سهمیهبندی برق تا پایان شهریورماه ادامه مییابد
دنیای اقتصاد- بهگفته وزیر نیرو، جداول خاموشی از اول تیر ماه در تهران و شهرستانها اعلام میشود که این جداول بر اساس دمای هوا و میزان صرفهجویی متغیر خواهد بود. فتاح افزود: تا زمانی که کمبود برق داشته باشیم، این سهمیهبندی اعمال خواهد شد و ما پیشبینی میکنیم که تا پایان شهریور کمبود برق وجود داشته باشد.
اعلام جداول خاموشی به صورت هفتگی
دنیای اقتصاد- بهگفته وزیر نیرو، جداول خاموشی از اول تیر ماه در تهران و شهرستانها اعلام میشود که این جداول بر اساس دمای هوا و میزان صرفهجویی متغیر خواهد بود. فتاح افزود: تا زمانی که کمبود برق داشته باشیم، این سهمیهبندی اعمال خواهد شد و ما پیشبینی میکنیم که تا پایان شهریور کمبود برق وجود داشته باشد. پیشبینی وزیر نیرو
سهمیهبندی برق تا پایان شهریور ادامه دارد
وزیر نیرو در جمع خبرنگاران از اعلام جداول خاموشی از اول تیر ماه، بحران در ۹۰ سد کشور، احتمال سهمیهبندی برق تا پایان شهریور، خرید برق از وزارت نفت و صنایع و واردات برق از سه کشور همسایه خبر داد.
به گزارش خبرگزاریها پرویز فتاح، وزیر نیرو در نشست خبری روز گذشته ضمن تشریح دلایل قطعی و کمبود برق اظهار داشت: مصرف برق در پیک مصرف؛یعنی مردادماه به ۳۸۰۰۰ مگاوات در کل کشور خواهد رسید و این در حالی است که میزان برق تولیدی و برقابی ۳۴۵۰۰ مگاوات است.
وی افزود: در حال حاضر میزان مصرف برق در کشور ۳۳۵۰۰ مگاوات است که ۲۸۵۰۰ مگاوات آن از طریق نیروگاهها و ۲۲۰۰ مگاوات از طریق منابع برقابی است که بیشترین میزان استفاده از منابع برقابی در پیک مصرف یعنی ساعت ۲۲-۲۰ است.
وی در خصوص واردات برق گفت: حدود ۲۰روز است که روزانه ۵۰۰ مگاوات برق از کشورهای ارمنستان، آذربایجان و ترکمنستان وارد میکنیم. فتاح با بیان اینکه ما همیشه وارد کننده برق بودهایم و در ۱۵ سال گذشته تابستان هر سال برق وارد کردهایم، افزود: در سال ۸۶ ما کمبود برق نداشتهایم؛ ولی در سال ۸۵ روزانه ۸۵۰ مگاوات برق وارد کردهایم و باتوجه به اقلیم و شرایط جغرافیایی کشورمان معمولا تابستانها وارد کننده برق هستیم و زمستانها صادرکننده آن.
وزیر نیرو با بیان اینکه با استفاده از کاهش فرکانس روزانه ۴۰۰ مگاوات در مصرف برق صرفهجویی میکنیم، گفت: با هماهنگی صنایع و تغییر شیفت شب برخی صنایع از ساعت ۱۹ به ساعت ۲۲ توانستهایم روزانه ۵۰۰ مگاوات در مصرف برق صرفهجویی کنیم.
وی افزود: با هماهنگی با وزارت صنایع و وزارت نفت قرار بر این شده است تا در ساعت پیک مصرف از این وزارتخانهها برق خریداری کنیم.
فتاح در ادامه گفت: موافقت نامه سیکل ترکیبی با وزارت نفت امضا شده است.
فتاح با اشاره به اینکه باید صرفهجویی را از خودمان شروع کنیم،گفت: دولت مصوب کرده تا نرخ آب، برق و گاز دستگاههای دولتی به صورت نرخ آزاد محاسبه شود و با ثابت نگه داشتن سقف هزینههای جاری سعی شده است تا هیچ گونه شائبهای در این خصوص صورت نگیرد.
وی افزود: طبق آییننامه ستاد خشکسالی دولت به دستگاههای دولتی ابلاغ شده تا با رعایت کردن، خاموش کردن و استفاده از لامپهای کم مصرف در مصرف برق صرفهجویی کنند.
وزیر نیرو ادامه داد: با ادارات پرمصرف سختگیرانه برخورد میکنیم و در هفته جاری اولین اخطار را ابلاغ میکنیم که در صورت عدم صرفهجویی اخطار دوم با قطعی آب و برق همراه خواهد بود.
