدایت گاز بیشتر به سمت استان‌های مازندران، گلستان و سمنان که بخش زیادی از گاز آنها وارداتی بود، تغییر یافت.

مدیرعامل شرکت ملی گاز درباره نصب دو انشعاب گرم در ساوه و قزوین برای اتصال خط لوله ۶۰ کیلومتری از ساوه به رشت اظهار کرد: در این عملیات درحالی انشعاب از خط دوم سراسری گرفته شد که گاز در خط انتقال پرفشار جریان داشت و به همین دلیل به صورت کنترل شده فشار گاز از یک‌هزار به ۷۵۰ پوند بر اینچ مربع کاهش داده شد که موجب کاهش موقت افت فشار در برخی شهرهای آذربایجان غربی، شرقی و شمال کردستان شد و در حال حاضر هیچ‌گونه افت فشار گاز در کشور وجود ندارد.

عبداللهی، استاندار سمنان، نیز با تاکید بر این‌که در بخش خانگی محدودیت نداریم، افزود: کاهش فشار گاز شهرهای سمنان و دامغان همزمان با قطع گاز وارداتی ترکمنستان از روز شنبه، ۸ دی، آغاز شد. به جز ۹۲ واحد صنعتی بزرگ، از ۳۰۰ واحد موجود در استان سمنان که گاز آنها قطع شده، باقی در حال حاضر از گاز طبیعی برخوردار هستند.

به گفته او به دلیل کاهش فشار گاز در این استان از هفت جایگاه CNG تنها یک جایگاه فعال است و باقی از چرخه فعالیت خارج شده‌اند. همچنین پس از افزایش فشار گاز در شاهرود تعدادی از رگلاتورهای منازل دچار اشکال شد که توسط مسوولان شرکت گاز استان تعویض شدند؛ همچنین برخی کنتورهای منازل با مشکل مواجه شدند. براساس این گزارش، محمد زاده، استاندار گلستان، تاکید کرد: هم اکنون حدود یک‌میلیون متر مکعب از گاز مورد نیاز واحد پتروشیمی و همچنین گاز کارخانه سیمان خراسان شمالی کاهش یافته است. به گفته او مجموع مصرف گاز استان گلستان روزانه حدود ۱۵‌میلیون متر مکعب است که در حال حاضر این گاز از سمت فاروج تهیه می‌شود که درخواست می‌کنیم با هدف رفع مشکل افت فشار در آینده، در این مسیر کمپرسوری برای تقویت فشار نصب شود.

همچنین شفقت، استاندار مازندران، با بیان این‌که نصب دو انشعاب گرم ساوه و قزوین موجب افزایش فشار گاز این استان در روز سه‌شنبه، ۱۱دی، شد، گفت: از عصر دو روز بعد آن یعنی پنج‌شنبه ۵/۱۴‌میلیون متر مکعب گاز با فشار ۶۵۰ پوند بر اینچ مربع وارد قائم‌شهر شده که نیاز است فشار آن افزایش پیدا کند.