وزیر نفت خبر داد:
تولید گاز لبه مرز قطر
واردات بنزین از محل اعتبارات وزارت نفت انجام میشود
گروه انرژی – غزاله طایفه: طی چند روز اخیر مسوولان و مدیران شرکتهای تابعه نفت تاخیر ایران در برداشت از میدان گازی مشترک پارس جنوبی در مقایسه با قطر را قبول داشتند، اما عنوان کردند که میزان تولید ایران و قطر در حال حاضر برابر است.
عکس: شانا
واردات بنزین از محل اعتبارات وزارت نفت انجام میشود
گروه انرژی - غزاله طایفه: طی چند روز اخیر مسوولان و مدیران شرکتهای تابعه نفت تاخیر ایران در برداشت از میدان گازی مشترک پارس جنوبی در مقایسه با قطر را قبول داشتند، اما عنوان کردند که میزان تولید ایران و قطر در حال حاضر برابر است. در این بین وزیر نفت نیز ضمن تایید این موضوع در نشست خبری روز گذشته گفت: در تولید از این میدان مشترک به دلیل یکسری مسائل که در سالهای قبل وجود داشت، تاخیرهایی ایجاد شده بود و در نهایت تولید گاز از این میدان مشترک از سال ۲۰۰۱ میلادی آغاز شد؛ در حالی که قطر تولید گاز از این میدان را در سال ۱۹۹۱ شروع کرد.
غلامحسین نوذری با تاکید بر این موضوع که در حال حاضر ۱۰ فاز این میدان مشترک گازی به بهرهبرداری رسیده است، تصریح کرد: در حالی که طرف قطری از مزیتهایی همچون تامین سرمایه، تکنولوژی و امکانات مختلف برخوردار بوده است، اما در شرایط کنونی برخی کشورها حتی از تحویل بعضی از کالاهای خریداری شده ساخت آمریکا به ایران جلوگیری میکنند.
وی افزود: ما باید توانمندیهای داخلی را ارج بگذاریم و بعد قضاوت عادلانه را انجام دهیم. تحلیل هر چیزی بدون در نظر گرفتن زمان آن تحلیل ناقصی است و جبران ۱۱ سال تاخیر زمان زیادی میبرد.
مرز مشترک، اولویت اول
وی در ادامه گفت: کار روی مرز مشترک میدان گازی پارسجنوبی اولویت اول ما است و حاشیه و طول مخازن در میزان تولید موثر است. بنابراین محدودیتهای طبیعی را نباید به گردن دولت انداخت. نوذری با بیان این که از نظر درصد تولید نسبت به سهم ایران از پارس جنوبی، از قطر عقب نیستیم، افزود: اما این موضوع رضایت ما را جلب نمیکند و باید توسعه را در مرز ادامه دهیم. البته این مسابقه و سرعت در کار نباید به مجموعه مخزن آسیب بزند.
وضعیت بنزین در سال ۸۸
نوذری در خصوص تامین بنزین در سال جاری گفت: ما در خصوص عرضه بنزین طبق مصوبه مجلس عمل میکنیم و براین اساس بنزین تولید داخل را به صورت سهمیهای و با نرخ ۱۰۰تومان و بنزین وارداتی را با قیمت تمام شده عرضه خواهیم کرد که شامل قیمت خرید، هزینههای جانبی مثل حملونقل و مالیات بر ارزش افزوده میشود.
وزیر نفت ادامه داد: البته این موضوع به گونهای اجرا خواهد شد که به مردم فشار نیاید و در حال حاضر چندین گزینه در حال بررسی است که باید به تصویب کارگروه ویژه برسد. وی همچنین محل تامین اعتبار بنزین وارداتی را وزارت نفت دانست.
نوذری در خصوص جمعآوری کارتهای نفت گاز جایگاهداران گفت: با جمعآوری ۵۰درصد کارت جایگاهداران روزانه ۳میلیون لیتر در مصرف نفت گاز صرفهجویی شده است.
وی از اجرای یک سیستم جدید در جایگاههای عرضه نفت گاز خبر داد و گفت: با اجرای این سیستم تنها با ورود اتوبوس و کامیون به داخل جایگاه کارت فعال خواهد شد.
وزیر نفت با اشاره به این که از اول اردیبهشت ماه به هیچ خودروی دیزلی بدون کارت سوخت گازوئیل عرضه نمیشود گفت: برای تامین گازوئیل
مورد نیاز چاههای آب و تراکتورها، حوالههایی از سوی سازمان مربوطه صادر خواهد شد که براساس آن به متقاضیان گازوئیل عرضه خواهد شد.
خط لوله صلح
نوذری در مورد پذیرش فرمول قیمت گاز صادراتی از طریق خط لوله صلح گفت: چارچوب قیمت از سوی پاکستان به صورت شفاهی پذیرفته شده است و ما منتظر اعلام مکتوب آنها هستیم.
وی اظهار داشت: امضای قرارداد خط لوله صلح به ۴ تا ۵ سال زمان احتیاج دارد که زمان آن باید با موافقت طرفین تعیین شود.
