برگزاری همایش بین‌المللی صادرات گاز ایران که با حمایت شرکت‌های بزرگ خارجی همراه شده است، توجه رسانه‌های خارجی را به خود جلب کرده است. به گزارش ایسنا، دومین همایش بین‌المللی صادرات گاز ایران در حالی آغاز به‌کار کرده که این همایش با حمایت شرکت‌های عمده اروپایی مواجه شده است. فرصت‌ها و ظرفیت‌های بالقوه ایران در صادرات گاز از اهداف این کنفرانس اعلام شده است. به گزارش رسانه‌های خارجی شرکت‌هایی از امارات، کره جنوبی، یونان، اسپانیا، ژاپن، قطر، اتریش، لهستان و رومانی در این کنفرانس حضور دارند. براساس این گزارش‌ها، ایران صاحب دومین منابع بزرگ گاز جهان است، اما فشار غرب به خصوص آمریکا بر شرکت‌های خارجی، توسعه این صنعت را با مشکلاتی مواجه کرده است.

مشارکت شرکت‌های اروپایی و علاقه آنها به سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز ایران، به‌رغم فشارهای وارده، نشان می‌دهد که منافع اقتصادی از ملاحظات سیاسی فراتر می‌رود.

این کنفرانس دو روزه از جمله با حمایت‌های شرکت او.ام.و اتریش و کرسنت پترولیوم امارات متحده عربی برگزار می‌شود که این اتفاق با مخالفت برخی گروه‌های افراطی مخالف ایران در اروپا مواجه شده است.

گروه «بمب را متوقف کنید» که برای تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران لابی می‌کند دو روز پیش از آغاز کنفرانس از این شرکت اتریشی انتقاد کرده بود. یک سخنگوی

او.ام.و در این خصوص گفته است که برگزاری این کنفرانس ناقض هیچ یک از قوانین و مقررات اتحادیه اروپا یا سازمان ملل نیست.

شرکت OMV اتریش از سال ۲۰۰۱ سرگرم اکتشاف میادین نفتی در جنوب غربی ایران بوده و هم‌اکنون در پی امضای یک قرارداد چند میلیارد دلاری نفت با ایران است.

به گزارش بی.بی.سی، آمریکا سعی کرده است شرکت‌های انرژی اروپایی را از معامله با ایران منصرف کند با این امید که این کشور برنامه اتمی اش را کنار بگذارد.

شان مک کورمک، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، چند روز پیش در پاسخ به سوالات خبرنگاران درباره این کنفرانس اشاره کرد که توتال فرانسه اخیرا از سرمایه‌گذاری در صنعت گاز ایران انصراف داده است.

وی در مورد او.ام.و نیز گفت که می‌داند دولت آمریکا درباره علاقه اتریش به بررسی سرمایه‌گذاری در بخش نفت و گاز ایران با دولت آن کشور گفت‌وگو کرده است. وی بار دیگر از شرکت‌های خارجی خواست از سرمایه‌گذاری در ایران خودداری کنند.

به گزارش آسوشیتدپرس مایکل پیسر، قائم مقام او.ام.و که روز شنبه در کنفرانس گاز تهران سخنرانی کرد استدلال کرده است که اروپا باید به دنبال توسعه مسیرهای تازه واردات گاز باشد و ایران یکی از منابع بالقوه خوب برای تامین نیازهای آینده گاز این قاره است.

شرکت «ای‌ال‌جی» سوئیس در ماه مارس یک قرارداد چند میلیارد دلاری برای خریداری گاز طبیعی ایران طی ۲۵ سال آینده با این کشور امضا کرد که اعتراض آمریکا را در پی داشت.