از سوی اعضای کمیسیون صنایع و معادن صورت گرفت
استعلام از «نفت» برای تولید بنزین باکیفیت
استعلام از وزارت نفت در حالی صورت گرفته که این وزارتخانه مدعی است با بهرهبرداری از دو طرح پالایشگاهی تولید بنزین با استاندارد «یورو ۴» آغاز شده و از سال آینده نیز افزایش مییابد.
گروه صنعت و معدن - تاخیر در روند تولید بنزین «یورو ۴» موجب شد تا اعضای کمیسیون صنایع و معادن خواستار ارائه گزارش آخرین وضعیت تولید بنزین باکیفیت شوند.
استعلام از وزارت نفت در حالی صورت گرفته که این وزارتخانه مدعی است با بهرهبرداری از دو طرح پالایشگاهی تولید بنزین با استاندارد «یورو ۴» آغاز شده و از سال آینده نیز افزایش مییابد. مشخص نبودن وضعیت تولید بنزین «یورو ۴» در حالی است که براساس جدول زمانی استاندارد حد مجاز آلایندگی انواع خودروهای بنزینی، گازوئیلی، دوگانه سوز و گاز سوز ساخت داخلی و وارداتی و موتورسیکلت که در سال ۸۴ ابلاغ شده بود خودروهای داخلی باید از ابتدای سالجاری به استاندارد «یوور ۴» دست پیدا میکردند و وزارت نفت نیز از نیمه دوم سال گذشته باید توزیع سوخت با این استاندارد را در جایگاههای سوخت آغاز میکرد، اما آماده نبودن خودروسازان از یک سو و فراهم نبودن شرایط عرضه سوخت از سوی دیگر موجب شد تاکنون مصوبه مذکور اجرایی نشود و هر یک دیگری را در تاخیر به وجود آمده مسوول معرفی کنند. با توجه به اظهارات مطرح شده مبنیبر عرضه سوخت با کیفیت از سال آینده خودروسازان یک سال دیگر باید منتظر سوخت جدید باشند، هر چند وضعیت تولید خودرو با استاندارد جدید نیز مشخص نیست.
استعلام مجلسیها از وزارت نفت
علی علی لو عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اعلام خبر استعلام وضعیت تولید سوخت با کیفیت از وزارت نفت عنوان کرد: استعلام هفته جاری صورت خواهد گرفت تا به این طریق تکلیف تولید سوخت با استاندارد «یورو ۴» در سال آینده مشخص شود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در باره جلسه اخیر انجمن خودروسازان با مسوولان سازمان محیط زیست برای تعویق یکساله تولید خودرو با استاندارد یورو ۴ به دلیل مشکل عدم توزیع سوخت با استاندارد یورو ۴ از سال آینده در جایگاههای کشور گفت: بر اساس آخرین اخبار برای تولید بنزین یورو ۴، وزارت نفت به دنبال توزیع نوع سوخت از سال آینده است که اگر این نوع بنزین از ابتدای سال ۹۲ در جایگاهها عرضه شود مغایرتی با تولید بنزین یورو ۴ ندارد، اما اگر به دلایلی عرضه بنزین یورو ۴ از سال آینده به تعویق بیفتد تولید خودرو با استاندارد یورو ۴ بدون سوخت یورو ۴ خیلی کار معقولی به نظر نمیرسد و ممکن است با سوختهای استاندارد یورو ۲ موتور خودرو دچار آسیب شود.
وی از استعلام کمیسیون صنایع و معادن مجلس از وزارت نفت برای تعیین تکلیف تولید یا عدم تولید سوخت با استاندارد یورو ۴ در هفته جاری خبر داد و گفت: از وزارت نفت در این خصوص یک استعلام رسمی خواهیم کرد که آیا از سال ۹۲ تولید بنزین یورو ۴ قطعی شده است یا خیر.
وی با اشاره به اینکه تولید خودروهای یورو۴ باید همزمان با عرضه سوخت با استاندارد یورو ۴ باشد، افزود: اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس حتما این موضوع را پیگیری خواهد کرد تا در نهایت در این خصوص نتیجه گیری لازم شود.
