مذاکره با 7 شرکت خارجی برای ساخت هواپیماهای پهن پیکر

گروه صنعت و معدن- محبوبه فکوری: دستیابی کشور به فن‌آوری تولید هواپیماهای پهن پیکر، شاید یکی از بزرگ‌ترین تحولات صنعت کشور در سال‌های آتی باشد. این تحول تا جایی برای کشور مهم تلقی می‌شود که شانزدهم فروردین سال جاری، وزیر صنایع و معادن یکی از ماموریت‌های مهم سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران را در سال ۸۸، ساخت این نوع هواپیماهای مسافربری ذکر کرده و طی حکمی‌مدیرعامل برکنار شده ایران خودرو را که البته چندین سال سابقه کار در صنایع دفاع را یدک می‌کشد، برای به عهده گرفتن این مسوولیت بر‌گزید. علی اکبر محرابیان، همچنین اعلام کرد که به طور هفتگی این پروژه را پیگیری خواهد کرد.

در این میان بسیاری معتقدند که با توجه به تخصص بالایی که برای طراحی و تولید این نوع هواپیماها در کشور مورد نیاز است، ایران ابتدا باید استارت پروژه را با یک شریک خارجی زده و در مراحل بعد به فکر توسعه آن با توان بومی‌باشد.

در این رابطه منوچهر منطقی، مسوول پروژه ساخت هواپیماهای پهن پیکر در کشور در گفت‌وگو با خبرنگار دنیای اقتصاد می‌گوید: در حال برنامه‌ریزی برای ساخت هواپیماهای پهن پیکر در کشور هستیم؛ البته در مرحله اول کار از تدوین برنامه کلی برای ساخت این نوع هواپیماها شروع شده که در صورت تصویب در مراجع ذی‌ربط، قطعا کار اجرایی آن آغاز خواهد شد.

وی می‌افزاید: ساخت هواپیماهای پهن پیکر در داخل کشور با مشارکت کشورهای خارجی صورت خواهد پذیرفت و در این میان با ۷ تا ۸ شرکت خارجی در حال مذاکره هستیم.

در این میان به نظر می‌رسد، یکی از گزینه‌هایی که ایران در حال رایزنی برای مشارکت با آن است، کشور روسیه است که از روابط سیاسی نسبتا بهتری با ایران برخوردار بوده و در حال حاضر در چند پروژه مهم ایران نیز حضوری جدی دارد. البته ایران

تولید گلایدر آوا ۱۰۱، هواپیمای دونفره آوا، سمپاش آوا، هواپیمای ۴‌نفره فجر ۳ و بالاخره هواپیمای مسافربری ۵۰‌نفره ایران ۱۴۰ را نیز در پرونده هواپیما‌سازی خود دارد که به نظر می‌رسد، گام نهادن در راه ساخت این نوع هواپیما، تحولی جدی در این عرصه باشد.