سرنوشت شل و توتال در ایران
وی علت این امر را ریسکهای سیاسی دانست که این شرکت در جریان سرمایهگذاری در ایران باید متحمل شود.
اعلام این خبر همراه با واکنشهای متفاوتی در داخل و خارج از کشور و همچنین امضای توافقنامهای بین شرکت ملی نفت و گاز پروم روسیه شد، به طوری که در بازتابهای رسانهای، روسیه به عنوان جایگزین توتال فرانسه خوانده شد.
کریستف دومارژری، مدیرعامل توتال فرانسه چندی پیش اعلام کرد که سرمایهگذاری جدیدی را در بخش انرژی ایران انجام نخواهد داد.
وی علت این امر را ریسکهای سیاسی دانست که این شرکت در جریان سرمایهگذاری در ایران باید متحمل شود.
اعلام این خبر همراه با واکنشهای متفاوتی در داخل و خارج از کشور و همچنین امضای توافقنامهای بین شرکت ملی نفت و گاز پروم روسیه شد، به طوری که در بازتابهای رسانهای، روسیه به عنوان جایگزین توتال فرانسه خوانده شد. غلامحسین نوذری، وزیر نفت در ابتدا اعلام کرد که هر کسی علاقهمند به سرمایهگذاری در ایران نیست ما هیچ اصراری نداریم و خودمان میتوانیم پروژههای خودمان را اجرا کنیم اما پس از آن موضع وزیر نفت تغییر کرد و با یادآوری این موضوع که توتال موافقتنامهای برای پارس الانجی در سالهای قبل امضا کرده بود که از مدتها قبل این موافقتنامه به تعلیق در آمده است، گفت: برهمین اساس ایران مشکلی با این شرکتها ندارد.
این در حالی است که مهلت ۲ شرکت شل و توتال برای حضور در فازهای ۱۱ و ۱۳ پارس جنوبی ۱۱ تیر به پایان رسید ولی همچنان شرکت نفت و گاز پارس مایل به ادامه روند مذاکرات است.
به طوری که علی وکیلی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس اعلام کرده است که روند مذاکرات تا پایان سال ۲۰۰۸ میلادی ادامه مییابد.
به گزارش خبرگزاریها وی با بیان این که مذاکرات با شرکتهای شل و توتال هنوز به پایان نرسیده است، گفت: مذاکرات با شرکتهای شل و توتال هنوز ادامه دارد و قطعا پیش از سالجاری میلادی تکلیف فازهای ۱۱ و ۱۳ مشخص خواهد شد.وکیلی در ادامه گفت: با توجه به اینکه ایران دو بازار بزرگ مصرف در شرق و غرب دارد، تنها به فروش گاز الانجی متکی نیست؛ ضمن اینکه در حال حاضر و با توجه به قیمتهای فعلی نفت و گاز انتقال گاز با خط لوله بسیار اقتصادی تر از الانجی است.
وی با تاکید بر اینکه حتی اگر شرکتهای شل و توتال به هر دلیلی برای توسعه این دو فاز اقدام نکنند، شرکتهای اروپایی و آسیایی دیگری خواهان جایگزین شدن با این دو شرکت هستند، تصریح کرد: شرکتهای بسیاری برای توسعه این فازها درخواست همکاری با ایران را دادهاند.
وکیلی همچنین با اشاره به اینکه ترکیه در حال بررسی فنی و مالی برای حضور در پروژه توسعه فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی است، تصریح کرد: قرار است تا ۱۵ مرداد نتیجه این ارزیابیهای اقتصادی اعلام شود، اما در عین حال ایران همزمان با شرکتهای داخلی نیز مشغول مذاکره است تا اگر به هر دلیلی ترکها از حضور در پارس جنوبی منصرف شوند کار با شرکتهای داخلی ادامه پیدا کند.
وی تاکید کرد: نخستین فاز از مجموعه فازهای ۶ تا ۸ پارس جنوبی در اوایل مردادماه به بهرهبرداری خواهد رسید؛ ضمن اینکه تاخیرهای پیش آمده به دلیل تلاطم دریا و مشکلات پیشبینی نشده آب و هوایی بوده است.
وکیلی در خصوص آخرین وضعیت میدان پارس شمالی نیز توضیح داد: در این میدان پیوستهای قرارداد با شرکت «سینوک» چین در حال نهایی شدن است، ضمن اینکه به طور همزمان با گروههای دیگری از مجموعه شرکتهای داخلی و خارجی در حال مذاکره هستیم.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در ادامه یادآور شد: امسال قطعا یک سکو از فازهای ۹ و ۱۰ پارس جنوبی وارد مدار تولید شده و گاز آن به خط لوله تزریق خواهد شد.
وی افزود: در بهرهبرداری از سکوی دوم اندکی تاخیر ایجاد میشود که دلیل آن کمبود تجهیزات است، اما تلاش میشود تا آماده شدن چاههای فاز ۱۰ بخش خشکی این فاز با استفاده از گازها فازهای ۶، ۸ و ۹ پارس جنوبی آغاز به کار کند.
ارسال نظر