ایسنا - پس از تذکر وزارت نفت برای مقابله با قاچاق سوخت، راهکارهای جدیدی برای مقابله با قاچاق سوخت به‌خصوص در مناطق مرزی در دستور کار قرار گرفت.

در این زمینه ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران یکسان‌سازی فروش سوخت در نواحی مرزی کشور را در دستور کار قرار داده‌اند و بر اساس این مصوبه از این پس خودروهایی که قصد خروج از مرز را دارند، باید نسبت به حجم سوخت درون باک خود فرم خود اظهاری پر کنند. این درحالی است که پیش از این نحوه فروش سوخت در مرزهای کشور بسیار متفاوت بود؛ به طوری که برخی از این روش‌ها مورد اعتراض کسانی قرار می‌گرفت که قصد خروج از مرز با خودروی خود را داشتند.

بر همین اساس با تلاش ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران فروش سوخت در نواحی مرزی کشور یکسان شده و قرار است به عنوان آخرین اقدام از این مصوبه، طرح خود اظهاری سوخت درون باک خودروهایی که از مرز خارج می‌شوند در جهت یکنواخت کردن فروش سوخت در مناطق مرزی انجام شود. طرح خود اظهاری سوخت درون باک خودرو در حال نهایی شدن است و در صورت تصویب به نهادهای مرتبط ابلاغ می‌شود. این طرح علاوه بر یکنواخت کردن نحوه فروش سوخت از قاچاق فرآورده‌های نفتی نیز جلوگیری می‌کند.

وزیر نفت معتقد است کنترل و جلوگیری از قاچاق فرآورده‌های نفتی در کشور نیازمند عزم جدی و همگانی بوده و در این میان نقش وزارت نفت و کارکنان شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی از اهمیت بالایی برخوردار است.

رستم قاسمی با اشاره به اینکه سوخت در ایران جزو ارزان‌ترین کالاها به شمار می‌رود، گفته است: در حال حاضر قیمت یک لیتر آب معدنی معادل سه لیتر گازوئیل است که با توجه به قیمت سوخت در سایر کشورهای منطقه و دنیا سوخت در ایران بسیار ارزان بوده و به همین دلیل متاسفانه پدیده قاچاق سوخت از کشور وجود دارد.

قاسمی تاکید کرد: در فصل زمستان شرایط سختی به لحاظ سوخت‌رسانی در کشور از جمله گازرسانی به نیروگاه‌ها وجود دارد که این امر مسوولیت شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی را برای تامین سوخت نیروگاهی کشور سنگین‌تر می‌کند.