علی لو در پاسخ به این سوال که با توجه به وضعیت فعلی صنعت خودرو، آیا خودروسازان داخلی توانایی تولید خودرو با استاندارد یورو ۴ از سال آینده را دارند یا خیر؟ تصریح کرد: ما به قابلیتهای داخل کشور اعتماد داریم اما شاید شرایط داخلی صنعت و مجموعه خودروسازان به دلیل نداشتن منابع یا محدودیتهای تحریمی فراهم نباشد، اما صنعت خودروسازی ما به این رسیده است که اگر بخواهد میتواند، اما به طور خاص برای این موضوع استعلام نگرفتهایم، اما در آینده نزدیک جلسات مستمری با خودروسازان در این خصوص نیز خواهیم داشت. عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در پایان خاطرنشان کرد: شرایط فعلی صنعت خودرو، ما را ملزم به مطالعه و اقدامات بیشتر در این صنعت میکند و در این راستا طرح تحقیق و تفحص از خودروسازان طی یکی دو هفته آینده در دستور کار مجلس قرار میگیرد که درصورت تصویب این طرح باید رسما وارد این معقوله شویم و جلسات و تعامل بیشتری با خودروسازان و مسوولان خواهیم داشت که استعلام تولید خودرو در داخل نیز میتواند از جمله این موارد باشد.
وعده تولید بنزین باکیفیت
تعیین تکلیف تولید سوخت «یورو ۴» در کمیسیون صنایع و معادن در حالی است که وزارت نفت با تسریع در بهرهبرداری از پروژههای بنزینسازی از تولید سوخت با کیفیت «یورو ۴» و «یورو ۵» خبر میدهد. بعد از تکمیل طرح افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت فرآوردههای پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند در روزهای اخیر، حالا با بهرهبرداری از مرحله دوم فاز سه بنزینسازی پالایشگاه آبادان در روز پنجشنبه (۱۲بهمن)، تولید بنزین این پالایشگاه به روزانه ۶میلیون لیتر با اکتان ۹۴ و ۹۵ به بالا (یورو ۴) رسید. پیشبینی میشود که با راهاندازی مرحله فاز سه این پالایشگاه نیز کیفیت بنزین تولیدی به «یورو ۵» ارتقا یابد. البته مقامات مسوول در وزارت نفت وعده میدهند که کار بهینهسازی پالایشگاههای بندرعباس، تبریز و اصفهان نیز به سرعت در حال پیشرفت است و تا سال ۹۲ یا اوایل سال ۹۳ همه این طرحها به بهرهبرداری خواهند رسید. وزیر نفت در مراسم بهرهبرداری از مرحله دوم فاز سه بنزینسازی پالایشگاه آبادان اعلام کرد که با تکمیل طرحهای در دست اجرا، ایران سال ۹۲ یکی از کشورهای صادرکننده بنزین خواهد بود.
به گزارش «شانا»، رستم قاسمی پروژه بنزینسازی پالایشگاه آبادان را یکی از پروژههای مهرماندگار دانست و تصریح کرد: یکی از محدودیتهای اعمال شده علیه ایران بحث بنزین بود که با اتمام پروژههای متعدد بهینهسازی مسیر تحریمها را پشت سر گذاشتیم و اکنون نیاز به واردات فرآورده در کشور وجود ندارد. وی با بیان اینکه در سال ۹۲ ایران جزو صادرکنندگان عمده فرآوردههای نفتی در منطقه و جهان خواهد بود، گفت: با تکمیل طرح توسعه در پالایشگاههای شازند و اراک و بهرهبرداری از فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیج فارس جزو صادرکنندگان اصلی بنزین خواهیم شد. وزیر نفت از اتمام طرح بهینهسازی پالایشگاههای بندرعباس، لاوان، تبریز و فاز نخست پالایشگاه اصفهان تا پایان دولت دهم خبر داد و اظهار کرد: افزایش تولید و بهینهسازی کیفیت محصول در بحث توسعه پالایشگاهها در نظر گرفته شده است. معاون وزیر نفت نیز در این مراسم با بیان اینکه در زمان حاضر پالایشگاه آبادان تنها پالایشگاهی است که سوخت مورد نیاز بالگردهای آموزشی و سمپاش را که به سوخت «صد ال.ال» معروف است (بالای صد اکتان) تامین میکند. علیرضا ضیغمی افزود: پیش از این سوخت مورد نیاز از خارج وارد کشور میشد، اما با راهاندازی واحد الکلاسیون پالایشگاه آبادان توان تولید این نوع سوخت به بیش از دو میلیون لیتر رسیده است. افزایش عدد اکتان بنزین تولیدی به ۹۵، کاهش تولید نفت کوره به ۷/۲ میلیون لیتر در روز، افزایش تولید گوگرد، گازمایع و افزایش تولید برخی از محصولات با ارزش افزوده همچون انواع گریدهای سوخت هواپیما، بالگرد و هواپیماهای آموزشی و کوچک از مزایای افتتاح پروژه پالایشگاه آبادان است.
ارسال نظر