رشد صادرات یا افزایش مشکلات تولید؟
مهدی صادقی نیارکی، صادرات صنایع غذایی در شش ماهه نخست سالجاری را معادل ۴۵۴ هزار تن به ارزش ۸۳۰ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: تحقق صادرات در بیش از ۱۶۰ ردیف تعرفه، نشانگر تنوع محصولات صادراتی کشور است.
گروه صنعت و معدن - شایان مصری: در حالی مدیر کل صنایع غیرفلزی وزارت صنعت، معدن و تجارت چندی پیش از صادرات ۸۳۰ میلیون دلاری صنایع غذایی در شش ماهه نخست امسال خبر داد که بعضی از مسوولان از این موضوع اظهار بیاطلاعی میکنند.
مهدی صادقی نیارکی، صادرات صنایع غذایی در شش ماهه نخست سالجاری را معادل ۴۵۴ هزار تن به ارزش ۸۳۰ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: تحقق صادرات در بیش از ۱۶۰ ردیف تعرفه، نشانگر تنوع محصولات صادراتی کشور است. این اظهارات در حالی از سوی مدیر کل صنایع غیرفلزی وزارت صنعت، معدن و تجارت مطرح میشود که روسای انجمنهای مواد غذایی از صادرات به این میزان اظهار بیاطلاعی میکنند.به صادقی نیارکی، سهم صنایع غذایی از ارزش صادرات کالاهای تولیدی صنایع غیر فلزی ۱۲ درصد بوده و حدود ۴۰ کشور حداقل یک میلیون دلار از محصولات صنایع غذایی ایران را وارد کردهاند؛ به طوری که علاوه بر کشورهای همجوار و آسیای میانه، کشورهای چین، هند، اسپانیا، آلمان، ایتالیا، لهستان و فرانسه از مقاصد عمده صادراتی بودهاند.نیارکی همچنین از افزایش ۹ برابری صادرات آب معدنی و انواع محصولات آشامیدنی نسبت به مدت مشابه سال قبل، رشد ارزشی صادرات فرآوردههای گوشتی به میزان ۶۷ درصد و فرآوردههای لبنی به میزان ۲۷ درصد خبر میدهد. همچنین وی،میزان صادرات قند و شکر نسبت به سال گذشته را دو برابر، صادرات ماکارونی و روغن نباتی را نیز به ترتیب از نظر ارزشی ۴۳ درصد و ۵/۹ درصد رشد اعلام کرد.این خبر در حالی منتشر شد که رییس انجمن آب معدنی در گفتوگو با «دنیایاقتصاد» میگوید: این میزان صادرات برای آب معدنی بعید است. پیمان فروهر با اشاره به اینکه نرخ صادرات را فقط میتوان از گمرک دریافت کرد،افزود: در صادرات آب معدنی به کشورهای حوزه خلیج فارس بسیار ضعیف عمل کرده و تنها بازارهای عراق و افغانستان را در دست داریم که به دلایل مختلف با کاهش روبهرو بوده است. وی ادامه داد: از ۱۰۰ واحد موجود در کشور برای تولید آب معدنی تنها تعداد ۱۰ واحد صادرکننده هستند که آنها نیز با مشکل کاهش صادرات مواجه شدهاند.رییس انجمن لبنیات ایران نیز در همین رابطه گفت: در این صنف نیز افزایش حجم صادرات نداشتیم، بلکه فقط به دلیل افزایش قیمتها، نرخ صادرات افزایش داشته است. مجید علیداد در ادامه با اشاره به مشکلات کارخانههای لبنیاتی در کشور و افزایش هزینه تولید آنها تصریح کرد: با وجود افزایش ۱۸ درصدی قیمت لبنیات و به ویژه شیر بعد از هدفمندی یارانهها، باز هم کارخانههای لبنیاتی، گرفتار مشکل افزایش هزینه تولید هستند. رییس انجمن ماکارونی سازان ایران نیز از میزان صادرات این محصول در شش ماهه نخست سالجاری اظهار بیاطلاعی کرد و افزود: ظرفیت تولید ماکارونی در کشور ۶۰۰هزار تن برآورد شده، اما میزان تولید سالانه ۴۵۰ هزار تن است و این به این معنا است که کارخانهها ظرفیت تولید بیشتر و صادرات را نیز دارا هستند. کارشناسان و مدیران بخش خصوصی، مشکلاتی از جمله افزایش قیمت نهایی تولید، تحریمهای سیاسی، افزایش نرخ ارز، و ... را سد راه صادرات کشور میدانند. اکنون این پرسش مطرح میشود که با وجود این مشکلات آیا هدفگذاری ۴۵ میلیارد دلاری صادرات در سالجاری محقق خواهد شد؟
ارسال نظر