مهر- مسوولان صندوق توسعه ملی اعلام کردند: سه میلیارد دلار از اعتبارات و تسهیلات این صندوق به طرح‌های پتروشیمی اختصاص یافته است.

در این گزارش آمده است: تامین منابع مالی صنایع نفت، گاز و پتروشیمی در شرایط تحریم از سوی صندوق توسعه ملی حاوی پیام روشن حمایت موثر از بخش خصوصی و فعالان عرصه صنعت نفت، گاز و پتروشیمی کشور است. با توجه به اهمیت تامین مالی پروژه‌های نفت، گاز و پتروشیمی که اولویت اصلی صندوق است، صندوق توسعه ملی با امضای دو تفاهم‌نامه با وزارت نفت به ارزش مجموع ۱۶ میلیارد دلار به صورت تخصیص سه میلیارد دلار برای طرح‌های توسعه و تکمیل واحدهای پتروشیمی، ۵/۱ میلیارد دلار برای اجرای طرح‌های توسعه و تکمیلی مجتمع‌های پالایشگاهی اختصاص داده است. بر این اساس حدود ۷ میلیارد دلار برای توسعه فازهای میدان گازی پارس جنوبی و ۵ میلیارد دلار برای صنایع بالادستی نفت، بیشترین حمایت را از صنعت نفت و گاز و پتروشیمی کشور و فعالان بخش خصوصی این عرصه به عمل آورده است. در راستای عملیاتی کردن تفاهم‌نامه‌های مورد اشاره تاکنون حدود سه میلیارد دلار از منابع صندوق فقط برای طرح‌های پتروشیمی اختصاص داده شده است که حدود ۲۰ درصد مجموع مسدودی‌های ارزی (تسهیلات ارزی) صندوق را شامل می‌شود که مربوط به ۱۱ فقره طرح‌های پتروشیمی ایلام، سلمان فارسی، اندیمشک، داراب، صدف‌عسلویه، گچساران، جهرم، فسا، میاندوآب، پتروکیمیا و پتروشیمی فیروزآباد است. علاوه بر این تامین مالی ۶ طرح دیگر پتروشیمی معرفی شده از سوی بانک‌های عامل هم توسط صندوق توسعه ملی در دست بررسی است. عبدالحسین بیات مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و معاون وزیر نفت هفته گذشته با انتقاد از عملکرد صندوق توسعه ملی در تامین منابع مالی طرح‌های در دست اجرای پتروشیمی کشور، گفته بود: «حتی یک ریال از منابع مالی این صندوق به طرح‌های جدید پتروشیمی اختصاص نیافته است.»

درخواست ۴ هزار میلیارد تومانی

در این خصوص همچنین قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز از معرفی پرونده واحدهای تولیدی به ارزش ۴ هزار میلیارد تومان به منظور تامین سرمایه در گردش به صندوق توسعه ملی خبرداد و گفت: تاکنون ۱۰۰ میلیارد تومان از این رقم به مراحل نهایی پرداخت رسیده است. مسعود موحدی از تمهیدات جدید وزارت صنعت، معدن و تجارت برای تامین مالی و سرمایه در گردش بخش تولید خبرداد و گفت: بر اساس توافقات صورت گرفته با صندوق توسعه ملی، پرونده واحدهای تولیدی به ارزش ۴ هزار میلیارد تومان به منظور تامین سرمایه در گردش به صندوق معرفی شده است. قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: هم اکنون این واحدها در حال تکمیل پرونده برای ارسال به صندوق و انجام مسدودی برای پرداخت هستند و تا کنون حدود ۱۰۰ میلیارد تومان آن به نتیجه رسیده است که امیدواریم هرچه سریع‌تر این موضوع به نتیجه برسد. وی تصریح کرد: از رقم مذکور، ۵۰۰ میلیارد تومان برای تامین مالی صنایع کوچک و متوسط اختصاص یافته است؛ چراکه این صنایع در شرایط فعلی نیاز به حمایت دارند.