ایسنا- از کل تسهیلاتی که قرار بود به واحدهای ریخته‌گری پرداخت شود، فقط حدود ۱۰‌درصد عملیاتی شده است. عبدالحمید قدیمی، دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های صنعت ریخته‌گری ایران توضیح داد: قرار بود از کل تسهیلات پنج‌میلیارد دلاری در نظر گرفته شده برای صنایع، حدود ۲۵۰‌میلیون دلار به واحدهای فعال در صنعت ریخته‌گری پرداخت شود.

وی مهم‌ترین دلیل پرداخت نشدن تسهیلات بانکی به صنایع کشور را عملکرد نامناسب سیستم بانکی کشور دانست و گفت: در شرایطی که واحدهای ریخته‌گری با مشکل نقدینگی روبه‌رو بوده و خودروسازان نیز به جای پرداخت طلب خود به ریخته‌گران قطعه‌ساز به آن‌ها خودرو تحویل می‌دهند، چطور می‌توان انتظار داشت که واحدها بدون مشکل و با ظرفیت کامل تولید کنند. همچنین این در حالی است که تاکنون تنها دو واحد ریخته‌گری موفق به دریافت سهم خود از تسهیلات پنج‌میلیارد دلاری شده‌اند.

قدیمی تاکید کرد: متاسفانه قطعه‌سازان مجبورند خودروهایی که به جای طلب دریافت می‌کنند را دست‌کم با ۱۰ تا ۲۰‌درصد زیر قیمت در بازار آزاد بفروشند.

او با اشاره به این‌که ایران‌خودرو بیشترین بدهی را به ریخته‌گران قطعه‌ساز دارد، گفت: به نظر نمی‌رسد که ایران‌خودرو بتواند با توجه به هزینه‌های سنگینی که دارد، در کوتاه‌مدت بدهی‌های خود را با قطعه‌سازان تسویه کند.