از میان همایشهای روز - معاون وزیر صنایعومعادن:
برنامه تولید ۵/۱میلیون تن آلومینیوم در ربع قرن آینده
گروه صنعتومعدن - محبوبه فکوری: فعالان و سیاستگذاران صنعت آلومینیوم روز گذشته در شرایطی برای بحث و تبادل نظر درخصوص صنعت آلومینیوم گرد هم آمدند که به گفته برگزارکنندگان کنفرانس بینالمللی آلومینیوم ایران قرار بود علیاکبر محرابیان، وزیر صنایعومعادن، رییسجمهور را برای شرکت دراین کنفرانس همراهی کند؛ اما دو مدعو مزبور، هر یک از معاونان خود را برای حضور در این همایش، راهی هتل المپیک کردند. در چنین شرایطی محمدمسعود سمیعینژاد که به نمایندگی از وزیر صنایع و معادن، سکاندار بخش معدن در این وزارتخانه است، دیروز خبرهای خوشحالکنندهای را از بخش معدن و بهویژه ظرفیتسازیهای صورت گرفته در بخش آلومینیوم ارائه داد.
وی با برشمردن مزیتهای ایران در زمینه تولید آلومینیوم در کشور به تولیدات سال گذشته آلومینیوم در کشور اشاره کرد و گفت: سال گذشته بیش از ۲۴۸هزار تن آلومینیوم در کشور تولید شده که در سال جاری، با رشد ۴۵درصدی به ۳۶۰هزار تن خواهد رسید.
سمیعینژاد سپس به هدفگذاریهای صورت گرفته در این بخش پرداخت و تصریح کرد: ایجاد ظرفیت تولید ۵/۱میلیون تن آلومینیوم تا سال ۱۴۰۴ در کشور صورت گرفته که در این زمینه طرحهایی همچون آلومینیوم هرمزآل به ظرفیت ۱۴۷هزار تن، آلومینیوم جنوب در ۲ فاز به ظرفیتهای ۲۷۶ و ۱۳۰هزار تن، آلومینیوم خوزستان به ظرفیت ۳۷۵هزار تن و آلومینای خلیج فارس به ظرفیت ۶/۱میلیون تن راه دستیابی به این هدف را هموار خواهد کرد.معاون وزیر صنایعومعادن همچنین به ظرفیت انتقال سالانه ۴میلیون تن بوکسیت از معادن گینه اشاره و خاطرنشان کرد: تولید آلومینیوم جاجرم به ظرفیت ۱۱۰هزار تن و افزایش ظرفیت ۲۵هزار تنی آلومینیوم المهدی از دیگر طرحهای هدفگذاری شده برای اجرا، طی سالهای آتی است.
وی اظهار داشت: دسترسی ایران به آبهای بینالمللی، انرژی ارزان و نیروی تحصیلکرده و مجرب میتواند در کنار این مزیتها، ایران را به یکی از ۱۰ قدرت یا کشور برتر دنیا در زمینه تولید فولاد تبدیل کند. سمیعینژاد به میزان تولید و مصرف آلومینیوم در دنیا اشاره کرد و گفت: در سال ۲۰۰۸ میلادی، تولید و مصرف آلومینیوم در دنیا، حدود ۳۹میلیون تن بوده که بیش از ۲میلیون تن آن در خلیج فارس تولید شده است. این در حالی است که ایران ۱۲درصد از تولید آلومینیوم منطقه را به عهده داشته است. وی افزود: در حال حاضر بیش از ۸۰درصد قیمت تمام شده فولاد مربوط به آلومینا، برق و مواد کربنی و مابقی نیز سهم هزینه نیروی انسانی، مواد جامد و افزودنی و تعمیرات و نگهداری است.
ارسال نظر