وزیر صنایع و معادن:
واحدهای کوچک صنعتی فراموش نشدهاند
گروه صنعت و معدن- محبوبه فکوری: بسیاری از کارشناسان، طرحهای کوچک و متوسط صنعتی را فراموششدگان صنعتی طی سالهای اخیر مینامند و معتقدند که بهرغم فعالیتهای چشمگیری که دولت طی سالهای اخیر در زمینه صنایع بزرگ از جمله فولاد، سیمان و آلومینیوم داشته است، اما به صنایع کوچک و متوسط توجه زیادی نداشته است.
در مقابل این دیدگاه، برخی کارشناسان موضوع حمایتهای دولت از طرحهای زودبازده و کوچک و متوسط را مطرح میکنند که واحدهای صنعتی کوچک را نیز در بر میگیرد.
مطابق آمارهای عملکرد بنگاههای کوچک زودبازده، در فاصله سالهای ۸۴ تا انتهای فروردین ۸۸ یکمیلیون و ۱۱۰هزار و ۷۲۱ طرح در قالب بنگاههای کوچک زودبازده به بانکها معرفی شده که طرحهای صنعتی و معدنی را نیز شامل میشود.
تسهیلات مصوب طرحهای تایید شده در بانکها، رقمی بیش از ۲۸هزارمیلیارد تومان است که چیزی بیش از ۲۰هزارمیلیارد تومان آن به پرداخت رسیده است.
از تعداد بیش از یک میلیون طرحی که به سیستم بانکی برای دریافت تسهیلات ارسال شده تاکنون ۶۲۰هزار و ۶۳۷ طرح به انعقاد قرارداد رسیده که در همین ارتباط مبلغ قراردادهای منعقد شده بیش از ۲۳هزارمیلیارد تومان است.
همچنین از طرحهای قرارداد منعقد شده در سیستم بانکی یکمیلیون و ۴۸۵هزار و ۳۹۹ شغل پیشبینی شده است. از سوی دیگر در اولین ماه از بهار ۸۸، تعداد ۱۷هزار و ۸۱۹ طرح به بانکها معرفی شده است. به نحوی که این تعداد طرح به بیش از ۳هزارمیلیارد تومان تسهیلات جدید نیاز دارند.
بر پایه این گزارش، از طرحهای جدید سال ۸۸ و طرحهای باقیمانده از سال گذشته که در مراحل بررسی قرار داشتند در فروردین ماه ۴۵هزار و ۳۰۵ طرح در بانکها بررسی شده و ۱۴هزار و ۵۳۹ طرح نیز مورد تایید قرار گرفته ضمن اینکه در همین ارتباط ۲۹هزار و ۸۴۴ طرح نیز توسط بانکها رد شده است.
نسبت تسهیلات پیشبینی شده در طرحهای معرفی شده به کل تسهیلات به نحوی است که۶۸/۸۱درصد تسهیلات به صنعت و معدن اختصاص یافته است. در همین ارتباط نسبت مبلغ قراردادهای منعقد شده به کل تسهیلات حاکی از آن است که ۶۱/۲۳درصد از مبلغ قراردادهای منعقد شده به کل تسهیلات در بخش صنعت و معدن وارد شده است.
حال این وضعیت به صورت نسبت مبلغ پرداخت شده به کل تسهیلات نیز قابل بررسی است، به نحوی که در این بخش سهم صنعت و معدن ۳۷/۱۹درصد بوده است.
نسبت طرحهای بررسی شده از سوی بانکها به طرحهای معرفی شده به بانکها در بخش صنعت و معدن ۴۵/۸۴درصد بوده است.
نسبت طرحهای به بهرهبرداری رسیده به قراردادهای منعقد شده توسط بانکها نیز نشان میدهد ۱۴/۷۵ طرحهای صنعت و معدن به بهرهبرداری رسیده است. این درحالی است که علی اکبر محرابیان، وزیر صنایع و معادن نیز با نفی اغفال دولت از بنگاههای کوچک و متوسط صنعتی میگوید: ما از این بخش غافل نشدهایم، نکته ای که برخی کارشناسان در این رابطه مطرح میکنند، این است که دولت به طرحهای زودبازده پرداخته است، بنابراین در این راستا میتوان گفت که «هر کسی از ظن خود شد یار من». وی در گفتوگو با خبرنگار دنیای اقتصاد میافزاید: کسانی که به طرحهای زودبازده نقد دارند، فکر میکنند که دولت تنها به آن بخش توجه کرده است، در حالی که کسانی که به صنایع مادر و بالادستی نگاه میکنند فکر میکنند که دولت فقط به این بخش از صنعت پرداخته است.
به گفته محرابیان، واقعیت این است که دولت توجه بسیار خوبی هم به بخش صنایع زودبازده و کوچک و هم صنایع متوسط و بالادستی توجه بسیار داشته است و شما موفقیتها را نیز در تمامی بخشها ملاحظه میکنید.
وی ادامه میدهد: زمانی که صحبت از رشد چند صددرصدی سرمایهگذاری در بخش صنعت و معدن به میان میآید، ملاحظه میشود که این رشد در بخشهای مختلفی حاصل شده است.محرابیان تاکید میکند: در واقع این طور نیست که دولت تنها به بخش بالادستی یا تنها به بخش پایین دستی پرداخته باشد، همانطور که در تمام بخشها رشد خوبی هم در صنایع بالادستی و مادر و هم در صنایع کوچک و پایین دستی حاصل شده است. وزیر صنایع و معادن میگوید: آمار صنایع عمده ما که امروز به صورت روزانه و هفتگی پایش میشوند، حاکی از رشد خوبی است.
وی این رشد را در حالی میداند که بهرغم رکود در اکثر کشورها و کاهش جدی تولید، این بهترین دلیل برای موفقیت بخش صنعت است. محرابیان این موفقیت را مرهون زحمات مهندسان، کارشناسان، کارگران و میلیونها ایرانی میداند که با جدیت در این بخش کار میکنند.
ارسال نظر