گروه صنعت و معدن- صابر دری نژاد: دبیر انجمن مهندسی معدن ایران با اشاره به سرمایه‌گذاری‌‌های ناکافی در حوزه امور زیست‌محیطی معدن گفت: امروز شرکت‌‌هایی که در کشور در حوزه‌‌های مختلف معدنی مشغول به فعالیت هستند، به‌رغم هزینه‌‌هایی که در دیگر حوزه‌‌ها متحمل می‌شوند، اما در حوزه‌‌های زیست محیطی آنچنان که باید و شاید سرمایه‌گذاری نمی‌کنند.

«احمد خدادادی» ادامه داد: استانداردهای جهانی حاکی از آن است که باید حدود ۲۰درصد از بودجه پروژه‌‌های معدنی صرف امور زیست‌محیطی شود، این در حالی است که این میزان در ایران به طور میانگین کمتر از یک‌درصد است.

وی با اشاره به اینکه هم‌اکنون بخش قابل‌توجهی از هزینه‌‌هایی که در این بخش انجام می گیرد شکل ظاهری دارد و نه محتوایی گفت: کارخانه‌‌هایی هستند که امکان جذب آلاینده‌‌های زیست محیطی را دارند، اما در اغلب اوقات این کارخانجات تعطیل هستند یا بسیاری از واحدها هستند که سد باطله دارند، اما به جرات می‌توان گفت که حتی ۱۰درصد از این سدهای باطله هم ایزوله نیستند. نتیجه آنکه غیر ایزوله بودن این سدها منجر به آلودگی آب‌‌های زیر زمینی می‌شود.

در همین رابطه رییس سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران نیز گفت: در حال حاضر استانداردهای فراوانی را در مورد ایمنی و امور زیست‌محیطی معادن با کمک معاونت معدنی وزارت صنایع تدوین کرده‌ایم که بسیاری از آنها از هم‌اکنون در حال اجرا هستند. «نظام الدین برزگری» با بیان اینکه این استاندارد‌‌ها هنوز اجباری نشده‌اند، خاطرنشان کرد: در صورتی که پیشنهاد اجباری شدن این استانداردها از سوی وزارت صنایع و معادن مطرح شود، این استانداردها و قوانین هم اجباری خواهند شد.

وی در خصوص استانداردهای زیست‌محیطی هم اظهار داشت: به تازگی در نشستی که با سازمان محیط زیست داشتیم استانداردهای آلایندگی و هوای پاک را ارتقا دادیم و این استانداردها نسبت به سال گذشته دشوارتر و سفت و سخت‌تر شد.