خاموشی برق اصناف یک پیشنهاد بود
پرویز فتاح در خصوصی خاموشی برق اصناف و تعطیلی آنها در ساعت ۲۰:۳۰ گفت: یکی از پیشنهادهای ما برای صرفهجویی در برق به دولت و ستاد خشکسالی تغییر ساعت کار اصناف و تعطیلی آنها تا پیش از ساعت ۲۰:۳۰ بوده است؛ چرا که برخی اصناف با استفاده از لامپهای ۸۰۰ وات و بعضا پرمصرف به تعداد زیاد، بخش عمدهای از سهم خانوار را استفاده میکنند.
وی در ادامه افزود: کلیه صنوف اتحادیه اروپا تا ساعت ۱۹ تعطیل میشوند و این موضوع در کشورهای توسعه یافته به یک فرهنگ تبدیل شده است.
وزیر نیرو در ادامه گفت: میزان برق مصرفی توسط اصناف ۴۰۰۰ مگاوات در روز است؛ یعنی به اندازه تولید ۴ نیروگاه که با مصرف درست میتوان از این میزان برق به صورت بهینه استفاده کرد؛ چرا که اگر این مشکل حل شود، دیگر هیچ خاموشی در پیک مصرف نخواهیم داشت و تا حد زیادی مشکل حل خواهد شد. البته باید توجه داشته باشیم که در برنامه صرفهجویی اصناف متضرر نشوند.
وی در خصوص استفاده از کنتورهای چند تعرفهای برای اصناف گفت: تغییر کنتور ۴میلیون مشترک تجاری و صنعتی در حال حاضر به لحاظ کمبود زمان مقدور نیست؛ ولی این کار در حال اجراست و کنتور صنوفی که به تازگی نصب میشود ،کنتور تعرفهای است.
جداول خاموشی از اول تیرماه اعلام میشود
وزیر نیرو در خصوص سهمیهبندی برق برای صرفهجویی بهینه گفت: جداول خاموشی از اول تیر ماه در تهران و شهرستانها اعلام میشود که این جداول بر اساس دمای هوا و میزان صرفهجویی متغیر خواهد بود.
وی افزود: جداول مذکور بهصورت هفتگی تنظیم میشوند و برنامه خاموشی شهرستانهای مختلف متفاوت خواهد بود.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص مدت زمان سهمیهبندی گفت: تا زمانی که کمبود برق داشته باشیم، این سهمیهبندی اعمال خواهد شد و ما پیشبینی میکنیم که تا پایان شهریور کمبود برق وجود داشته باشد.
فتاح با اشاره به اینکه در معضلات کمبود برق و خاموشی مردم هیچ تقصیری ندارند، گفت: مردم ما همیشه در مصرف رعایت کردهاند و مردم تهران که ۲۰ تا ۲۵درصد از برق کشور را مصرف میکنند، امسال به طور قابل توجهی صرفهجویی کردهاند؛ به طوری که میزان مصرف فروردین ماه امسال نسبت به سال گذشته ۸درصد رشد داشته که با اعلام وزارت نیرو و صرفهجویی مردم این میزان در اردیبهشت ماه به ۶درصد و در خردادماه به ۴درصد رسیده است.
وزیر نیرو بیشترین هدر رفت برق را در شبکه فوق توزیع اعلام کرد و گفت: برای امسال ما ۲درصد کاهش مصرف در شبکه توزیع را هدفگذاری کردهایم.
وی در خصوص عدم قطع برق در تهران گفت: ما میتوانیم به نحوی عمل کنیم که در تهران خاموشی نداشته باشیم؛ ولی من موافق این رویه نیستم و سهمیه تهران به نسبت سهم و وزن مصرف برق در این سهمیهبندی اعمال میشود و امیدواریم تهرانیها با صرفهجویی بیشتر و رعایت بیشتر ما را در این اقدام همراهی کنند. فتاح در خصوص اثرات تحریم در واردات قطعات مورد نیاز نیروگاهها گفت: نیروگاههای ساخته شده ما بومی شدهاند و نیازی به قطعات وارداتی ندارند و این قطعات پس از گذشت ۵۰ سال دیگر قطعات تخصصی محسوب نمیشوند و به راحتی میتوان آنها را تهیه کرد و ما در این خصوص هیچ مشکلی نداریم.
وزیر نیرو بیشترین کمبود برق را در بخش برقابی اعلام کرده و گفت: از ۵۰۰ سدی که در کشور وجود دارد، ۹۰ سد در حالت بحران قرار دارند که از این ۹۰ سد ۱۵ سد برقابی هستند که ۷۲۰۰ مگاوات برقابی تولید میکنند. وی افزود: مشکل کمبود برق مربوط به ۱۵ سدی است که در بحران هستند که از اینها ۵ سد برای تولید برق کارساز و موثرند که از آنها سد کرخه، دز، مسجد سلیمان، شهید عباسپور و کارون ۳ با ۶۵۰۰ مگاوات برق در تولید برق مصرفی سهمیه اند که با وجود خشکسالی به وجود آمده این میزان برق تولید نمیشود و عمده کمبودها هم به این دلیل است.
ارسال نظر