نقشه راه سیمان برای ۲۰ میلیون تن صادرات
گروه صنعتومعدن- طبق برنامهریزیهای انجام شده میخواهیم تا پایان سال پنجمیلیون تن سیمان صادر کنیم و برای این امر برنامهریزی زیربنایی انجام شده و زیربناهای توسعه صادرات سیمان هموار شده است. مسعود سمیعینژاد، معاون وزیر صنایع و معادن در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا، درباره تولید سیمان گفت: با توجه به دستور وزیر صنایع و معادن دو برنامه کوتاهمدت و یک برنامه درازمدت در ستاد طرحهای سیمانی به اجرا درآمده است.
وی افزود: در برنامه اول مقرر شد تا ظرف نه ماه؛ یعنی تا خرداد ۸۷، ظرفیت تولید سیمان کشور به ۵۵میلیون تن افزایش یابد. بر این اساس ۱۷ طرح سیمانی با ظرفیت ۱۵میلیون تن در مدار قرار گرفت.
سمیعینژاد تصریح کرد: نه ماه پس از تشکیل ستاد طرحهای سیمانی مقرر شد تا ظرفیت سیمان کشور تا پایان سال ۸۷ به ۶۴میلیون تن برسد که بر این اساس طی هفته گذشته با رسیدن ظرفیت تولید به این میزان در تولید سیمان خودکفا شده و جشن ملی آن را گرفتیم.
سمیعینژاد با بیان اینکه هماکنون با این میزان ظرفیت تولید سیمان امکان صادرات سیمان به وجود آمده است، خاطرنشان کرد: هدف ما این است که ظرفیت تولید سیمان کشور را تا پایان سال جاری به ۷۵میلیون تن برسانیم که اگر این امر محقق شود، میتوانیم در منطقه مقام اول در تولید سیمان را به دست آوریم.
وی همچنین رتبه ایران در جهان را دوازدهمین تولیدکننده سیمان خواند و اظهار داشت: طبق برنامهریزی انجام شده در ستاد طرحهای سیمانی مقرر شده تا پایان سالجاری دوازدهمیلیون تن دیگر به ظرفیت اسمی تولید سیمان کشور اضافه شده و در نتیجه در پایان سال ۸۸ ظرفیت اسمی تولید سیمان کشور به ۷۶میلیون تن برسد.
سمیعینژاد همچنین از برنامه درازمدت ستاد برای سال ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: در ستاد راهاندازی طرحهای سیمانی نقشه راه صنعت سیمان تدوین شده و قرار است تا سال ۹۴ ظرفیت تولید سیمان کشور به ۱۱۰میلیون تن افزایش یابد. وی تصریح کرد: این طرحهای جدید تماما توسط بخش خصوصی راهاندازی خواهد شد. وی ادامه داد: بر این اساس ۹ طرح جدید با ظرفیت تولید ۱۲میلیون تن برای رساندن ظرفیت تولید به ۱۱۰میلیون تن در نظر گرفته شده است. وی همچنین درباره موضوع صادرات و مشکلات صادراتی سیمان اظهار داشت: هماکنون هیچ مانعی برای صادرات سیمان وجود ندارد و طبق برنامهریزیهای انجام شده میخواهیم تا پایان سال پنجمیلیون تن سیمان صادر کنیم و برای این امر برنامهریزی زیربنایی انجام شده و زیربناهای توسعه صادرات سیمان هموار گشته است. وی ایجاد پایانههای صادراتی و اسکلههای تخصصی را از جمله زیربناهای لازم برای صادرات سیمان خواند و گفت: پایانه ششمیلیون تنی صادرات سیمان در عسلویه و اسکله ۴میلیون تنی در بندر امام میتواند نیاز زیربنایی برای صادرات سیمان را فراهم کند.
معاون وزیر صنایع و معادن تصریح کرد: طبق برنامهریزی انجام شده برای صادرات ۲۰میلیون تن سیمان در سال با حمایت ستاد سیمان و حضور بخش خصوصی اسکله ساخته خواهد شد؛ البته امروز قادریم ۹میلیون تن سیمان صادر کنیم.
ارسال نظر