این عضو کابینه دولت نهم با اشاره به اینکه ایران بر اساس سیاستهای سازمان اوپک و به منظور کنترل کاهش قیمت نفت، میزان تولید نفت خود را کاهش داده است، اظهار کرد: همچنین در سال گذشته تفاهمهای متعددی با مقامات روسیه برای اجرای پروژههای مشترک در پارس جنوبی، انتقال نفت خام از خزر به دریای عمان از طریق خط لوله نکا- جاسک و تشکیل شرکت مشترک انجام گرفته است.
وزیر نفت با اشاره به امضای قرارداد فروش گاز به کشور سوئیس در سال گذشته، خاطرنشان کرد: پیشبینی میکنیم با امضای این قرارداد راهیابی ایران به بازار گاز اروپا شتاب میگیرد.
دو گزینه برای صادرات گاز به اروپا
نوذری با اشاره به تعریف گزینه جدید صادرات گاز ایران به اروپا توضیح داد: با توافقات صورت گرفته، مقرر شده است در یک طرح جدید گاز ایران در مسیر عراق، سوریه، دریای مدیترانه، یونان و ایتالیا به این قاره منتقل شود.
به گفته وی، باتوجه به ظرفیتهای تولید گاز ایران حداقل باید دو خط لوله انتقال گاز به ظرفیت هر یک ۱۰۰میلیون مترمکعب تعریف شود که در این رابطه مذاکرات در حال انجام است.
کشف ۴/۴میلیارد بشکه نفت
وزیر نفت با بیان اینکه از ابتدای فعالیتهای وزارت نفت در دولت نهم بیش از ۴میلیارد و ۴۳۰میلیون بشکه هیدرو کربور مایع کشف شده است، بیان کرد: همچنین در این مدت بالغ بر ۷۴تریلیون فوت مکعب به ذخایر گاز طبیعی کشور افزوده شده است.
نوذری توان تولید نفت ایران را حدود ۴میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز عنوان کرد و ادامه داد: همچنین در سال گذشته در مجموع ۲هزار و ۷۰۰ کیلومتر خط لوله فشار قوی انتقال گاز به بهرهبرداری رسیده است.
نوذری با اشاره به اینکه فعال سازی شورای عالی انرژی برای اجرای اصلاح الگوی مصرف در بخشهای مختلف انرژی در سال جاری ضروری به نظر میرسد، بیان کرد: این شورا میتواند یک نهاد سیاستگذاری کلان در بخش انرژی کل کشور باشد.
افتتاح بزرگترین پروژه تزریق گاز
این مقام مسوول با اشاره به افتتاح بزرگترین پروژه تزریق گاز دنیا در منطقه نفتی آغاجاری در آیندهای نزدیک، یادآورشد: در این رابطه منتظر تعیین وقتی از سوی رییسجمهور برای افتتاح این پروژه ملی هستیم.
نوذری ظرفیت این طرح را تزریق ۱۰۰میلیون فوت مکعب گاز عنوان کرد و افزود: برای اجرای این پروژه با ظرفیت ۲۰میلیون فوت مکعب آغاز میکنیم تا از وضعیت مخازن نفتی این منطقه آگاهی پیدا کنیم.
این عضو کابینه دولت نهم در رابطه با بهرهبرداری از سکوی نیمه شناور حفاری ایران البرز توضیح داد: هم اکنون این سکو در فاصله ۱۰ کیلومتری ساحل در حال انجام آزمایشهای نهایی است و پیشبینی میکنیم ۱۵ تا ۲۰ اردیبهشت سال جاری آزمایشهای آن به پایان برسد.
نمایشگاه چهاردهم نفت
وزیرنفت در ادامه از حضور ۴۱۷ شرکت خارجی از ۳۱ کشور دنیا در چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز و پتروشیمی در تهران خبر داد و افزود: همچنین ۸۷۰ شرکت داخلی در این نمایشگاه که ماه آینده در تهران برگزار میشود، حضور دارند. وی همچنین در خصوص امضای قرارداد در حاشیه نمایشگاه گفت: فعلا برنامهای نداریم. نوذری در ادامه با اشاره به مصوبه مجلس شورای اسلامی برای توسعه میدان آزادگان و تامین مالی این طرح از محل فروش تولید زود هنگام نفت، خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه طرحهای مختلف جمعآوری گازهای همراه در پروژههایی همچون آماک و ان جی ال خارک در حال انجام است که پیشبینی میکنیم تا پایان برنامه پنجم کل این گازها جمعآوری شود.
وی متوسط قیمت نفت خام ایران را در سال گذشته حدود ۷۹ دلار به ازای هر بشکه اعلام کرد و افزود: همچنین سال ۸۷ حدود ۵/۲میلیارد دلار از محل ۳درصد درآمدهای فروش نفت به توسعه پروژههای صنعت نفت اختصاص پیدا کرد.
وزیرنفت با اشاره به راه اندازی فاز اول بورس نفت در دولت نهم، خاطرنشان کرد: ورود محصولات پتروشیمی به بورس و همچنین آزادسازی نرخ آنها (به استثنای کود شیمیایی) موجب حذف ۴۰۰میلیارد تومان رانت ایجاد شده در فروش محصولات پتروشیمی شده است.
ارسال نظر