چشمانداز
درخواست صنعتگران برای از سرگیری جلسات شورا
در همین رابطه ابوالحسن خلیلی، دبیر کل کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران به «دنیایاقتصاد» میگوید: پیش از شکلگیری «شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی»، تعامل بین این دو بخش از طریق ارکان و نهادهای دیگر دنبال میشد، اما با آغاز به کار این شورا مشکلات بخش خصوصی با دولتمردان مورد بحث و بررسی قرار میگرفت.
گروه صنعت و معدن - در پی تعویق یک ماهه جلسات شورای گفتوگو دولت و بخش خصوصی، فعالان صنعت و تولید کشور با تاکید بر تبعات منفی تعطیلی شورا خواستار از سرگیری این نشستها و تعامل دولت با بخش خصوصی شدند.
در همین رابطه ابوالحسن خلیلی، دبیر کل کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران به «دنیایاقتصاد» میگوید: پیش از شکلگیری «شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی»، تعامل بین این دو بخش از طریق ارکان و نهادهای دیگر دنبال میشد، اما با آغاز به کار این شورا مشکلات بخش خصوصی با دولتمردان مورد بحث و بررسی قرار میگرفت. وی افزود: از حدود یک ماه قبل جلسات این شورا برگزار نمیشود. گفته میشود که یکی از دلایل برگزار نشدن جلسات شورای گفتوگو به دلخوری دولت از مفاد طرح فضای کسبوکار باز میگردد.
خلیلی ادامه داد: اگر دولت به اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی اعتقاد دارد باید جلسات این شورا استمرار پیدا کند.
در همین حال، محسن بهرامی ارض اقدس نیز اظهار کرد: تشکیل جلسات شورای گفتوگو از الزامات برنامه پنجم توسعه است.
رییس کمیسیون تولید و تجارت اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران معتقد است که بعد از تصویب طرح فضای کسب و کار و موضعگیری دولت نسبت به این موضوع، جلسات شورا به تعویق افتاده است. وی با بیان اینکه در حال حاضر کلیه تصمیمات و سیاستگذاریها از سوی دولت صورت میگیرد، به «دنیای اقتصاد» افزود: با توجه به اینکه این شورا صرفا برای گفتوگو تشکیل شده است، نباید به محاق کشیده شود.
محمدرضا نجفیمنش، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی نیز در پاسخ به این پرسش که آیا عدم تشکیل جلسات شورای گفت و گو به انحلال آن منجر خواهد شد، میگوید: تشکیل شورای گفتوگو در قانون برنامه پنجم توسعه پیشبینی شده و علیالقاعده تعطیلی آن برخلاف قانون خواهد بود و این شورا باید به فعالیت خود ادامه دهد.
نجفیمنش خاطرنشان میکند: در شرایط حاضر که با بحران نرخ ارز و تولید روبهرو شدهایم با تشکیل جلسات شورای گفتوگو بخشی از مشکلات برطرف خواهد شد.
به گفته عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، در حال حاضر موارد و مشکلاتی از طریق این شورا به سه قوه ارائه شده که در دست بررسی است که به منظور رفع برخی از این مشکلات باید تغییراتی در قانون صورت گیرد و برخی نیز برای رفع مشکل به دولت ارائه شدهاند.
محمد پارسا، یکی از اعضای بخش خصوصی شورای گفتوگو نیز با اشاره به اینکه جلسات این شورا به منظور ارتباط بخش خصوصی با مسوولان سه قوه برگزار میشود، گفت: هدف اصلی دیگری که این شورا دنبال میکند، تسهیل در فضای کسبوکار کشور است.
وی افزود: شورای گفتوگو به دلیل مطرح شدن در برنامه پنجم توسعه،تا پایان اجرای این برنامه برگزار میشود، اما اینکه این شورا دائمی شود به تصمیم شورای نگهبان بستگی دارد. به گفته پارسا، شورای گفتوگو منحل نخواهد شد، بلکه ممکن است حوزه اختیارات این شورا کم و زیاد شود.
ارسال نظر