شرکت‌های نفتی «شل و رپسول» با تغییر تامین‌کننده منابع مالی (فاینانسور) خود و فازهای مورد فعالیت در ایران می‌مانند.

به گزارش فارس، وزارت نفت تصمیم گرفته تا پایان خرداد ماه تکلیف FID (تصمیم گیری نهایی سرمایه‌گذاری) را مشخص ‌کند و به دلیل مرزی بودن فازهای ۱۳ و ۱۴ در پارس جنوبی با تامین مالی آن از منابع داخلی خود عهده‌دار اجرای آن خواهد شد. بر اساس این گزارش طبق توافق به عمل آمده با مدیر شرکت «شل» در ملاقات با وزیر نفت ایران این شرکت قرار است فاینانسورها و اپراتورهای (تامین کننده منابع مالی) خود را از طریق کشورهای امارات متحده عربی،‌ ونزوئلا و عمان وارد پروژه کند و به اجرای توسعه فازهای ۲۰ و ۱۹ پارس جنوبی بپردازد و قرار است شرکت‌های شل و رپسول در فعالیت‌های تکنیکال فازهای ۱۳ و ۱۴ به ایران کمک کنند. بر اساس این گزارش همچنین شرکت «توتال» نیز که تاکنون نتوانسته توافق مقامات ایرانی را به دست آورد، ممکن است نتوانند برای ماندن در ایران به توافق برسد. «توتال» در توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی (پروژه پارس ال. ان. جی) ۴۰ درصد سهم را دارا است.

در فاز ۱۱ نیز تولید ۲ میلیارد فوت مکعب گاز طبیعی و ۷۰ هزار شبکه میعانات گازی در روز و یک میلیارد و ۹۰۰میلیون فوت مکعب گاز ترش پیش‌بینی شده که در مرحله مقدماتی به سر می‌برد و شرکت‌های توتال و پتروناس در آن مشارکت دارند.

مثلث «مرکل، سارکوزی و برلوسکونی» در اروپا مانع از فعالیت شرکت‌های نفتی اروپایی در ایران شده، هر چند این شرکت‌‌ها تمایل زیادی به همکاری نفتی با ایران دارند.

شرکت‌های انی ایتالیا، ‌پتروناس مالزی و ساینوپک چین در حال مذاکره با ایران برای اجرای پروژه توسعه پارس جنوبی هستند.

همچنین قرار است ترکیه به توسعه فازهای ۲۴ و ۲۳ پارس جنوبی بپردازند و مذاکرات آن در حال انجام است. بحرین نیز علاقمند به گسترش همکاری‌های اقتصادی خود با ایران است و بر این اساس مذاکرات توسعه میدان «فارسی» نیز در حال پیگیری است که مقامات ایرانی روند مذاکره در این زمینه‌ها بسیار مثبت ارزیابی می‌کنند. بحرین با توسعه این میدان گاز مورد نیاز خود را از ایران دریافت خواهد کرد. بر اساس این گزارش، شرکت «استات اویل» نیز با ارسال نامه‌ای به شرکت نفت و گاز پارس اعلام کرده که بهره‌برداری فاز ۶ پارس جنوبی را با تاخیر انجام خواهد داد، این درحالی است که طبق تعهد قبلی باید این فاز تا پایان خردادماه راه‌اندازی شود.

پارس جنوبی بزرگترین میدان گازی جهان است که حجم ذخایر آن ۱۴ تریلیون متر مکعب گاز طبیعی و ۱۸ میلیارد بشکه میعانات گازی است که معادل ۹ درصد کل ذخایر گازی جهان است.