جایزه برای کشف سیگار «مارلبورو»
فیلیپس مورییس به قاچاقچیان خط می دهد
گروه صنعت و معدن - به ظاهر بخش خصوصی میخواهد اقدام به واردات سیگار «مارلبورو» کند، اما از این بابت مطمئنیم کسانی که میخواهند این سیگار را وارد کنند پیوند مستقیم و عمیقی با شرکت «فیلیپ موریس» آمریکایی دارند وگرنه این شرکت اجازه واردات به آنها را نمیداد. محمود ابطحی، مدیرعامل شرکت دخانیات ایران در پاسخ به سوال خبرنگار «دنیای اقتصاد» طی یک کنفرانس خبری افزود: شرکت «فیلیپ موریس» آمریکایی است، اما هسته مرکزی این شرکت را سرمایهگذاران صهیونیستی اداره میکنند؛ بنابراین این سیگار از طرف ما پذیرفتنی نیست.
اول اسلحه، دوم مواد و سوم سیگار
وی ادامه داد: در حال حاضر ۶/۳درصد مصرف داخلی ما را سیگار «مارلبورو» تشکیل میدهد که باید جلوی مصرف آن را بگیریم. ما حتی جایزه هم برای کسانی که قاچاق این سیگار را کشف میکنند، تعیین کردهایم.ابطحی در پاسخ به این سوال که گردش مالی سیگار در ایران چقدر است، گفت: عدد دقیق آن را نمیدانم؛ اما حاشیه سود قاچاق سیگار حدود ۶۷درصد است.
وی افزود: در دنیا تجارت اسلحه، مواد مخدر و سیگار بالاترین سود اقتصادی را دارند که هر سه آنها فساد به بار میآورند.
وقتی قانون نیست
وی سپس به خبرنگاران گفت: وقتی که زمینه مصرف وجود دارد و قانونی برای تولید نیست، زمینه قاچاق فراهم میشود. در ابتدای دولت نهم ۳۷درصد از تولید داخل از طریق قاچاق تامین میشد که طی ده ماه گذشته با افزایش ۴۱درصدی تولید، توانستهایم جای واردات را با تولید داخل بگیریم.
وی افزود: اما چون بازار سیگار، بازار عظیم و ارزخیزی است، با ایجاد حاشیه سود بالا برای صادرات، تمایل به افزایش تولید و افزایش صادرات را فراهم میکنیم.
دلم میخواست، اما محمود ابطحی افزود: دلم میخواست کاری به غیر از دخانیات داشته باشم، اما چون متولی این امر هستم، باید از رشد ۴۱درصدی تولید صحبت کنم در حالی که سرمایهگذاری ما نسبت به سایر صنایع بسیار کم است.مدیرعامل شرکت دخانیات تصریح کرد: ما میتوانیم در بازارهای جانبی دخانیات نیز نقش داشته باشیم و طبق برنامه مجلس، تا پایان سال آینده باید ۵۴درصد از سهم بازار را از آن خود کنیم.
سیگارهای آلوده از شرق میآید
وی با بیان اینکه پیش از این منابع عظیمی از استانهای شرقی از کشور بیرون میرفت، در حالی که حتی یک دلار از آن وارد خزانه نمیشد، گفت: بنابراین در این استانها سعی کردیم سیگارهای آلوده را شناسایی و جلوی واردات آنها را با استفاده از مشارکت در تولید با شرکتهای خارجی بگیریم.وی افزود: با توجه به اینکه در اوایل انقلاب مجری انسداد مرزها بودم، اعتقاد دارم با مقوله قاچاق تنها به صورت سختافزاری نمیتوان کار کرد. وقتی که ۳۶درصد سهم سیگار قاچاق را در بازار داخلی از سال ۸۶ به هشت و نیمدرصد تبدیل کردیم، نشان دادیم که عزم ما به کاهش قاچاق سیگارهای خارجی است.
افزایش تولید سیگار
به گفته وی، میانگین مصرف سیگار در دنیا برای هر فرد هشت نخ است این در حالی است که در ایران با جمعیتی حدود ۶۸ تا ۷۰میلیون نفر، ۵۹میلیارد نخ سیگار مصرف میشود.
مدیرعامل شرکت دخانیات تصریح کرد: من خجالت میکشم که بگویم رشد ۴۱درصدی در تولید سیگار داشتهایم و اصلا به افزایش تولید شرکتم افتخار نمیکنم.ابطحی افزود: طبق برنامه تولید قرار بود در سال ۸۷، یکمیلیارد و ۸۰۰میلیون نخ سیگار توسط بخشخصوصی تولید شود که متاسفانه در این امر موفق نبودیم.
ارسال نظر