با هدف ایجاد بستری مناسب جهت تبادل تجربیات و دانش‌های کسب شده در عرصه صنعت پتروشیمی نخستین همایش پتروشیمی ایران (IPC) توسط شرکت پژوهش و فن‌آوری پتروشیمی در روزهای اول و دوم مرداد ماه سال جاری در تهران برگزار می‌شود.به گزارش دنیای اقتصاد، وحید حدادی اصل، رییس همایش و مدیرعامل شرکت پژوهش‌ و فن‌آوری پتروشیمی در نشست خبری روز گذشته با بیان این مطلب که صنعت پتروشیمی یکی از مولفه‌های مهم اقتصادی در کشور است، اظهار داشت: صنعت نفت و پتروشیمی یکی از پارامترهای توسعه به خصوص در کشورهایی است که دارای ذخایر نفتی هستند. وی افزود: این صنعت در حوزه خلیج‌فارس تمرکزی را پدید آورده و رشد قابل توجهی را هم به خود اختصاص داده که باید زمینه‌ساز توسعه پایدار باشد. حدادی با بیان اینکه توسعه پایدار بر پایه ۴ اصل سرمایه، مدیریت، نیروی متخصص و اطلاعات استوار است، گفت: اگر این ۴ مولفه از صنایع گرفته شود شاهد توسعه خواهیم بود، اما توسعه از نوع پایدار نیست.

وی ادامه داد: از آنجایی که صنعت پتروشیمی یکی از پارامترهای اساسی اقتصادی است باید مولفه‌های توسعه پایدار را در آن در نظر بگیریم.

مدیرعامل شرکت پژوهش و فن‌آوری پتروشیمی در ادامه گفت: در همایش بین‌المللی پتروشیمی (IPF) که اواخر اردیبهشت ماه برگزار شد محور بحث مولفه اول توسعه پایدار یعنی جذب سرمایه بود و قرار است در همایش پتروشیمی ایران که هفته آینده برگزار می‌شود سه مولفه دیگر یعنی مدیریت، اطلاعات و گسترش ارتباطات به خارج از کشور مدنظر قرار گیرد.وی در مورد محورهای این همایش توضیح داد: مدیریت در صنعت پتروشیمی (شامل مدیریت دانش، چشم‌انداز پتروشیمی در ایران و جهان، مدیریت منابع انسانی و مالکیت معنوی)، صنایع پلیمری، خصوصی‌سازی در صنعت پتروشیمی، فرآیند‌های شیمیایی، فن‌آوری‌های نوین (شامل نانو تکنولوژی، بایوتکنولوژی و غشا) و پژوهش‌های فنی از جمله محورهای نخستین همایش پتروشیمی ایران است. حدادی در ادامه گفت: در همایش پتروشیمی ایران ۸ سخنرانی از مسوولان در صنعت نفت و پتروشیمی و ۱۳ نفر سخنران ویژه علمی خواهیم داشت. همچنین در این همایش ۱۱۲۵ نفر ثبت‌نام کرده‌اند.وی در مورد مقالات ارسالی به همایش اظهار داشت: ۷۱۳ خلاصه مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده که ۶۱۹ مورد آن در قسمت اول پذیرفته می‌شود.همچنین ۵۶۸ مقاله کامل جذب شده که از این میزان ۱۰۰ مقاله برای سخنرانی شفاهی و ۲۳۹ مقاله به صورت پوستر پذیرفته شده است. این مقام مسوول همچنین از شرکت ۱۷۰ نفر در کارگاه‌های تخصصی حاشیه برگزاری این همایش خبر داد و افزود: از کارشناسان خارجی از جمله کشورهای نروژ، انگلیس و آلمان برای شرکت دراین کارگاه‌ها دعوت به عمل آمده است و آنها نیز از شرکت در این همایش استقبال کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه قرار است در این همایش حرف‌های جدیدی گفته شود، به انجام تحقیقات بنیادی در دانشگاه‌های کشور اشاره کرد و افزود: مشکل تحقیقات بنیادی در کشور آن است که نمی‌توان آنها را در مقیاس بزرگ و در صنعت اجرا کرد. لذا در نظر داریم این را یاد بگیریم و در کشور توسعه دهیم.