ایسنا- معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: ایران در حلقه‌های بالادستی صنعت فولاد و استخراج و تولید سنگ‌آهن نیازمند سرمایه‌گذاری است که با توجه به حلقه‌های مفقوده در صنعت فولاد پیشنهاد شده تا از سرمایه‌گذاران حلقه اول فولاد و تولید آلیاژ بیش از پیش حمایت شود.

وجیه‌الله جعفری، به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی توصیه کرد: سرمایه‌گذارانی که علاقه‌مند به فعالیت در صنعت فولاد هستند، مطالعات خود را بهتر انجام دهند و براساس پارامترهای واقعی نهاده‌های تولید و هزینه‌های انرژی و مواردی از این دست اقدام به سرمایه‌گذاری کنند. وی افزود: حضور و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در صنعت فولادسازی می‌تواند باعث پیشرفت سریع و سوددهی بالا باشد و در این راستا دولت طبق قانون، بخش خصوصی را مورد حمایت قرار می‌دهد.

این مقام مسوول با اشاره به حمایت از متقاضیانی که در صنایع بالادستی و تامین خوراک کارخانه‌های فولاد سرمایه‌گذاری کنند،‌ گفت: تلاش برای تامین مواداولیه موردنیاز تولیدکنندگان بخش خصوصی،‌ تخصیص اعتبارات ارزی برای واردات شمش موردنیاز بخش خصوصی و حمایت از طرح‌های با پیشرفت فیزیکی بالا و حل مشکلات آنها از جمله اقدامات حمایتی از فولادسازان طی چند سال گذشته بوده است.

معاون معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه ظرفیت تولید فولاد خام کشور طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده تا سال ۱۴۰۴ باید به ۵۵ میلیون تن برسد، گفت: در پایان برنامه پنجم توسعه نیز تولید این محصول استراتژیک باید به ۴۳ میلیون تن برسد.

جعفری توضیح داد: در سند چشم‌انداز باید به سهم ۵/۴ درصدی از کل تولید فولاد جهان برسیم. در ۱۱ ماهه سال جاری میلادی ۲/۱۳ میلیون تن فولاد خام در کشور تولید شد که نسبت به زمان اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها یعنی سال ۲۰۱۰ رشد ۸/۲۱ درصدی را نشان می‌دهد.

به گفته وی، ۳۰ درصد از سرمایه‌گذاری‌های صنعتی و معدنی کشور، ۲۵ درصد از اشتغال کشور و ۳۰ درصد از ارزش بازار بورس مربوط به معدن و صنایع معدنی است.