راه‌اندازی نخستین کلینیک صنعت در کشور

برنا- یک مقام مسوول در وزارت صنایع با تاکید بر توسعه ارتباط صنعت و دانشگاه از راه‌اندازی کلینیک صنعت برای نخستین‌بار در کشور خبر داد. «حمید وطن دوست» با بیان این که پارک علم و فناوری حلقه مفقوده بین صنعت و دانشگاه است اظهار داشت: با توافق به عمل آمده بین وزارت صنایع و دانشگاه تهران، برای نخستین‌بار در کشور کلینیک صنعت برای رفع معضلات بخش صنعت راه‌اندازی می‌شود.

«قاسم اموعابدینی»- رییس پارک علم و فناوری با تاکید بر عملیاتی شدن این کلینیک، گفت: هم اکنون این کلینیک‌ها به صورت آزمایشی در تهران راه‌اندازی شده است که به دنبال ابلاغ راه‌اندازی رسمی آن از سوی وزیر صنایع هستیم. رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران افزود: تاکنون قراردادی با اعتباری بالغ بر ۵/۲ میلیارد تومان با بخش معاونت برنامه‌ریزی و آموزش وزارت صنایع منعقد شده است که بر اساس آن یافته‌های پژوهشی و کاربردی این بخش در پارک علم و فناوری بررسی می‌شود.

اموعابدینی، با اشاره به کمک ۵۰۰میلیون‌تومانی وزارت صنایع به این بخش گفت: با ایجاد فضای مناسب این کلینک‌ها قادر به تامین منابع و خودکفا شدن خواهند بود.

رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با اشاره به اعلام تقاضای سایر استان‌ها برای ایجاد کلینک‌های صنعتی، افزود: پیشنهاد تاسیس این کلینیک‌ها از سوی وزارت صنایع مطرح و با همکاری دانشگاه تهران انجام شده است.

به اعتقاد وی بسیاری از مشکلات فنی، پژوهشی و تحقیقاتی صنایع کشور در این کلینیک‌ها قابل رفع است. اموعابدینی، کلینیک صنعت را مشابه کلینیک پزشکی عنوان کرد و گفت: بسیاری از عارضه‌های بخش صنعت در این کلینیک‌ها توسط افراد متخصص و خبره که از تجربه بالایی در بخش صنعت برخوردارند، شناسایی و حل می‌شود.

وی ضمن اظهار امیدواری از بهبود ارتباط صنعت و دانشگاه تصریح کرد: کلینیک صنعت با تلفیق در کلینیک کار آفرینی تبدیل به «پلی‌کلینیک جامعه و صنعت » خواهد شد.

رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با بیان این که نمونه این کلینیک در آسیا وجود ندارد، اظهار داشت: صاحبان صنایع با مراجعه به این کلینیک‌ها می‌توانند با استفاده از دانشجویان نخبه و متخصصین این بخش راهکارهای لازم برای رفع مشکلات خود را پیدا کنند. وی اظهار داشت: در صورت نیاز متخصصین این بخش با حضور در کارخانه‌ها از نزدیک با مشکلات تولید آشنا شده و به آنالیز مسایل در شبکه آزمایشگاهی کلینیک صنعت می‌پردازند. اموعابدینی با اشاره به قراردادهای دانشگاه تهران با سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران اظهار داشت: علاوه بر وزارت صنایع، وزارتخانه‌های نیرو و مخابرات نیز کار مشترکی با دانشگاه تهران را آغاز کرده‌اند.

رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با بیان این که کلینیک های فوق به دانشگاه تهران اختصاص ندارد، افزود: از این کلینیک‌ها در بخش‌های مختلف صنعت، کشاورزی، نیرو و غیره استفاده می‌شود.

وی با بیان این که دانشگاه تهران از آمادگی کافی برای همکاری با صنایع مختلف کشور برخوردار است، گفت: امیدواریم فضای مناسب برای راه‌اندازی رسمی کلینیک‌های صنعتی برای بهره‌بری مناسب و توسعه آن در کشور فراهم شود. وی تاثیر این کلینیک‌ها را در صنایع کوچک بیش از صنایع بزرگ دانست و افزود: بسیاری از صاحبان صنایع کوچک به دلیل نبود مرکز پژوهش مناسب قادر به تشخیص مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری خود نیستند که این امر ورشکستگی برخی از آن‌ها در درازمدت را به همراه دارد.

اموعابدینی تصریح کرد: کلینیک‌های صنعتی ضمن ارائه راهکار مناسب برای رفع مشکلات صنعت‌کاران موجب افزایش حمایت وزارت صنایع از این بخش می‌شود.